Armata plătește lucrări de 3 mil. € la o cazarmă secretă

Validată NATO, UM 01027 era centrul UNPR când Gabriel Oprea ocupa funcţia de ministru al MApN

MApN, prin UM 02523, a scos la licitație un contract de 13,2 milioane lei pentru lucrări de intervenții și modernizări într-o cazarmă situată în București. Tipul de lucrări, ce instalații militare sunt vizate și orice ar mai presupune contractul, nu sunt dezvăluite, întrând în categoria „secret de serviciu”, este mențiunea licitației din SICAP SEAP. Nici ce cazarmă este vizată nu se spune, detaliile urmând a-i fi dezvăluite constructorului ce va câștiga licitația, bineînțeles după ce acesta va obține avizul de securitate de la direcțiile de informații și contrainformații militare specializate și va semna acorduri peste acorduri de confidențialitate. Ce se poate presupune este însă că lucrările vor fi de complexitate mare, având în vedere durata lor: 57 de luni, adică aproape 6 ani.

„Servicii de proiectare, de asistență a proiectantului pe durata de execuției lucrărilor, precum și execuția lucrărilor aferente realizării proiectului clasificat “Secret de serviciu” – „LUCRĂRI DE INTERVENȚII ȘI MODERNIZĂRI ÎNTR-O CAZARMĂ DIN BUCUREȘTI”. Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor de execuție care formează obiectul investiţiei este de 13.184.820 lei fără TVA, din care:
– servicii de proiectare și asistență tehnică – 459.425 lei fără TVA;
– lucrări de execuție 12.725.395 lei fără TVA
Valoare cheltuieli diverse şi neprevăzute – 1.636.434 lei fără TVA”, este tot ce precizează MApN.
Departajarea ofertelor, care trebuie depuse până în se va face în proporție de 50% prin preț, punctaj urmând a se obține și din dovedirea unei metodologii adecvate de derulare a contractului, experiența șefului de proiect propus și graficul de realizare a proiectului.
Obligatoriu, firma care vrea să lucreze pentru Armată trebuie să dețină următoarele echipamente:
– staţie de preparare beton și beton rutier BcR;
– laborator de analize şi încercări în construcţii grad II – profil minim BBABP, D, ANCFD, IAE, MD, GTF, MBM, MTZ, INM, AR, CO, IDM;
– autolaborator mobil pentru verificări electrice – minim 1 buc
– buldoexcavator – minim 3 buc;
– compactor vibrator – minim 2 buc;
– autogreder – minim 2 buc;
– autobasculante cu prelată – min 5 buc;
– maşină de tăiat rosturi – minim 1 buc.
– dispozitiv pentru turnare mecanizata a materialului de colmatare a rosturilor – minim 1 buc.
– stații de lucru cu licență soft 3D pentru proiectare arhitectură, rezistență și instalații– minim 5 licențe

(foto arhivă)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Mihai Soare 1084 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Nu m-as mira daca in aceasta cazarma nu vor avea si camere speciale ptr fetitele vesele livrate de colegii din breasla lui Dinca.

  2. O Intrebare indiscretă.. O observație,. Câte din cazărmile in care s-au cuibărit ”armata română” sunt imobile construite de români ?? Na !??? Știe românu istoricul cazărmilor pe care le uzurpă ?? Evident nu-i licăre prin vidul din căpățână astfel de intrebări..

  3. Zic, ia să mă uit pe comentarii, la asemenea cârlig de articol n-are cum să nu muște crevetele cu mustăți marele Spumache. Și.. bingo!
    Ăsta, pe cât e de prost, pe atât e de previzibil. Sau invers.

  4. Da ma ursule, daca nu aveam cazarmile austro-ungare trebuia sa ne tinem batalioanele in corturi si pesteri. Noroc cu austro-ungurii tai ca au fost mari constructori de cazarmi!
    La noi la Cochirleana, Atarnatii din Deal si Gheboaia cazarmile sunt de pe vremea lui Carol Robert si Sigismund. De-aia ostasii recunoscatori le-au si ridicat statui in fata cazarmilor, ca sa aiba maidanezii ce uda.

  5. La Bailesti meletarii stau intr-o cazarma construita de Arpad, pe cand inca nu iesise din stadiul de maimuta.
    Pe vremea aia nici ursii nu erau mari. Nu depaseau un cotoi in dimensiune, nu faceau mor-mor ci mureau de batranete fara sa se tampeasca si aveau coada mai mare ca a vulpilor, cu un stegulet rosu-alb-verde in varf.
    Insa erau mai inteligenti decat ursii mari de pe forumul Cotidianului. Geaba-i ursul mare, daca cerebelu-i mic!

  6. @Marele Urs: Bozgore, tu ori esti prost ori masochist, ca prea iti place s-o iei peste rit ori de cite ori te prinde guitatul.

  7. Un fel de „Loz in plic” (ma rog, unii ii spuneau pe vremuri „Hot in plic” …) … dai trei lei da’ nu stii ce cistigi … poate fi o Dacie, poate fi o butelie de aragaz dar si mai sigur un „Mai trage o data !” … Probabil ca e vorba de modernizari la popota, si mai ales la „separeul” pentru generalii burtosi ! Pai ce, armata n-are voie la contracte „cu dedicatie” ? …

  8. Te dai tu „Mare Urs” (sanchi !) da’ „cazarma” in care te-ai „cuibarit” cica pentru hibernare tot o cocina darapanata de prin Harcov este ! (ps : noroc cu curvistinele de prin UDMR, cele care se tavalesc prin toate paturile guvernarilor, ca acum aveai blana gaurita de alice si ne „zimbeai” de pe parchet, intins pe burta in fata semineului !)

  9. Ai dracu’ nenorociti si apv-istii astia ! De abia acum, dupa 40 de ani, se gindesc sa modernizeze bulaul ! Pe vremea mea (de mult ce mi-a placut in compania si sub comanda unor retardați, am vizitat acest „colțisor de rai” de citeva ori !) dormeai pe „țambal”, fara nici un fel de confort !

  10. Acesta este regimul mercenarului iohanis, indatoreaza Romania cu imprumuturi aberante de zeci de miliarde de euro si cheltuieste banii pe platile tributului pentru stapanii sai din mafia externa antiromaneasca !!!!

  11. Care SECRET, daca voi stiti? Credeti voi ca asa se lucreaza la SECRET? Coborâti cu picioarele pe pamânt!

  12. O ciudatenie totuși, parcă UM 01027 era prin Piatra Neamț – fostul regiment !!!, daca nu mă înșeală memoria.

  13. Armata romana a furat cel mai mult din banul public.Miliarde de €.Hoti fara adversari.Au inceput din 89.Nici nu-l impuscase pe cizmar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.