Australian Open Primele două mari surprize!

Cele mai mari două surprize de până acum de la Australian Open 2022 au avut loc joi dimineață, când daneza Clara Tauson (19 ani) a eliminat-o pe Anett Kontaveit din Estonia, iar franțuzoaica Alizé Cornet a eliminat-o pe Garbiñe Muguruza din Spania. Și Kontaveit, și Muguruza sunt în Top 10.

Alizé Cornet, nr. 61 mondial, a trecut surprinzător de ușor de Muguruza ( finalista de la Australian Open 2020), cu 6-3, 6-3, pentru a ajunge în turul al treilea la Melbourne, pentru a șasea oară în carieră.

„A fost un meci foarte bun, foarte corect din punct de vedere tactic de la început până la sfârșit”, a declarat Cornet după meci, citată de siteul oficial al WTA. „A trecut ceva timp de când nu am mai învins o jucătoare din Top 5 într-un slam, așa că este un sentiment foarte bun.

Cum explică Muguruza înfrângerea

”A fost un început de an destul de stresant pentru mine şi echipa mea. Toţi au făcut Covid-19 înainte de a veni aici. Am fost separaţi timp de 15 zile. Mi-a fost greu să mă pregătesc pentru Australian Open, să joc şi să performez bine. A fost un pic complicat. Fizic aici nu mă simţeam la cel mai bun nivel. A fost un început de an stresant. Întotdeauna e OK să mă antrenez singură şi îmi place. Dar e o parte dificilă a anului. În presezon, începutul sezonului, faci ultimele finisaje. Vrei să continui să lucrezi. Asta m-a dezechilibrat puţin”, a declarat jucătoarea spaniolă după meci.

În același timp, Clara Tauson a trecut de Anett Kontaveit cu 6-2, 6-4 și a ajuns pentru prima dată în carieră în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam.

Tânăra de 19 ani, care ocupă în prezent locul 39 mondial, cel mai bun din carieră, a avut nevoie de doar o oră și 19 minute pentru a obține prima sa victorie în Top 10, în doar al doilea meci împotriva unei adversare clasate în primele 10 locuri.

Fosta lideră mondială la junioare, Tauson își continuă ascensiunea rapidă în eșalonul superior al clasamentului feminin. Daneza a început anul 2021 în afara Top 100, dar a obținut primele două titluri WTA la simplu anul trecut, la Lyon și Luxemburg.

Pentru Kontaveit, sfertfinalistă la Australian Open 2020, înfrângerea oprește o ascensiune incredibilă, ea câștigând 28 din ultimele 32 de meciuri în 2021, pentru a intra în Top 10.

„Cred că totul a funcționat”, a spus Tauson zâmbind, la conferința de presă de după meci. „M-am simțit foarte confortabil pe teren. Vremea a fost foarte bună astăzi. Pur și simplu m-am simțit foarte bine pe teren. Am încercat totul și a funcționat astăzi.”

„Este pentru prima dată când sunt în turul al treilea la un Slam.”, a mai adăugat adolescenta de 19 ani. „Faptul că am jucat cu o jucătoare ca ea, este o mare realizare pentru mine. Evident, a fost unul dintre lucrurile pe care mi-am dorit cu adevărat să le fac, să înving jucătoare bune în turneele mari.”

Tauson are de trecut în turul 3 un nou test dificil, urmând să o întâlnească pe Danielle Collins din Statele Unite, cap de serie numărul 27. Collins a învins-o joi pe Ana Konjuh din Croația, cu 6-4, 6-3 în confruntarea din turul doi.

Eliminarea celor două jucătoare de Top 10 ușurează sarcina Simonei Halep de a ajunge în semifinale, cele mai titrate jucătoare pe care ar putea să le întâlnească până în penultimul act fiind favorita 7, Iga Swiatek, și capul de serie numărul 10, Anastasia Pavlyuchenkova, urmând apoi o potențială semifinală cu favorita numărul 2, belarusa Aryna Sabalenka.

Elena Rîbakina din Kazahstan, locul 12, a fost nevoită să abandoneze în meciul din turul al doilea al Australian Open.

Ea s-a retras de pe teren la scorul de 4-6, 0-1, în partida disputată, joi, cu chinezoaica Shuai Zhang, locul 74 WTA, după 42 de minute de joc.

Rîbakina a acuzat o accidentare la piciorul drept.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.