Reacția ministrului Justiției în cazul Horodniceanu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a comentat incidentul în care a fost implicat vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, prins de poliţişti că nu a respectat normele rutiere, afirmând că abordarea acestuia în discuţiile cu poliţiştii a fost „greşită”, dar e important că a realizat greşeala şi o regretă.

„Am văzut câteva imagini azi la televizor. (…) Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. În orice caz, e regretabil contextul, cum a spus şi dânsul, e regretabilă atitudinea, e greşită, evident, de la început şi până la sfârşit, dar e important că dânsul a realizat acest lucru. (…) Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie e să raţionezi după, unde ai greşit, ce-ai greşit, să recunoşti acest lucru şi, eventual, să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat Predoiu, la Prima News.

Ministrul a precizat că situaţia trebuie lămurită.

„Nu cunosc exact datele concrete ale acelei întâlniri şi cine şi cum a filmat. (…) Aceste aspecte, dacă dânsul crede că e cazul să fie lămurite, trebuie lămurite, până la urmă, până la capăt, care e tot contextul. Şi chiar dacă dânsul nu crede acest lucru, cred că ar trebui lămurit. Aici aş evoca şi declaraţia preşedintelui CSM, care a spus că va lua în analiză această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti, în sensul bun al cuvântului, a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că înţelege că nu ăsta e un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă Daniel Horodniceanu riscă ceva, Predoiu a arătat că acest lucru e de competenţa CSM.

„Nu fac analize doar pe date preliminare şi fără să avem o situaţie completă. (…) Tot ce ţine de conduita magistratului în societate e în competenţa CSM, ca instituţie”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Horodniceanu a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Acesta a menţionat că a avut reacţia respectivă întrucât cei doi poliţişti s-ar fi prefăcut că nu ştiu cine este interlocutorul lor.

Recomanda 1
Author

23 de Comentarii

  1. Cei 2 politisti rurali vor fi dati afara.Cum si-au permis sa se ia de …maria sa…hodoroc tronc ? Predoiu…nu se dezminte… este …uite popa…nu e popa.Predoiu…va ajunge departe si foarte…sus.

  2. sorry, reioau 16.38 incercand sa corectez greselile de tastare;” Intr o structură mafiotă umflatul ar fi fost soldat neinstruit, iar Cătălin, viclean copil de casă, locotenent.Sau intr o structura tip militarizat, servicii defecte, la comanda străină.Doar așa , în opinia mea, s ar putea explica o colaborate intre personaje destul de diferite. Dar nu este cazul in democratia noastra europeana , membra MATO.”

  3. Ministrul amnistierii corupților si al haosului din justiție și coduri vs un procuror securist al sistemului cu 0 dosare finalizate și care se crede securila in statul mafiot

  4. Hai să generalizăm: În general milițienii sunt așa și așa, deci este evident că nici aici nu au dreptate și au abuzat de bietul om care nu cunoștea legile. Vi se pare mai clar acum?

  5. Declaratia lui Predoiu arata clar ca ii ia apararea acestui personaj hidos, cu mult tupeu si obraznicie.

  6. & Dezvoltarea sectorului privat probabil că ar susține și reconversia profesională a unor astfel de specialiști ce formulează cereri de infracționalitate și incultură pentru creșteri de salarii de apărători de țară cu bani mulți la vitejii ei, din drepturi de profesioniști, ?

  7. @ Organizarea serviciilor publice ca activități de voluntariat probabil că ar încuraja dezvoltarea sectorului privat, eficient și economic, ?

  8. Intr o structură mafiotă umflatul ar fi fost soldat neinstruit, iar Cătălin, viclen copul de casă, locotenent.Sau intr o steuctura tip militarizat, servicii defecte la comanda străină.Doar așa , în opinia mea, s ar putea explica o colaborate intre personaje destul de diferite. Dar nu este cazul in democratia noastra europeana si MATO.

  9. Vai de mine, ce greseala am comis la @9.39 . in loc de repetitia „prea lunga longevitate” rog a se citi simplu ” longevitatea
    lui in aceasta functie”. Cu scuze !

  10. „Nu cunosc exact datele concrete ale acelei întâlniri şi cine şi cum a filmat”
    Deci asta e problema in acest caz. Daca n-ar fi fost filmat, nu s-ar fi aflat.
    Din pacate si Predoiu da dovada de aceasi atitudine de activist de partid ca inainte de ’90.

  11. „Important este ca a inteles ca a gresit!” Bai nesimtitilor, oare cat va mai bateti joc de acest popor?

  12. Nu dau nume că nu are rost sa vă pomenesc pseudonimul, dar sunteți câțiva care chiar vorbiți in necunoștință de cauză! In primul rând poliția rurală nu este poliția comunitară, in al doilea rând pozitia rurală are competența legală de a opri mașini în trafic dacă au un motiv întemeiat, in al treilea rând este absolut obligatoriu să prezinți documentele cele prevăzute de lege,in caz contrar poți fi condus la secție dacă nu există posibilitatea verificării de către dispecerat a respectivei identități, asta este valabil în toată Europa, iar faptul că ți se cere să rămâi în mașină este pentru siguranța ta, și din nou această normă se folosește în toată Europa, că să nu mai zic că dacă există indicii, informații au dreptul să-ți percheziționeze mașinuța, și chiar și pe proprietar și din nou spun este la fel ca în Europa, dar voi habar nu aveți de toate astea! Puneți mâna pe carte, că este clar voi sunteți adevărații analfabeți, habar nu aveți cu ce se mănâncă meseria de polițist, cât este de grea și periculoasă. Nici nu vă dați seama de penibilul in care vă scăldați când deschideți gura in public!

  13. Predoiu cel mai idiot ministru al justietiei si un simbol al coruptiei din justitie.
    A mai facut niste coduri penale care au fost declarate de CCR, in proportie de peste 85%, NECONSTITUTIONALE.
    Acum le-a facut la fel, readucand SRI si SIE in anchetele penale.

  14. „Ramstein” intru totul de acord, desi nu-l am la ficatzi pe horodinceanu si pe procurori in general, desi printre, desi rari, mai exista si indivizi cu stiinta de carte si frica de Dumnezeu. Nu este cazul insa si a militienilor care sunt otova niste brute primitive si spagare. Incidentul a fost unul minor care in doua secunde trebuia „stins” de militian, vazand cu cine are de-a face. Da nu exista asa ceva la infatuata, aroganta si spagara militie rutiera. Ah, unde esti tu Sectie de Cadre Judeteana a Partidului Comunist Roman in fata careia le tremura izmenele acestor mizerabili mucosi, aroganti si infatuati. Bode ! Ce sa stie Bode…?!

  15. Un altul in locul momaiei de Pierdoiu l-ar fi demis imediat pe acest nemernic.
    Nemernicului ii lipseste in primul rand simtul dreptatii si mentalitatea de respectare a legilor pe care el ar trebui nu doar sa le respecte ci si sa le pazeaasca.
    Nemernicul are insa ca principiu: Quod licet iovi, non licet bovi. De aceea justitia romaneasca este moarta, ptr ca acesta este principiul de baza al magistratilor nostri……[Rumburak]

  16. Pana prin anii 2000 cand urma sa aderam exista stagiu militar TR pt cei reusiti la facultate si de 1 an si 4 luni pt restul, plus studentele au avut pregatire militara incepand din anii ’70…deci daca un student a fost apt are si grad…

  17. Pe vremuri circula o vorbă:„GIOARSĂ-I UNA, GIOARSĂ-I ALTA”-,,,în traducere cam forțată :UNA-I CÂINELE CU COADA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.