Ciolacu a reiterat solicitarea. ”Kiev să recunoască inexistența așa-numitei limbi moldovenești”

Premierul Marcel Ciolacu a cerut în cadrul întâlnirii cu președintele Volodimir Zelenski ca guvernul de la Kiev să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”.

“Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”.

România a acordat un sprijin multidimensional consistent vecinului nostru în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și suntem pregătiți să participăm activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state.

România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”.

Recomanda

1 Comentariu

  1. @ics:

    Nu numai ca esti o nulitate, prin prostiile pe care le sustii, dar esti si mojic. Oare de ce mojic provine din limba rusa? Este caracteristic impostorilor.

    Nu este vorba de o traducere ci o transliterare, de la alfabetul chirilic vechi la cel latin. Rezolutia Divanului ad-hoc al Moldovei este redactata direct cu alfabetul latin si foloseste diacritice si cratima. Oricum, prezenta sau absenta cratimei nu defineste o limba niciunde.

    Baliverne de farsor ordinar, prins cu cioara vopsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.