Bâlbele noului guvern austriac pe tema imigraţiei

La câteva zile după ce noul ministru de Interne al Austriei a anunţat că în ţară s-au înregistrat 19.000 de cereri de azil între ianuarie şi aprilie 2016, autorităţile au revenit şi au redus numărul la 11.000. Reinterpretarea vine ca urmare a faptului că iniţial au fost incluşi şi imigranţii care intrau sub incidenţa Regulamentului Dublin III, adică cei care vor fi expulzaţi în ţara prin care au intrat în UE.

La fel, au fost excluse rudele care au venit in Austria, care au drept la protecţie, însă care nu au statut de refugiat.

Guvernul a redus cifra pentru a nu crea temeri în rândul populaţiei. Cabinetul de la Viena anunţase că în 2016 nu va accepta mai mult de 37.500 de cereri pentru zil, iar în condiţiile în care până în aprilie s-au înregistrat 19.000 de cereri pragul ar fi fost atins cu mult înainte de finalul anului. Imediat, guvernul a explicat ca doar 11.000 de cereri vor primi în cele din urmă aprobare.

Pe noua interpretare, cancelarul Christian Kern spune că nu este sigur că până la finalul anului se va ajunge la cele 37.500 de ceceri de azil aprobate, scrie Der Standard.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.