Moartea misterioasă a unui sportiv rus. Avea 41 de ani

Cetățeanul rus Maxim Barhatov, campion mondial la powerlifting, a murit în timp ce lupta pentru Rusia în războiul din Ucraina. Acesta avea 41 de ani.

Cu regret profund anunțăm moartea onoratului maestru al sportului din Rusia, multiplu campion mondial Maxim Barhatov în zona SVO. Veșnică amintire, condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut pe Maxim”, a anunțat Federația de powerlifting din Krasnoyarsk.

Maxim Barhatov avea 41 de ani. Premii: De cinci ori campion mondial la powerlifting, de două ori campion european, de șapte ori campion al Rusiei.

El a fost director al Parcului Tatyshev (un parc de recreere din Krasnoyarsk). În luna mai 2022 a fost condamnat la șase ani în regim strict pentru luare de mită și spălare de bani.

În mesajul Federației nu se menționează în ce unitate a servit Barhatov și unde exact a murit.

Prmira.ru scrie că Maxim Barhatov a murit în Ucraina în urmă cu două luni, dar rudele au aflat abia aseară, 12 iunie.

Vladimir Kortunov, antrenorul lui Maxim Barhatova, susține că discipolul său plecat în zona NVO la începutul anului, ca parte a Gcompaniei militare private ruseşti Wagner Group. Potrivit acestuia, Maxim a murit în aprilie lângă Bahmut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Deci un pușcăriaș care s-a înrolat la „Wagner” ca să-și reducă pedeapsa, așa cum statul rus a promis. Ce importanță avea vîrsta, șî că a avut medalii la haltere? A murit pe front. Fie-i țărîna ușoară! Un fapt divers. Vreți să plîngem pentru asta?
    Mai important e că Mioritistanu’ a avut medalii la haltere, șî că peste 4 zile puteți aniversa 2 ani de la:
    „Lovitură pentru sportul românesc: Nicu Vlad, suspendat pe viață de TAS! Fostul halterofil este în prezent președintele federației. Federaţia Internaţională de Haltere a impus pe 17 iunie 2021 o suspendare de un an Federaţiei Romîne de Haltere, „din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping”, sancţiune ce a privat participarea halterofililor romîni la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
    O săptămînă mai tîrziu, pe 25 iunie 2021, Nicu Vlad, vicepreşedintele IWF, a fost acuzat de „complicitate şi manipulare” în ancheta privind dopajul din cadrul IWF, desfăşurată de Agenţia Internaţională de Testare.”
    „Aceste cinci încălcări se bazează pe prezenţa steroizilor anabolizanţi la reprezentanţi ai Romîniei la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 Aceste rezultate anormale ale analizelor au fost anunţate în 2019 ca parte a programului de re-analiză al CIO”… Punct. Urmează borcănata……[RumBurak Rishi]

  2. Vivat Putina,altul la rand!Muriti ruscanilor,ca habar nu aveti ce pierdeti

  3. ” a fost condamnat la șase ani în regim strict ”
    -batalionu de ispashire!
    (-si Dragnea a vrut la munca
    si s-a lasat injectat)

  4. Paulian Ionescu spune:
    13 iunie 2023 la 16:24 ————–Iar ai inviat derbedeule si iti semnezi zdrentele tale de opinii cu numele si prenumele meu ? Cred ca in scurt timp o sa i-ti fac o surpriza ,ca sa ma ti minte toata viata.

  5. Paulian Ionescu Ce faci tataie, ii dai si sotia sa o cloneze? A comentat la obiect. Nu ca tine bazaconii putiniste.

  6. Steroizi au fost interzisi datorită numărului mare de decese fulgerătoare … dacă inițial se nu se vedeau efecte adverse după 40 de ani … așa că nu este nimic ciudat căci omul nu practica alergări ușoare sau plimbări lungi ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.