Patru milioane de euro pentru una dintre cele mai sărace zone din sectorul 4

Se pare că răsare soarele într-unul dintre cele mai defavorizate cartiere ale capitalei. Nu mai puțin de patru milioane de euro vor fi investiți în revitalizarea zonei Drumul Crețeștilor, acolo unde vor fi reabilitate mai multe blocuri de locuințe sociale, vor fi asfaltate străzi și se va construi și o grădiniță. Toate acestea se regăsesc în cel mai mare proiect de incluziune socială, pe care Primăria Sectorului 4 îl implementează.

Din această sumă, 1,5 milioane de euro reprezintă costurile lucrărilor de reabilitare și modernizare a blocurilor de locuințe sociale. Este vorba de locuințe pe care primaria le închiriază, în condițiile legii, la sume modice cuprinse între 24 de lei – 96 de lei/ lună, pe o perioadă de 5 ani, persoanelor care au o situație socială dificilă, nu au o locuință și nici nu își pot permite achiziționarea uneia și care, de la momentul în care au fost date spre folosință, nu au fost reparate sau modernizate niciodată.

Acum, însă, condițiile de trai din aceste imobile se vor schimba radical, după ce în doar câteva luni de zile, două blocuri au fost deja reabilitate termic, vechile instalații electrice și sanitare au fost înlocuite cu unele noi, au fost montate sisteme de încălzire, iar la alte imobile, lucrările continuă și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

În cadrul acestui proiect, nu doar blocurile de locuințe vor fi modernizate. Întreaga zonă va fi refăcută, cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii, pentru care se va construi inclusiv o grădiniță de aproximativ 150 de locuri.

Mai mult, suma de 1,5 milioane de euro va fi direcționată către acțiuni integrate în furnizarea de servicii medicale, de integrare pe piața muncii, în educatie și asistență juridică. Mai exact, se vor face cursuri de formare profesionala pentru persoanele defavorizate, care vor fi ajutate să-și găsească un loc de muncă.

Nu putem spune că oamenii sunt egali, dacă nu avem grijă în mod egal de ei. Nu putem împărți Bucureștiul și nici Sectorul 4 în oameni care se bucură de civilizație și în zone lipsite de perspectivă. Astăzi, am venit aici să oferim speranță, să oferim realitate, să arătăm că se poate și că nu lăsăm pe nimeni în urmă, că nu vom mai permite să lăsăm pe nimeni să sufere de frig iarna sau de căldură vara în blocuri neizolate. Trebuie să terminăm cu noroaiele și cu gunoiul de pe străzi. Spațiile verzi, asfaltul nu sunt un lux de care să se bucure doar centrul Capitalei. Copiii noștri au dreptul de a merge la școli sigure, dotate corespunzător. Nu putem tolera diferențele de dezvoltare uriașe, pe care le regăsim astăzi între cartierele noastre. Vreau să punem capăt în Sectorul 4 oricărei discriminări. Indiferent de etnie, de condiția socială, de venituri, administrația locală este obligată să ofere comunității acces corect și total la beneficiile civilizației. Trebuie să avem cu toții încredere și împreună vom reuși, așa cum astăzi suntem parte a unui proiect european, pentru că Europa ne oferă sprijin și soluții pentru a reduce aceste decalaje de dezvoltare ce există la nivelul Bucureștiului.” a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Pana in acest an primarul sectorului 4 nu stia ca acolo este multa saracie si este locuit in majoritate de romi ?
    A naibii mai este si campania electorala !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.