Cavendish a greşit din nou şi Greipel a făcut „dubla”

În fotbal există o expresie: „jocul greşeala aşteaptă”. Credem că ea se potriveşte şi în ciclism. Sigur în Turul Franţei.

Pentru a doua oară într-o etapă decisă la sprint, marele favorit Mark Cavendish a gestionat greşit ultimii metri ai cursei, iar Andre Greipel nu a refuzat „cadoul”. În etapa a II-a, Cavendish a declanşat sprintul prea devreme, fără să aştepte ca lansatorul său, Mark Renshaw să se dea la o parte. Acum, în etapa a V-a, Cavendish s-a plasat greşit, nu a reuşit să stea în roata lansatorului şi a fost obligat de această dată se plece în sprin prea devreme, devenind astfel victimă sigură, el fiind întrecut pe linia de sosire de germanul André Greipel şi slovacul Peter Sagan.

De menţionat că niciunul dintre cei care s-au clasat pe primele 5 locuri, nu au avut lansatorii de serviciu. Clasamentul general, în prima s-a parte nu a suferit modificări, doar Sagan a urcat de pe 5 pe 4. Ecartul între favoriţi a rămas intact, Froome fiind cel care stă cel mai bine. Din păcate, vremea foarte rea (ploaie şi vânt pe cea mai mare parte a traseului) a generat din nou căzături, una fiind iarăşi din categoria „horror”. Unul dintre sprinterii cu mari pretenţii, Nacer Bouhanni (Cofidis, Solutions Crédits) a fost victima de lux şi a terminat Turul Franţei la spital. Tot acolo a ajuns şi Jack Bauer de la Cannondale-Garmin. Nu este exclus ca şi alţi rutieri să nu se alinieze la startul etapei a VI-a din cauza contuziilor sau a unor fracturi nedetectate în timpul cursei. Tony Martin şi-a păstrat pentru a doua zi tricoul galben, deşi statisticienii Turului ar fi vrut să-l vadă detronat. Explicaţia este simplă. După etapa trecută, când 4 rutieri diferiţi au îmbrăcat în 4 etape tricoul de lider, s-a egalat „recordul” din 1931, când s-a înregistrat o situaţie similară. Dacă am fi avut acum al 5-lea lider diferit, atunci s-ar fi înregistrat o premieră în Turul Franţei.

Etapa a V-a: Arras – Amiens (189,5 km)

  1. André Greipel (Lotto Soudal) – 4:39:00
  2. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) – a.t.
  3. Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) – a.t.
  4. Alexander Kristoff (Team Katusha) – a.t
  5. Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka)

„Tricoul galben” – clasamentul general

  1. Tony Martin (Etixx-Quick Step) – 17:19:26
  2. Chris Froome (Team Sky) + 12”
  3. Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) + 25”
  4. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) + 33”
  5. Tony Gallopin (Lotto Soudal) + 38”
  6. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) + 40”
  7. Rigoberto Uran (Etixx-Quick Step) + 46”
  8. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) + 48”
  9. Geraint Thomas (Team Sky) + 1:15
  10. Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) + 1:16

12 Bauke Mollema (Trek Factory Racing) + 1:44

13 Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) + 1:50

16 Alejandro Valverde (Movistar Team) + 2:03

17 Nairo Quintana (Movistar Team) + 2:08

18 Joaquim Rodriguez (Team Katusha) + 2:12

„Tricoul verde” – clasamentul pe puncte

  1. Andre Greipel (Lotto Soudal) – 151 puncte
  2. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) – 119 puncte
  3. John Degenkolb (Giant-Alpecin) – 89 puncte
  4. Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) – 86 puncte
  5. Tony Martin (Etixx-Quick Step) – 60 puncte

„Tricoul alb cu buline roşii” – clasamentul căţărătorilor

  1. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) – 2 puncte
  2. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) – 1 punct
  3. Michael Schär (BMC Racing Team) – 1 punct
  4. Chris Froome (Team Sky) – 1 punct
  5. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) – 1 punct

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.