×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:54
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Reacţii la prima vedere
Fosta baschetbalistă Laura Codruţa Kovesi s-a aruncat singură la „coş”

De multă vreme îmi doream s-o aud pe Laura Codruţa Kovesi vorbind liber despre actul de justiţie şi, iată, dorinţa mi s-a îndeplinit! O mai auzisem la bilanţurile DNA sau în emisiunile aranjate la susţinătorii săi, dar acolo era vorba despre multă demagogie şi propagandă, de texte citite, scrise de cine ştie cine, toate menite s-o ridice în slăvile cerului.

Ei, bine, ultimele înregistrări difuzate de România TV cu şefa DNA, în cadrul instituţional, în faţa procurorilor DNA, mi-au confirmat desele aprecieri pe care le-am făcut în „Cotidianul” despre pregătirea profesională a doctorului în drept Laura Codruţa Kovesi! Acum spun fără rezerve: în materie de drept, Codruţa Kovesi este o nulitate, ca orice plagiator!

Cele 11 minute ale înregistrărilor cu Codruţa Kovesi (le puteţi asculta aici) o prezintă pe şefa DNA în toată splendoarea ei, cu un limbaj colorat, plagiat uneori după celebrul Negulescu „Portocală”, subalternul său de la Ploieşti:

- „aoleu, mânca-ţi-aş gura”

- „sunt unii care stau cu curul pe dosare”

- „o să se urce cu picioarele pe noi, credeţi-mă!”

- „mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm”

- „ne vedem de treabă, frate, și ne luptăm până-n pânzele albe”

- „mamă, ce mult am lucrat, sîntem tari

- „Noi, de la începutul anului, ne-am luat-o-n freză şi cu OUG 13”!

Sîntem aici în faţa unui personaj vulgar, incapabil de a-şi construi un discurs profesional, bazat pe invocarea legilor, a principiilor de drept, a procedurilor de urmat de către subalternii săi. Laura Codruţa Kovesi vorbeşte în acest fel nu pentru că s-ar coborî la nivelul auditorilor pentru a fi înţeleasă, căci nu era într-o conferinţă ţinută la puşcărie în faţa unor infractori analfabeţi, ci în faţa unor procurori cărora voia să le dea indicaţii profesionale pe care să le urmeze în munca lor de cercetare!

Urmăriţi cu atenţie aceste înregistrări şi veţi observa că Laura Codruţa Kovesi nu le cere nici măcar o dată procurorilor să respecte cu sfinţenie, în timpul cercetărilor, drepturile omului, să-şi bazeze acuzaţiile doar pe probe, să nu comită abuzuri sau să respecte legea pînă la ultima silabă. Din contră! Kovesi le cere să „înhaţe” oamenii, nu să-i cerceteze potrivit prevederilor legale! Poate îi cerem prea mult lui Kovesi dacă o trimitem la DEX, unde ar fi aflat ce înseamnă „a înhăţa”, totuşi, încercăm: „A apuca (pe cineva sau ceva) cu violență, repede și pe neașteptate”! Asta voia să spună Kovesi?

Foarte important este să precizăm că înregistrările au fost făcute cu certitudine de către unul dintre procurorii aflaţi la acea şedinţă de lucru de la DNA! Asta înseamnă că aceste „sfaturi” şi indicaţii nu erau date pentru prima oară şi că între procurorii DNA există unii care nu mai vor să participe la abuzurile ordonate de Codruţa Kovesi în toţi aceşti ani.

Drept urmare, reacţia nervoasă pe care a avut-o Laura Codruţa Kovesi după difuzarea acestor înregistrări, prin deschiderea unui dosar penal pentru ca autorul înregistrării să fie depistat şi pedepsit, nu reprezintă altceva decît o acţiune de intimidare, menită să ducă la ascunderea adevărului despre metodele aplicate pînă acum la indicaţiile sale! Din acest motiv, atît ministrul Justiţiei, cît şi CSM ar trebui să ia de urgenţă măsurile necesare pentru protejarea acelui procuror pentru ca şefa DNA să nu poată să se răzbune pe el!

De fapt, despre ce vorbeşte Codruţa Kovesi în aceste înregistrări? Să citim cîteva dintre aserţiunile sale, aşa cum le găsim în transcrierea casetelor:

- „Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să ”decapitați” instituțional în dosarul ăla cu casele ca să ajungem la domnu premier care a semnat contractele alea”

- „Mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm. De două luni, unii dintre ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numai unii și aceiași fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea și-au făcut trei rechizitorii anul trecut, mamă, ce mult am lucrat, suntem tari”

- „Am auzit și comentarii cu dosarul pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu. N-au făcut un milimetru la stânga sau la dreapta fără ca eu să nu spun ”da, domne sunt de acord și susțin treaba asta și cred în continuare că am făcut ce era legal și corect. Chiar să zică CCR că am derapat instituțional pentru ea. O să iau cele 4 dosare existente în DNA cu același obiect și fpcute exact în același lucru și le duc în brațele lui Morar, și i le pun în brațe și-i zic ”ia-le, domnu Morar, spală-te cu ele pe cap”. Alții stau cu dosarele sub fund și nu facem nimic

- „Dacă noi numa' stăm ... şi ei ne atacă şi noi înghiţim, asta e. Eu după decizia Curţii Constituţionale mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu un ministru, că mă gândesc să ştie că-i presăm. Sau, mă rog... ceva dosare importante”

- „Dacă ne simt că noi nu mai avem curajul, o să se urce cu picioarele pe noi, credeţi-mă! Cumva trebuie să găsim cu toată Secţia 3-4 dosare cu potenţial! Colegii care au sau constată că au ... (NEINTELIGIBIL)... vă ajutăm să ieşiţi cu dosaru' ăla... mai ieşim cu două dosare...Ce coleg aveţi, faceţi ... (NEINTELIGIBIL)... şi să supravieţuim! Să trecem peste perioada asta grea, că asta e important. Da' vedeţi cum vi se pare şi cum o simţiţi. Eu, cel puţin, aşa o simt. Noi, de la începutul anului, ne-am luat-o-n freză şi cu OUG 13, şi cu aia, şi cu aia şi cu aia ... şi oamenii ne-au apărat”.

În faţa acestor evidenţe, ministrul Justiţiei şi Procurorul general ar fi trebuit s-o suspende imediat pe Codruţa Kovesi din funcţie, mai ales după ce DNA a dat publictăţii acel Comunicat absolut îngrijorător, în care se spune:

Înregistrările respective nu sunt autentice, ele conțin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera conținutul real al afirmațiilor enunțate de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție în diverse împrejurări, cum ar fi ședințe publice ori ședințe de lucru cu procurorii secțiilor operative”!

Ce logică este în acest Comunicat? Cum, adică, înregistrările nu sînt autentice, dar au un conţinut real? Ori sînt autentice şi atunci totul este real, ori sînt false şi atunci nimic nu este real! Că acestea sînt făcute în diverse împrejurări, chiar nu contează, căci în toate este clară vocea Laurei Codruţa Kovesi!

În Comunicatul DNA, se cere procurorului general să se autosesizeze pentru încălcarea prevederilor art. 268, al. 2 din Codul penal, care spune: „Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”! Cu alte cuvinte, DNA cere o anchetă împotriva jurnaliştilor care au difuzat aceste înregistrări, sugerînd, la fel ca în cazul „pixelului albastru”, că aceştia ar fi falsificat vocea Codruţei Kovesi! Numai pentru o asemenea presupunere şi Codruţa ar trebui să fie suspendată din funcţie, căci nimeni şi nimic nu-i poate împiedica pe jurnalişti să difuzeze absolut orice material de interes public! În ceea ce priveşte falsificarea vocii, cred că Laura Codruţa Kovesi a văzut prea multe filme SF în viaţa ei.

Dar, ca să atingă şi culmile penibilului, Comunicatul DNA face o precizare de tot rîsul:

Concret, enumerăm următoarele fragmente vădit nereale, cu titlu de exemplu:

- „Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să "decapați" instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea.”

- „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăștia cu dosarele vechi, fiecare știți ce aveți. Mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm!”

- „Eu după decizia Curții Constituționale mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar cu un ministru, că mă gândesc că totuși presăm. Sau, mă rog... ceva dosare importante”

- „Iar colegii au dovedit că s-au depus documente în procesul legislativ și Curtea a venit și... aoleu, mânca-ți-aș gura... Pățesc că (...) de la Constanța…..

Ce este nereal în aceste pasaje, din moment ce pe înregistrări se aude clar vocea Codruţei Kovesi şi însuşi acest Comunicat confirmă că fragmentele sînt reale, chiar dacă sînt realizate în diferite împrejurări?

Dar nu ar fi prima oară cînd Laura Codruţa Kovesi dovedeşte că nu are proprietatea termenilor, motiv pentru care, chiar din înregistrări, se vede că nu înţelege conţinutul Deciziilor CCR referitoare la Ordonanţa 13 sau la depăşirea competenţelor DNA!

Încurajată de cei care au muşamalizat cazul plagiatului său din teza de doctorat (din comisie a făcut parte şi actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader), susţinută de Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ dat de CSM în 2009, decorată şi premiată de ambasade şi regi, în ciuda sutelor de materiale de presă care au criticat-o, Laura Codruţa Kovesi crede că poate să-şi permită absolut orice fără a fi pedepsită vreodată!

Dacă şi acum, în faţa acestor înregistrări devastatoare, instituţiile abilitate o menajează pe Laura Codruţa Kovesi şi o vor lăsa să-şi continue „treaba” (cum spune chiar ea) în fruntea DNA, atunci înseamnă că statul de drept chiar este o iluzie. Dar, după cum vedem, politicienii au altă „treabă”, au de dus războaiele dintre ei, dovedind că, în acest fel, chiar ar merita tratamentul pe care Codruţa Kovesi îl administrează unora dintre ei.

Din păcate, există şi victime colaterale nevinovate, motiv pentru care încă sperăm ca Laura Codruţa Kovesi să fie aruncată la „coş” (ca în baschet) pentru toate abuzurile săvîrşite, inclusiv ca procuror general, cînd se ducea în sufrageria lui Gabriel Oprea, alături de politicieni şi şefii serviciilor secrete.

Ion SpânuPublicat Marţi, 20 iunie 2017
14309
 | 49
 | 48
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
PETRA
+1
OOOOOOOOOOOOO sa aruncat de ff mult timp ;la cos dar o mai tineau americanii asa de un picior baban si acum gataaaaaaaaaaaaaaa au sca[patooooooooooooo chiar in eeeeeeee
Publicat Joi, 22 iunie 2017
+Răspunde
Solus
+11
Haoleo; înregistrările alea e false bre…Doamna Codruţa ştie să zice corect “Mînci-ac-as”, am hauzit-o io…
Publicat Miercuri, 21 iunie 2017
+Răspunde
Voicu
+16
Cazul Codruta Kovesi nu este singular, acest caz este generalizat, Romania si poporul roman au ajuns pe mana unor invatesele, niste fetite fara experienta in profesie manevrate inscopuri obscure. Vedeti si cazul ANRP in truntea careia a ajuns o fetita di Bistrita fara nicio experienta in domeniu. Vedeti si cazul Udrea, cazul rivalei lui Kovesi si multe altele. Si ne mai intrebam de ce s-a ales praful de Romania? Ar trebui ca toti cei care au numit in posturi atat de importante aceste specimene sa fie anchetati si condamnati. este evident ca la mijloc au fost intertese.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Gheorghe Gospodaru
-2
As dori macar odata sa-i iau apararea d-nei Kovesi.A primit o sarcina peste puterile ei.Este ambitioasa dar nu e suficient.Tudorel s-a dovedit o mica carpa stiitoare de carte .Putea sa o scoata din acest marasm dar si el a evoluat politic asa ca nu i-a sarit in ajutor ca un profesor ce i-a fost.I-a spus doar atat ,ca unui naufragiat :rezista cat poti.Prin urmare ,cu procurori neprofesionisti ,cu o educatie juridica conjuncturala ,cu un CSM duplicitar,un presedinte jucaus in ale justitiei,un parlament facator de legi confuze nu i-a ramas decat sa se iluzioneze ca-si poate crea o pista politica din justitie.Ea este rezultatul justitiei romanesti.Nu e mai vinovata sau nevinovata decat ceilalti care acum sunt in asociatiile judecatorilor sau magistratilor.Atata vreme cat ONOAREA este tratata ca o batjocura cum sa demisioneze Kovesi sau de ce s-ar considera vinovata?Aveti un exemplu de onoare in politica?Il cautam pe Mesia in justitie?
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
IQ100
+5
ati ratat "discrepanta foarte mare"
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Seby
+12
...nu e departe ziua când o s-o auzim și pe asta ,spunând „vorbele” lui Postelnicu ; „am fost un dobitoc ”....și cam atât....
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
observator
-30
Se vede ca lupta anticoruptie nu place politicienilor corupti dar si ziaristilor corupti.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
maleficent @ observator
+4
...asa ca tine?
Publicat Miercuri, 21 iunie 2017
+Răspunde
R.T.
+28
Koveși folosește același limbaj ca și șefii ei , președinții Băsescu & Iohannis pe timpul ieșirii la mitingul din Piața Universității . Prin vocabularul colorat folosit , Koveși dovedește clar că : REGELE E GOL !
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+8
Cine priveste cele doua postari semnate de mine aici( pagina 2) si modul cum au fost "tratate" cu + si -, poate intelege la ce apeleaza securistii postaci si cei pe care redactia nu-i cunoaste ca sa-i arunce in strada.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
QED
+16
" Baschetbalista " s-a aruncat IN cos. Este mai corect asa. Am pus ghilimele la baschetbalista deoarece si ca baschetbalista Codruta doar sa facut ca practica acest sport era de o lene fantastica. Nici de alergat mai vioi nu putea parca alerga in reluare am urmarit cateva meciuri parea obosita avea o stare de lehamite nu stiu cum de a ales sa practice baschetul. Mai conteaza cum de a ajuns sa practice Luptele impotriva Coruptiei ? Nici "sportul " asta nu este de ea.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Sile @ QED
+9
Ptr QED : La fizicul ei, ca să facă şi părinţii cu ea? La baschet.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 35 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 48 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 17 ore şi 12 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 25 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 47 minute