”Am dat jos Codul QR de pe Catedrală!”

Plasarea unui Cod  QR pe Catedrala Mântuirii Neamului i-a scandalizat pe cititorii activenews.ro, care au reclamat acest lucru. Patriarhul, la rândul său, a remediat situația. Fără însă vreo explicație.

Biserica Catedrala Mântuirii Neamului se apropie de finalizare, iar Patriarhia Română plănuiește să resfințească această catedrală în toamna anului 2025, chiar dacă nu toate lucrările vor fi complet finalizate până atunci.

Cu o capacitate de peste 5000 de persoane, catedrala este cea mai mare biserică din România. Reprezentanții Patriarhiei Române au detaliat stadiul lucrărilor la catedrală pentru basilica.ro. Exteriorul clădirii a suferit modificări semnificative, cu tencuială albă finalizată până la cota +45 de metri. Cu toate acestea, partea de jos a bisericii rămâne necompletată și tencuită în proporție de 40%-45%.

Potrivit Patriarhiei, există mai mult de lucru de făcut în interior decât în exterior. Planurile includ tencuirea și pictura, în special pentru Turla Mare, absida de nord și alte zone.

Pentru toamna lui 2025, Patriarhia își propune să aibă gata sala principală și să poată găzdui slujbe, activitățile religioase urmând să continue în timpul lucrărilor de restaurare, un obicei obișnuit, de altfel,  în biserici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Prostia și eternitatea in capul multor popi și bugetari de lux din politica românească, merg pe aceleași practici infecte. Nici că era ceva mai bun si favorabil catedralei neamului prost din bugetari de lux.

  2. Magaoaia nu dovedesta nimic altceva decat megalomanie pentru satisfacerea unui ego. Pe banii populimii.

  3. Ba din contra, eu cred ca un lucru facut e bun facut si ramane pentru eternitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.