Libia, stare de urgență extremă! La cât s-ar ridica, de fapt, numărul morților

După ce a  ajuns duminică în țara nord-africană,  Furtuna Daniel a determinat autoritățile să declare stare de urgență extremă. Inundații grave în Libia, oficial 150 de morți. Premierul vorbește însă de 2.000 de persoane.

„Cel puțin 150 de oameni au fost uciși în urma inundațiilor și a ploilor torenţiale… în Derna, regiunea Jabal al-Akhdar și suburbiile Al-Marj”, a spus Mohamed Massoud, purtător de cuvânt al administrației din Benghazi din Libia, potrivit agenției de presă franceză AFP. Dar șeful secției din Benghazi a rețelei umanitare Semilunii Roșii a declarat că cel puțin 150 de decese au avut loc numai în Derna, potrivit agenției de presă Reuters.

La câteva ore după ce guvernul a anunțat un bilanț de peste 150 de morți, prmierul Osama Hamad a declarat unui canal de televiziune libian: „Dispăruții sunt în mii, iar morții depășesc 2.000… cartiere întregi din Derna au dispărut, împreună cu locuitorii lor… măturați de apă”.

În timp ce administrația din Benghazi s-a ocupat de chestiuni din estul țării, guvernul rival, recunoscut internațional, din capitala Tripoli, a fost și el implicat.

Prim-ministrul său, Abdulhamid Dbeiba, a declarat în urmă cu două zile că a îndrumat toate agențiile de stat să „abordeze imediat” pagubele și inundații. Organizația Națiunile Unite din Libia a declarat, la rândul său, că urmărește îndeaproape furtuna și  că „va oferi asistență urgentă în sprijinul acesteia”.

Libia a fost împărțită între două administrații rivale din 2014, după uciderea liderului Muammar Gaddafi în 2011. Ambele guverne au declarat trei zile de doliu. Săptămâna trecută, furtuna Daniel a lovit Grecia, Turcia și Bulgaria.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Nu s-a reusit cu vaxalarea, se poate si altfel in zonele tinta pentru decimare global.

  2. amerlocii nu se mai opresc din manipularea climei , chiar daca si ei au fost afectati, nu odata ..!! la cfeea ce se urmareste ” scaderea treptata a populatiei planetei ] nu mai conteaza de ce natie au fost victimele ..!cineva , se joaca de-a Dumnezeul ,preluand etapele apocalipsei din biblie ..!! si culmea-i reuseste ..!

    • nu amricanii, ci paiatzele puse de noua oranduire sa t a ni ca la puterea statlor. tarile puternice au fost luate toate – supunere fata de indivizi necunoscuti, elita1%, prin cele doua corporatii mamut vanguard si blackrock. toti cei pe care-i vedeti in lumina sunt paiatzele pe care ne varsam energia si suferinta. adevaratii demoni sunt in spatele lor. doar tarile mici (bogate in resurse) nu au fost inca luate, pentru ca popoarele sunt religioase – extrem religioase. ceea ce da o unitate natiilor. de aceea vor desfiintarea religiilor individuale si alinierea la o religie – AI. un robot ne va tine predicile, iar altul ne va judeca. viata noastra de sclav experiment, va fi controlata pana cand ne vom reinoarce, pentru ca sistemul va fi conceput sa nu mai scapi de „aici”. dar stati liSHtinitzi…astea „e decat conspiratzii”,,,

  3. Libia, o țară cândva bogată.
    Alt SUCCES NEBĂNUIT al Li🌈icilor DemonRați Belicoși…🤮

  4. 150 morti in inundatii restul pana la 2000 impuscati,cifra mortilor e corecta

  5. A scazut din intensitate acum este afectata zona de Nord-Vest a litoralului Egiptean. ( Windy.com )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.