Teste cu probleme pe piața din România

Atenție pe unde vă deplasați. Mai multe persoane care ar putea fi bolnave de SARS-CoV 2 umblă nestingherite pe stradă, fără măcar să știe că sunt infectate. Mai multe teste cu probleme există pe piața din România, avertizează medicul colonel Valeriu Gheorghiță. În ultima perioadă, rata de rezultate fals negative la testele rapide antigen este mai mare, mai spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. „Au intrat în uz teste care nu au suficientă validare din punct de vedere al sensibilității și al specificității.  Trebuie să avem grijă la tipul de teste care se folosește, pentru că este singura explicație logică pe care o avem de ce la acest moment avem mai multe teste antigen care dau mai frecvent rezultate fals negative”, a spus Gheorghiță.Medicul mai spune că pot exista și alte explicații printre care tehnica recoltării sau lipsa simptomelor.

„Dacă nu se recoltează corect, evident probabilitatea de a avea un rezultat eronat este mai mare. Sau dacă persoana este asimptomatică iarăși testele rapide antigen au o sensibilitate ușor mai redusă pentru că perioada în care ele sunt frecvent pozitive sunt în faza mare de multiplicare a virusului, când în general persoana are și simptome”. În general testele vândute în farmacii au certificare din partea Comisiei Europene.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Nu va e rușine hoților, acum dați vină le teste!!.. mai aveti ceva pe care să dati vina?…Pe români ati dat, pe medicamente ati dat,pe teste ati dat, acum pe ce morții ma-mii voastre de bandiți o să mai dați vină?..

  2. Tovarasi, propun sa se vanda doar teste care dau rezultate pozitive. Mai ales la probele date de oameni sanatosi. Sa eliminam cuvantul negativ din societatea noastra! Tot inainte, tovarasi!

  3. Testele rapide din dotarea salvarilor care vin acasă la apelul 112 sunt de toată jena. Sunt la bax de aproximativ 20 de bucăți, nu arata nimic, sunt de cea mai proasta calitate și probabil luate la preț de 5*.

  4. Nu testele rapide antigen sunt problema ptr. ca acestea chiar depisteaza relativ bine strict Covidul, ci cele RT-PCR monoclonale sunt si oficial recunoscute ca inafidabile care practic nu fac intre o raceala comuna sau gripa si covid nici o diferenta, de aceea se ajunge ca rata de „infectari” depistate de ele sa fie de 30 de ori superioara celorlalte cu antigen. Asa ca lasati joaca de-a pandemia, puneti diagnosticurile corect si aplicati tratamentele corespunzatoare ca deja ati omorat o multime de oameni nevinovati.

  5. Dar de testele antigen din Australia (200K) care au fost retrase pentru ca dadeau rezultate fals POZITIVE nu spuneti oamenilor nu?
    Stim ce vreti sa faceti, sa zicem ca testele nu sunt bune, singura solutie fiind vaccinarea.
    Calailor si dictatorilor

  6. Care sunt acele teste? De ce nu dati amanunte, mincinosilor? Asta e cumva fenta aruncata pentru a nu testa masiv in Romania?!

  7. Pai daca stiu ca sunt astfel de teste stiu si care sunt!
    Nu mai bine ar fi sa publice lista lor ca sa stim si noi?!
    Ca altfel o sa apara o noua teorie a “conspiratiei” cum ca tovarasii dau vina pe testele rapide (care sunt si ieftine) ca sa bage banii oamenilor in buzunarele alora de la firmele de casa care fac teste rt-pcr….

  8. Dar ca sunt teste care dau la greu fals pozitiv, de doi ani incoace, nu suflati o vorba, criminalilor!
    Veni-va ea si ziua aceea… nici prafu’ si nici pulberea nu va mai putea ramane din voi, vor fi prea multi cei care va vor calca in picioare.

  9. „În general testele vândute în farmacii au certificare din partea Comisiei Europene.” zice Gheorghita al nostru. Dar in particular sunt si din alea nasoale? Se fac verificari sau vorbim asa intr-o doara? Nemernicilor, jucati Romania la ruleta si aruncati vina tot pe noi!

  10. Daca sunt persoane care nu stiu ca au covid, dupa spusele lui gheorghita, atunci inseamna ca boala nu e grava daca sunt bolnavi fara sa stie si fara simptome asa ca pandemia e falsa, covid nu e o boala grava! Atunci cand se minte la greu, adevarul iese la lumina cand nu se asteapta mincinosul, incurcandu-se in propriile minciuni

  11. COLONELE ESTI O CATASTROFA IN DOMENIU !”AU INTRAT IN UZ TESTE CARE NU AU SUFICIENTA VALIDARE DIN PUNCT DE VEDERE AL SENSIBILITATII SI AL SPECIFICITATII ” CE CAUTI TU CA SI COORDONATOR AL CAMPANIEI DE VACCINARE CAND ESTI UN HABARNIST ??.
    CINE A AVIZAT CUMPARAREA ACESTOR TESTE ESTE UN FUNCTIONAR ANALFABET !!,AU FOST CUMPARATE CA SI SUTELE DE MILIOANE DE MASTI NECONFORME ! SI BAGATE PE PIATA FARA NICI UN CONTROL PE BAZA PRESIUNILOR POLITICE !!.COLONELE AI AUZIT DE SISTEMUL DE ASIGURAREA CALITATII ?,AI AUZIT DE TRASABILITATE ?,AI AUZIT CA IN ROMANIA EXISTA ON ORGANISM CARE SE NUMESTE POMPOS PROTECTIA CONSUMATORULUI ??,L-AI SESIZAT ?-DOAR ESTI coordonator NU O CIOATA IN DRUM !.INTRODUCEREA PE PIATA A PRODUSELOR MEDICALE SE FACE CU GIRUL UNEI COMISII DE SPECIALITATE !-CARE SUNT PRIMARII CARE AU SEMNAT LA COMANDA POLITICA SAU MAFIOTA ?,AI SESIZAT DNA ?>
    CE VII SI ARUNCI RAHATUL IN PRESA !,ASTA-I CAZ PENAL ESTE O CRIMA CU PREMEDITARE !,IRESPONSABILITATE CRIMINALA .

  12. Pai daca testele sunt proaste, tu de unde, pastele ma-tii, ai scos numarul de infectati?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.