La Compass, despre virsul descoperit în plămânii bolnavilor de COVID

Un agent patogen al plantelor și interacțiunea sa misterioasă cu imunitatea noastră este subiectul discuției de astăzi dintre realizatorul Compass, Radu Golban, și invitatul său.

Profesor Robert P. Friedland: „Oamenii au anticorpi împotriva unui virus vegetal: dovezi din virusul mozaicului de tutun„. 

Cercetatorul de la Departamentul de Neurologie Mason C. și Mary D. Rudd, Catedra de Neurologie, din Louisville, SUA, ne explică de ce oamenii au anticorpi împotriva virusului mozaicului tutunului (VMT). El vorbește despre articolul său din 2013, „Oamenii au anticorpi împotriva unui virus vegetal: dovezi din virusul mozaicului de tutun” Dar de ce ar trebui să fim interesați de un agent patogen al plantelor care nu se poate replica la oameni? În timpul pandemiei, mulți experți, inclusiv cercetători de la Institutul Pasteur și San Rafaele, au observat o patogeneză diferită a COVID-19 în rândul nefumătorilor și fumătorilor. Au fost publicate mai multe articole pe această temă. Deși fumatul este periculos, impactul fumatului asupra COVID-19 necesită investigații suplimentare. Ce ar fi putut crea rezistența? Fără îndoială, rolul fumatului în caz de Parkinson și/sau encefalită autoimună, ambele asociate cu COVID-19, fost investigat amănunțit în ultimele decenii. Deși canonic, agenții patogeni ai plantelor nu se reproduc in om, există mai multe interacțiuni la nivel imunologic.

Devastarea cauzată de COVID-19 și speculațiile recurente despre un virus și mai letal în viitor ne obligă să investigăm fiecare aspect legat de posibila origine a SARS-COV-2. Unii cercetători cred că acest virus este cel mai probabil rezultatul unei erori de laborator. Ce alte surse ar putea furniza dovezi valoroase care ar explica severitatea neobișnuită a bolii? Această constatare neobișnuită despre susceptibilitatea fumătorilor și a nefumătorilor nu ne încurajează să fumăm, ci să ne uităm la ceva legat de acesta: Virusul Mozaicului Tutunului! Potrivit unei alte lucrări științifice, VMT a fost descoperit în toți plămânii pacienților infectați cu COVID. În 2012, Universitatea din Wuhan a publicat un articol în care descrie un scenariu de coinfecție între SARS, poliomielita (în creștere din nou) și VMT. Trebuie să analizăm cu atenție ce rol joacă VMT în replicarea SARS și apoi să discutăm despre pandemii ulterioare.

Consumatorul de informatii, bine conditionat, vede in tot o afacere. Cercetarile pe VMT din anii 20, despre care vom vorbi in alte emisiuni, arata ca inocularea cu o proteina a acestui virus impulsioneaza un mecanism de selectie genetica. In cazul experimentelor pe iepuri insa este greu sa vorbesti ca o selctie a unei noi specii ar fi fost « fascsitoida ». Numai pentru ca unii vad in totul un business, iar altii refuza tot ce nu au mai auzit, pot iara altii sa dirijeze evolutia speciei umane.

Vom discuta, de asemenea, cea mai recentă carte a profesorului Friedland „Unaging: The four factors that impact how you age, publicată de Cambridge University Press în octombrie 2022.

 

 

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0060621https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.08.20.20144014v1

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. tot de prostii va tineti si acum dupa ce a fost aruncata in aer escrocheria Covid :)))

  2. specialistilor Musta&co pt a teroriza lumea cu necesitatea de a trai speriati? Acum 30 de ani se stia ca intr-un an poti face 19 tipuri de viroza intr-un an, iar acum inventati ca dupa Covid se genereaza un virus, nu el este unul din cei 19 si care-i afecteaza pe cei deja slabiti dupa o viroza indiferent cum se numeste, asa cum pe vremuri orice viroza pulmonara era tratata si cu un antibiotic preventiv pt a nu se dezvolta o infectie bacteriana…dar cum nu mai aveti materiale sociologice sau filozofice de comunicat ati trecut pe reclama mascata pt ”doftorii” fara clientela…

  3. asta e deja pe urmele lu alexandru mironov……
    anii ’80,tataie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.