OMS Europa: COVID-19 nu a dispărut

Omenirea nu trebuie să lase garda jos în faţa COVID-19, o maladie care continuă să provoace 1.000 de decese în fiecare săptămână în Europa, a prevenit marţi biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează AFP.

„Chiar dacă nu mai este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, COVID-19 nu a dispărut”, a declarat directorul regional Hans Kluge, într-o conferinţă de presă.

OMS a decretat pe 5 mai 2023 că pandemia de COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară mondială.

„Aproape 1.000 de noi decese cauzate de COVID-19 continuă să se producă în fiecare săptămână în regiunea europeană”, a precizat Hans Kluge.

„În plus, acest număr este subestimat din cauzat scăderii numărului de ţări care raportează cu regularitate decesele cauzate de COVID-19 către OMS”, a adăugat acelaşi director regional, presând totodată autorităţile să asigure o acoperire vaccinală de cel puţin 70% din populaţia vulnerabilă.

Potrivit lui Hans Kluge, este vorba despre „o maladie complexă, pe care o cunoaştem încă destul de puţin”, deşi un european din 30 a suferit de COVID-19 de lungă durată în timpul primilor trei ani ai pandemiei de coronavirus.

Potrivit acestor estimări, aproximativ 36 de milioane de locuitori din regiunea europeană, care cuprinde 53 de ţări şi se întinde până în Asia Centrală, au fost afectaţi de COVID-19 de lungă durată.

„Trebuie să continuăm să ne concentrăm pe sechelele pe termen lung ale bolii COVID-19, precum COVID-19 de lungă durată (…) Acestea continuă să aibă un impact profund asupra sănătăţii în lumea întreagă şi nu pot fi ignorate”, a adăugat directoarea departamentului pentru situaţii de urgenţă din cadrul OMS, Catherine Smallwood.

În toată Europa, vigilenţa este menţinută şi în faţa epidemiei de mpox – 22 de cazuri au fost înregistrate în această regiune în luna mai din 2023 – şi în faţa consecinţelor generate de valurile de căldură, au subliniat reprezentanţii biroului european al OMS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. „OMS Europa: COVID-19 nu a dispărut”
    E ca Jana, se transforma. Inseamna ca mai e multe vaccine de Ursulit.

  2. Mihneo, so pa ei! Mai baga-ti un vaccin in vena, combinat cu heroina.

  3. Cand vedeti/auziti vaccinatori turbati ca un Kluge, Tedros, Rafila sau Jurma, ascundeti-va copii. Acestia sunt sociopati periculosi cointeresati in afacere sau pur si simplu dependenti oportunisti de putere. In 1979 Suedia abandona vaccinarea contra tusei convulsive. Din cele 5140 de cazuri din 1978, 84 % erau vaccinati de 3 ori. Vaccinarea nu a prevenit niciodata nimic, din contra.
    sursa BMJ 283:696-697 1981

  4. da, au aparut pe strada mascaricii cu masti pe fata – deci au intrat banuti prin conturi.

  5. Rafila ce face cu cele 40 milioane de vacsinuri deja platite ? Am auzit ca nici nu le mai primim…toata lumea multumita !!!!!

  6. Vaccinarea obligatorie este singura soluție pentru a depăși pandemia aceasta. Cine nu se vaccinează trebuie deportat în lagăre de exterminare .

  7. Dar pe aia care mor de accidente rutiere ,de razboi ,de foame, de prostie nu-i puneți la număr?…

  8. Nu virusul provoaca decesele ci cocteilul(protocolul) anti-covid si „vaccinele”…

  9. se moare pe capete dupa otravire. mor tinerii in special. aceste corporatii satanice castiga bani din tot acest control orwellian: FRICA DE BOALA, crize, razboaie, infometare etc. totul este facut prin SHPAGAVARSATA TRADATORILOR DE NEAM SI DE TARA. TREZITI-VA ODATA!

  10. CE’sti copil ?
    Cum sa fac asa o greseala ?

    Mai este (INCA) bun !

    Cand este IAR nevoie, PAC ! La Razboiuu’

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.