Viitorul la București

Românul din diasporă care se întoarce în România vine cu inima îndoită întrebându-se ce va găsi anul acesta, deoarece din mesajele schimbate cu prietenii constată o profundă stare de lehamite și dezinteres general.

Apoi, informațiile din massmedia sunt mai mult sub formă de opinii,așa încât trebuiesc trecute prin filtrul personal pentru a se putea realiza un tablou cât de cât mai apropiat de realitate.

Dar, cu ajutorul și altor informații decât cele locale românești, își face un tablou mai larg al realităților pe care se pregătește să le întâlnească

Partidele au tot felul de preocupări în vederea alegerilor decâtplanificări economice sau sociale de substanță.

Fac analize cum și cu cine să se combine ca să intre în parlament sau la europarlamentare.

AUR le dă multora frisoane în sondaje.

Iarna care se apropie, urmând ciclul natural, vară caldă-iarnă friguroasă, va fi probabil deosebit de grea.

Iar energia costă, deci va trebui strânsă cureaua. Și cea personală și cea guvernamentală.

Războiul care-i la graniță îi sperie pe oameni, dar și pe investitorii străini.

Europa este neliniștită din cauza costurilor militare care cresc, și
cresc, și cresc.

Apar disensiuni legate de apropierea unora de Rusia, cu pericolul unor scindări.

Marile modificări demografice în Europa cauzate de o politică imigraționistă impusă aberant și scăpată de sub control, conduc la o slăbire a coeziunii social-naționale și implicit a coeziunii continentale, dar și la o alterare a bazelor culturii europene.

Economia Germaniei nu merge bine și, ca urmare, mașina europeană merge greu cu motorul gripat.

În Statele Unite se apropie alegerile care pot schimba direcția politicii externe dacă vine un președinte republican izolaționist.

O Administrație republicană va fi în favoarea reducerii susținerii pentru Ucraina și realizarea unei păci sau armistițiu „așa cum este”, deci o stare de incertitudine, cu fitilul mocnind la o bombă europeană care ticăie.

Ce va face Europa lăsată singură să dezamorseze bomba?

Nu trebuie pierdut din vedere că marea grijă a oricărui președinte american va fi împiedicarea expansiunii unei Chine în întreg bazinul Pacificului, după modelul Japoniei militariste a secolului trecut.

Cum se prefigurează viitorul la București?

Sincer, nu prea cred că sunt vremuri pentru a face planuri de viitor.

Probabil, se va merge pe politica „văzând și făcând” și „cum o da Dumnezeu”.

Oricum, bună-rea apartenența la UE și mai ales NATO este colacul de salvare al României în asemenea vremuri tulburi.

 Mircea Popescu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  1. vremuri tulburi pentru ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta…ori Romania doarme de 33 de ani, lasand tradatorii si criminalii la putoare, pentru ca pensionarea in masa a romanilor a dus la o amortire, aruncand la nanel adevaratii profesionisti si profesori care ar fi putut tine piept tavalugului. asta, admitand prin absurd ca romanii ar fi fost uniti. avem exact ce meritam. o Tara lipsita de patrioti, profesionisti si extraordinari negociatori si diplomati este sotita pieirii.

  2. Mircea Popescu=CSG=Virgil Razesu=Cristoiu=etc toti parerologi de traista,toti o apa si un pamant ,nici unul lucid 100%
    Chiar va pierdeti vremea …

  3. Sa ne aduci aminte, in articol, ce porcarii si pericole ne-a adus adeziunea la UE si NATO si dupa aceea sa ne spui ca aceste doua grupari de crima organizata sint „c(i)olacul de salvare al Romaniei”, „curat mestesug de timpenie” !

  4. Da, viitorul nostru ca romani liberi si multumiti de viata lor, depinde de viitoarele alegeri. Nu neaparat de alegerile de peste ocean ci de alegerile pentru Parlamentul European. Daca se va crea o majoritate suveranista in PE, majoritate care sa lupte pentru o reala egalitate intre tarile UE si care sa fie echidistanta fata de polii de putere (Da, POLII, NU POLUL de putere, deja traim intr-o lume multipolara), atunci Uniunea Europeana va avea un viitor. Trebuie facuta o curatenie in aparatul birocratic al Comisiei Europene, mai ceva ca in grajdurile lui Augias, care sa inlature toate putregaiurile corectitudinii politice din acest organism. Atunci se va intelege ca intre PE si CE exista o relatie de subordonare. Comisia Europeana este SUBORDONATA Parlamentului European, nu invers, cum se actioneaza in prezent. Aparatul birocratic al CE la lucra la Directive ce vor fi gandite in PE, nu in greierele drogate ale ultraglobalistilor. Sefii de directii si comisarii, inlusiv Comisarul sef al UE, vor fi persoane independente de politica, care au in spate ani de cariera diplomatica sau tehnica pe un anumit domeniu, persoane care nu se sfiesc sa isi spuna punctul de vedere cand trebuie, nici sa se tina de scaunul vremelnic de slujbas ale UE cu toate extremitatile. Atunci se va auzi Oda Bucuriei si la Bucuresti, la fel de tare ca la Bruxelles!

  5. Nu cred ca sunt multi cetateni care s-au stabilit bine in strainezia care dau in fuga sa vina in Romania. Cunosc cazuri reale care vin in tara 7-10 zile sa isi vanda tot ce au si dupa ce termina, renunta definitiv la cetatenia romaneasca! Prea multi cetateni de alte nationalitati au devenit cetateni romani cu acte in regula, acte care sunt folosite in caz de infractiuni de orice fel denigrand romanul original din Romania. Multi cetateni care lucreaza si sunt stabiliti in strainatate, cred pe buna dreptate, ca, cetatenii straini care au primit acte romanesti au depasit numarul romanilor puri ramasi in Romania in cei 33-34 ani dupa instigarea la rasturnare cu actiune in forta a regimului comunisto-securist care inca persista si rezista. Viitorul suna bine in …ceata.

  6. cunosc destui romani care au plecat in chile! au stat de proba vreo 6 luni, la copii, rude sau prieteni, le-a placut, iar acum au venit sa vanda tot sa plece definitiv…si in brazilia, in argentina sunt multi romani, am auzit.

  7. De peste 20 de ani vin anual de peste ocean in Romania si de fiecare data vin cu bucurie. Ma simt bine acasa chiar daca rudele si prietenii sunt mereu schimbati datorita manipularilor media la care pun zilnic botul. De fiecare data le dau sfatul sa nu mai priveasca la televiziunile borfasilor securisti dar este inutil. Par drogati. Dupa cum este inutil sa le spun unora dintre ei ca lumea civilizata si democrata pe care au vrut-o dupa ’90 se duce iremediabil in rahat tragandu-i si pe ei. Nu cred pana cand nu se vor convinge personal. Inca mai exista o speranta in actuala conjunctura :Roexit!

  8. Dacă n-ar exista religia woke și eco…așa,n-ai nicio ieșire din Agenda 2030 pe care toți o pun în aplicare,metodele difera.

  9. Ce diaspora, niște muncitori care se duc să muncească pentru niște bani mai mulți pe locuri de muncă refuzate de autohtoni, cunoscut persoane care în țară nu știau să facă nimic, erau bată, acum lucrează în străinătate ce o fi făcând acolo numai ei știu și apoi vin să ne spună că nu le convine cum arată țara…

  10. DIASPORA,masa de manevra a lui Băsescu și Johanniss a cam abosit.
    Când Johanniss și-a anunțat candidatura la prezidențiale îi „călăreau” telefonic pe cei rămași în țara sa le spună/impună să-l voteze pe neamți că nu-i nimeni că el. Aici recunosc au avut dreptate,nu-i nimeni că el,e un GODEI Neamț și nu e același lucru cu un GODEI de Voluntari. Godeiul Neamț are ritipisa de la „democrațiile consolidate”și are pedigri validat international.
    Și cum sa nu asculte ce-i rămași în țara de diasporei,cănd îi sună din Spania ,din Anglia și acolo pe unde umblau au trecut pe langa statuia lui Cristofor Columb ori pe lîngă statuia amiralului Nelson și simplă trecere pe lângă acești eroi,fara sa știe de ei,a făcut să le crească IQ-ul.
    Acest fenomen se numește MIMETISM INTELECTUAL și e destul de răspândit.
    Multi diasporei au venit în țara sa participe la vot alaturi de părinți și bunici,sa le arate unde sa pună ștampila,mai mult sa se asigure că o pun unde doresc ei, a fost că Oda Bucuriei,apoi au plecat la sparanghel ,sa nu rateze sezonul și cei din tara au rămas cu alesul pe cap.
    Acum diasporeii sant supărați,se simt neglijați,nebăgați in seama tocmai ei”minerii”zilelor noastre.
    Stați liniștiți băieți,acuma e vara e cald afara și alegerile o să fie abia anul viitor,atunci își vor aminti de voi și o să vă gâdile exact acolo unde trebuie și o să auziți iar soptind in ureche,”vrem o țară că afară”.

  11. Este incorect ca oamenii care trăiesc în afara țării să voteze pentru partidele din România: preferi pe X, stai aici să trăiești cu X, cu alegerea ta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.