Petiția inițiată de un medic! Tu ce părere ai?

Preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator, medicul Cosmin Alexandrescu, a iniţiat o petiţie online prin care cere scutirea personalului medical de la plata CASS. În opinia sa, ar fi o formă de recunoaştere a rolului social pentru această categorie, menţionând că există o lipsă cronică de personal medical în toate regiunile ţării.

“Solicităm scutirea de la plata CASS a personalului medical, indiferent de forma de organizare şi de încadrare, ca formă de recunoaştere a rolului social al acestei categorii sociale, în condiţiile lipsei cronice de personal medical în toate regiunile ţării, datorate în primul rând exodului peste hotare. În acest moment necesarul de medici al României este acoperit în proporţie de 70%, aproximativ 10.000 urmând să se pensioneze în următorii 5-7 ani, fără posibilitate de înlocuire cu absolvenţi noi, mai ales în mediul rural unde există regiuni întregi fără acces la servicii medicale. La nivelul celorlalte categorii de personal (asistente, infirmiere, etc) deficitul este chiar mai mare”, se arată în petiţia iniţiată de medicul Cosmin Alexandrescu în 6 aprilie.
Până marți dimineață, petiția strânsese peste 2.700 de semnături.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

26 de Comentarii

  1. Aveti deja unele din cele mai mari salarii doar cei din aparatul de control al populatiei au mai mare. Nu sunt de acord

  2. În mod normal,pentru nimicul oferit de statul parazitar și mafiot,pentru ca ajutoarele acordate străinilor se face din munca romanilor defavorizați de propriul stat,nimeni dar absolut nimeni nu ar trebui sa plătească nicio taxă și niciun impozit,astfel încât să crape talharimea slugarnica și trădătoare!

  3. la cati romani ucid in spitale ar trebui sa plateasca triplu orice taxa…lasand gluma deoparte, de ce ar trebui omul de rand sa le sustina acestor nesimtiti criminali interventii extrem de scumpe, atat timp cat cei mai multi dintre noi sunt ucisi in spitale si in afara acestora…? pe bune? NOI SA VA SUSTINEM FINANCIAR PE VOI? SHPAGARI CRIMINALI ORDINARI CE SUNTETI! CATI BANI ATI LUAT JAVRELOR SA UCIDETI ROMANII IN SPITALE ??

  4. De la pensii specie la salarii speciale.
    PS. Eu zic ca unor medici sa li se ofere bonusuri consistente la salarii pentru genocidul din plandemie. Neapărat la acest capitol sa fie introduși Jurma, Gheorghiță, Mahler, Marinescu, Germania și întreg cortegiul de cioclii.
    PS. Pe același principiu, sa fie scutiți și piti-GOII din mass media care au terorizat populația cu imbecilitatile și parsivitatile lor.

  5. Domnilor doctori, în România numai ceferiștii au drepturi și gratuități legate de profesie. Domniile voastre aveți studiile și pregătirea unui angajat la cefere? Nu? Atunci plătiți consultațiile și tratamentele medicale ca toată lumea. Plătiți șpaga la medic la fel ca noi ceilalți. Și stați la rând la consultație, nu vă băgați în față. Pe listele de așteptare, la fel. Caramba!

  6. Wow, pe același ‘model’ în justiție se acordă o reducere de taxe notariale la moștenirea dintre soți astfel : notari până la 90%, magistrații pănă la 70%, avocați până la 30%.,

  7. Dragnea a dublat salariile la medici dar medicii si poporul au vrut un german ca erau prea intelectuali pentru un inginer de Teleorman! Sa va trateze germanul iar voi medicii mai stati o tura pe bara cu cresterea salariala.

  8. Am inteles ca mai exista o petitie a celor cu salariul minim pe economie, care nu le ajunge nici pentru plata cheltuielilor inspre si inapoi de la serviciu. Multa nerusinare, foarte multa! Din partea medicilor, binenteles. Le plateste prostimea leafa si au pretentia sa le plateasca si pensia. Poate ar trebui ca facultatea de medicina sa nu mai fie gratuita iar celor care pleaca din tara sa li se solicite despagubiri catre stat egale cu suma pe care statul(cetatenii) au cheltuit-o cu scolarizarea lor.

  9. …sa stam stramb si sa judecam drept…facultatea este moca, platita de cei care, printre altele, platesc si toate darile…marea majoritate a platitorilor de dari au venituri mici, putini ajungand la medie…ii asteapta o pensie minuscula, direct proportionala cu retributia si, implicit cu…contributia!…in schimb, dupa invatamantul universitar gratuit, dragnea a marit salariile…mult!…ok!…ce inseamna asta?…trai bun in timpul activitatii si la fel de bun la pensie…pe langa toate acestea, in timpul activitatii, medicul, scolit de stat, pe banii nostri, merge si presteaza si la privat…inca unul din veniturile suplimentare, pe langa cele obtinute din sponsorizarile farma…aceasta petitie imi pare culmea arogantei, munca agricultorului nu este importanta, nici a minerului, nici a profesorului…in final, din cate stim, medicina a fost, initial, facuta din pasiune, fara arginti…ma intreb cati dintre medicii de astazi au ales-caci ei si-au ales – aceasta meserie din pasiune?…in conditii normale as fi fost de acord cu distinsul medic, dar momentul…si asa amaratii pomeniti mai sus duc in spate o armata de it-isti care nu platesc, o armata de politicieni, de magistrati…

  10. Problemele din sistemul de sănătate nu s-ar putea rezolva prin scutirea personalului medical de CASS, acestea s-ar înmulți şi mai mult deoarece ar adânci şi mai mult subfinanțatea. În opinia mea, o soluție cât de cât rezonabilă ar putea fi desființarea caselor de asigurări care consumă mult prea mulți bani, iar bugetul să fie administrat de minister ca la toate celelalte ministre. Simplu şi eficient dar…

  11. Da’ ce-ar fi sa nu mai plătim impozit către ROMÂNIA SRL (îmi pare rău că va stric ziua, dar statul român actual este ilegal-împreună cu toate instituțiile sale morganatice – din data de 15 martie 1991, când Iliescu a semnat afilierea României la CORPORAȚIA FINANCIARĂ INTERNAȚIONALĂ) și sa îți iei dta indemnizația după cum și ce prestezi!
    Ca tot suntem firma privată!
    Ce breasla! O întrece pe cea a celei mai vechi meserii!

  12. Parca se trambiteaza peste tot cu egalitatea in drepturi,cu echitatea sociala cu lupta impotriva discriminarii? Asta doar cand vor ,,ei ,, ,pentru cine vor,, ei ,, ,cand hotarasc ,,ei,,

  13. Eu aş iniţia o petiţie prin care idioţii să nu mai aibe dreptul să lanseze petiţii ce frizează idioţenia cronică irecuperabilă.

  14. Ca si cum fiind medic sau din sistemul medical n-ar avea privilegii???
    Nu cred ca fiind medic sta la rand vreodata pentru vreo investigative,ca mine de exemplu???
    Ce vrea baiatul/fata medic e sa nu mai plateasca taxa cass adica sunt un fel de asistati sociali toti.
    Adica la salarii de mii de euro tot nu le ajunge.

  15. Eu am alta propunere. Salariul mediu al doctorilor sa fie cat salariul mediu al inginerilor din Romania. Cred ca nu e greu sa se faca o statistica si apoi un calcul simplu. Hai, de la mine 10 la suta peste.

  16. L-aș întreba pe acest medic care propune scutirea personalului medical de la plata CASS-ului…ia, zi coane, dacă facem asta, veți mai cere șpăgi în continuare de la pacienți ? Veți mai condiționa actul medical pentru care ați depus un jurământ de plata unor sume de bani cerute cu nerușinare ? Veți înceta cu primirea de bani și alte foloase necuvenite de la marile corporații Pharma și de la producătorii de medicamente ale căror produse le băgați pe gât pacienților ? Întreb , pentru că am constatat cu toții faptul că mărirea salariilor voastre acum ceva timp nu a stopat fenomenele menționate mai sus…

  17. Wow, și în justiție există alt avantaj, la moștenirea între soți notarii beneficiază de reducerea taxelor cu până la 90%, magistrații cu până la 70% iar avocații și asimilații lor cu până la 30%, ‘țara minunilor’.

  18. Păi, majoritatea medicilor care tratează în ambulator nu au contract cu Casa de Sănătate. Și de-aia, zic ei că nu ar trebui să plătească CSAS. Las de-o parte faptul că din această cauză, deși noi plătim contribuția CSAS, la ‘mnealor plătim consultația. Și dacă nu avem bani, stăm luni întregi pe liste de așteptare.
    Dar, domnii doctori beneficiază de concedii medicale? Cine le plătește? CNAS. Beneficiază de tratamente cu medicamente compensate? Că doar nu se tratează cu medicamentele pentru care sunt plătiți de producători să le prescrie. Cine le plătește? CNAS. Spitalizările, la fel (că, bănuiesc, că spitalele private nu îi internează pe gratis).
    Deci, nu. Cred că domnii doctori încearcă să ne fraierească.
    Dacă pleacă doctorii români, pot veni doctori străini. Asiatici, de exemplu.
    Faptul că nu vin, se datorează incompetenței celor care administrează sănătatea.

  19. Impozitele si taxele sunt folosite pentru asigurarea si functionarea „bunurilor publice”, acele bunuri care sunt prea scumpe pt. a fi cumparate de un numar restrans de cetateni(un grup de cetatenii nu pot cumpara singuri scoala, elicopter pt. urgente, tomografe, masini de pompieri, iluminat public, muzeu, piata etc) bunuri care sunt folosite in comun, deci ar fi incorect ca numai unii sa contribuie pt achizitia si functionarea lor si altii nu, in democratie nu este corect sa functioneze dublul standard, ar fi si contra teoriilor economice din tarile UE cu scoli economice adevarate.

  20. Asta trebuia facuta acum peste 30 de ani si pentru toate cadrele medicale.
    Daca se face acum, toti cei care au platit CASS in ultimii 30 si de ani, ar trebui despagubiti cu restituirea sumelor platite, actualizate la zi plus o dobanda minima de 10% pe an…

  21. Vreți comentariu la aceasta aberație? Poftim!
    HUOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

  22. În șfârșit, cineva care a sesizat una dintre conductele majore prin care țara este sărăcită, exodul creierelor! Comparativ cu oricare alt jaf din România postdecembriestă, acesta este, de deprate, cel mai mare! Învățământ gimnazial obligatoriu și gratuit, liceal opțional și plătit 50%, superior integral pe bani! Creditare din partea statului, cu condiția ca absolventul să lucreze în țară cel puțin 7 ani, dar să nu se ia în calcul primii 3 ani după absolvire (altfel și-ar face și rezidențiatul, numai bine, plecă atunci când este specialist!); după cei 10 ani, poate să plece unde are chef! Dacă vrea să plece mai devreme, doar cu condiția achitării diferenței rămase dintre anii lucrați și costurile școlarizării. Au plecat minim un milion de oameni cu studii superioare; doar 200.000 de euro educația fiecăruia, rezultă 200 de miliarde de euro!!! Mai vreți să calculăm și la ceilalți 4-5 milioane de emigranți?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.