Avion militar chinez, interceptat în spaţiul sud-coreean

Самолеты дальней авиации ВВС России Ту-95МС принимают участие в учениях "Щит Союза-2006" на аэродроме Барановичи.

Coreea de Sud a convocat un înalt oficial al ambasadei chineze vineri pentru a protesta împotriva intrării unui avion militar chinez în spaţiul sud-coreean de apărare aeriană, al treilea incident de acest gen de la începutul anului, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul, informează Reuters.

Avioane de luptă sud-coreene au interceptat aparatul chinez când a intrat în Zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) sud-coreene, a declarat Statul Major Interarme (JCS) al Coreii de Sud într-un comunicat.

Avionul chinez a zburat mai mult de patru ore într-o zonă din apropierea unei insule stâncoase scufundate, controlată de Seul dar revendicată de Beijing, potrivit JCS.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a declarat reporterilor la Beijing că nu avea informaţii despre această chestiune şi Ministerul Apărării chinez la rândul său nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta.

Anunț al ministerul Apărării din Coreea de Sud

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a anunţat că l-a convocat pe Du Nong Yi, ataşat militar la ambasada chineză din Seul, şi a cerut Chinei să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente.

„Guvernul nostru şi-a exprimat regretul şi considerăm acest lucru ca fiind extrem de serios”, a declarat ministerul sud-coreean într-un comunicat.

Avioane de luptă chineze au făcut incursiuni similare în zona sud-coreeană în februarie şi aprilie, a mai declarat ministerul, cel puţin două cazuri similare fiind înregistrate şi anul trecut, potrivit agerpres.ro.

Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. „Zona de identificare” nu este „apele teritoriale” nu este obligatoriu sa te identifici,avioanele militare circula cu transponderul inchis,este spatiu international sau dupa mintea lui Fifor, zona NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.