Benzinării fotovoltaice Petrom

Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 stații de alimentare OMV și Petrom din România, iar numărul de benzinării cu panouri va ajunge la 150, până la sfârșitul anului, potrivit unui comunicat. Investițiile derulate până acum, în cadrul acestui proiect, au fost de 3 milioane de euro. Producția anuală estimată a panourilor fotovoltaice va fi de 2.700 MWh, ceea ce echivalează cu energia necesară anual pentru 1.500 apartamente, spune compania.
 „Reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv foarte important pentru noi, fie că vorbim de operațiunile proprii sau de produsele pe care le punem la dispoziția clienților noștri. Instalarea panourilor fotovoltaice permite rețelei noastre de retail să facă un pas înainte în această direcție. Obiectivul nostru este ca, până în 2025, jumătate din întreaga rețea de stații a OMV Petrom din România să fie stații <<solare>>, cu un consum redus de energie”, arată Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing:
OMV Petrom și-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon pentru operațiunile proprii până în 2050 și să contribuie la procesul de decarbonare a clienților săi. Pentru a genera noi proiecte cu emisii de carbon reduse și zero, compania va investi 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro până în 2030. Acesta este cel mai amplu plan de investiții private din sectorul energetic românesc.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1084 Articole
Author

3 Comentarii

  1. 2700MWh/8700h=0.31MW pentru 3 milioane de euro. DACA compari productia cu a centralei de inalta cogenerare, sa ajungi la aceeasi productie i-ar costa 8.2 miliarde de euro… nu am idee cat costa sa ridici o centrala de cogenerare, dar un grup nuclear de vreo 700MW costa vreo 8-9 miliarde, si ala are durata de viata vreo 50-60 de ani, plus energie in banda, pe cand la fotovoltaice poti sa ai surprize

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.