Dan Voiculescu – decizie surpriză a Tribunalului București

A fost suspendată recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu. Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Voiculescu a fost condamnat la 10 de ani de închisoare pentru corupţie pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Decizia nu este definitivă.

„”Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art.460 alin.1 C.proc.pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012**. În temeiul art. 275 alin.3 C.proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta instantei din 24 mai.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare, fiind stabilit un prejudiciu de aproximativ 60 de milioane de euro.

Nu e clar cat a recuperat statul din această sumă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

31 de Comentarii

  1. Am inteles ca Dan Voiculescu a fost condamnat 10 ani cu executare si la fel Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare cu executare.Intrebarea mea ar fi daca amandoi au executat pedeapsa ,pt. ca doar de unul din ei stiu ca a stat in puscarie .

  2. „Nu avem toată puterea, până nu luăm şi justiția.”

    Profesor Universitar Popă Securist Savant Doctor Academician Puşcăriaş Dan „Felix” Voiculescu

  3. Dan Voiculescu si Mencinikopschi au fost condamnati pe baza unui mare fals:
    -Min Agriculturii s-a constituit ca parte prejudiciata, desi ICA nu apartine acestui minister. Ptr ca ministrul agric. de atunci a refuzat sa accepte aceasta jonglerie, i s-a insecenat celebrul flangraNt cu caltabosii pusi in sacosa de sub masa, a fost inlocuit cu altul care a acceptat sa constituie Min Agriculturii ca parte prejudiciata si a facut puscarie degeaba prin misculatiile coldito-kovesisto-basiste de atunci. Chiar si pe Basescu l-a uimit condamnarea de 10 ani data atunci lui Dan Voiculescu.
    -ICA era in stare de faliment si desfiintare. Voiculescu si Mencinicopschi l-au salvat.
    Hotararea de acum nu ma mira, intrucat statul ar trebui sa-l despagubeasca pe Dan Vouiculescu ptr ca a salvat ICA……[Rumburak]

  4. Dr cand au trecut cu arme si bagaje in tabara puterii mai intai PNL, dupa PSD si PNL comasati.
    Radu Tudor zice DA si sustine orice i se cere.

    Justitia dulapului va actiona in consecinta de cauza.

  5. D-le @Rumburak…ce film documentar s-ar face cu aceasta ‘speta’! Poate un serial.
    Moartea judecatorului Stan Mustata, numirea de azi/pe maine a altui judecator(!) care trebuia sa consulte multe dzeci de dosare(se zvonea ca dosarele au fost aduse cu camionul la instanta) si-ATENTIE-sa comunice pedeapsa/pe loc caci era ultima zi de a nu intra in prescriere!!!!!
    Etc.,etc.

  6. care iobagi sa condamne unul din sefii de seama a fostei securitati care inca conduce Romania ? (in timp ce unii fraieri cred ca in ’89 a fost revolutie sau chiar lovitura de stat).
    vezi Marian „Ceausescu” care eranjeaza kgb Ilici Iliescu I-o-n si cum iese pe poarta „catelul” si prezinta lui Marian „la raport” buletinu cu adresa la care -chipurile crede Marian <> ca ar locui mumia comunismului =zombilica ILICI..

  7. D-le @Rumburak 17:47…ce film documentar s-ar face cu aceasta ‘speta’! Poate un serial.
    Moartea judecatorului Stan Mustata, numirea de azi/pe maine a altui judecator(!) care trebuia sa consulte multe dzeci de dosare(se zvonea ca dosarele au fost aduse cu camionul la instanta) si-ATENTIE-sa comunice pedeapsa/pe loc caci era ultima zi de a nu intra in prescriere!!!!!
    Etc.,etc.

  8. Decizia Tribunalului Bucuresti e corecta. Voiculescu a investit în afacere, EL are de recuperat, nu statul român. Cladirea, care era o RUINA si ramasa de ani de zile si fara curent electric si apa, a fost COMPLET REFACUTA de Voiculescu. Decia Curtii de Apel Bucuresti, e, în schimb, un scandal. Voiculescu NU I-A PRODUS NICI UN PREJUDICIU STATULUI ROMÂN, DIMPOTRIVA. Nu stau în România, dar cunosc dosarul, fiindca public si publicat. Ce-a facut Voiculescu nu erau infractiuni si se practica peste tot: tipul a cumparat imobile aproape fara stapân, in care nu se mai investise de ani de zile, pentru a le renova si revinde (tipul se ocupa de INVESTITII imobiliare ).

  9. Daca nu s-au respectat procedurile, aprob ce se intampla desi nu-l am la suflet pe Varan.Pereat mundi fiat justitia.Nu ma uit de mult timp la Antena 3,dar de acum lucrurile se schimba.Fereasca sfantul sa dau de un gorobete pe acest forum sa spuna ceva de rau la adresa Varanului.

  10. Art. 460. Măsurile care pot fi luate odată cu sau ulterior admiterii în principiu.
    (1) Odată cu admiterea în principiu a cererii de revizuire sau ulterior …

    -e cam clar,
    e ca la piedone….

  11. Si uite asa nu s-a recuperat nimic din ce au furat acesti banditi. La postul sau e corectitudinea intruchipata. Pe seful lor nu-l vad.

  12. are au scris mai sus, fie din ”datorie”, fie din ignoranta: ICA se numea Institutul pt. Cercetari Alimentare si intelegeti cu ce se ocupa, de asta le-a stat in gat falsificatorilor de alimente!!!
    Ca orice ”capitalist”, Dan Voiculescu a investit in mod patriotic bani in institut si asta nu le-a placut tradatorilor, inclusiv azi pro știlor de pe forum.

  13. Daca cineva preia o cladire in ruina si o renoveaza este de condamnat. Cine o lasa in paragina este promovat. Vezi arenele BNR si multe altele.

  14. Cunoaste cineva coincidenta vizitei domnului Dan Voiculescu la fratele lui Ceausescu care locuia la Viena si cauza decesului foarte rapid ? Dar de conturile UTC si ale PCR care au disparut si nu sa putut afla unde s-au evaporat banii ,stie cineva ?

  15. Asa este: pe tema condamnarii lui Voiculescu de catre binomul mafiot s-ar putea face un film de mare succes de tipul ,,Procesul”, incat s-ar cruci si sfintii din ceruri la ce mizerii a recurs ,,justitia(j)” mioritica in perioada binomului si statului paralel mafiot inventat de Basescu.
    Acest proces a avut implicatii colaterale atat de ample, incat nici cel mai mare regizor hollywoodian nu s-ar fi gandit. Basca influentarile telepatice (!!!) de care era capabil Voiculescu, subliniate de procurorii DNA in rechizitoriu, in timpul procesului.
    Dosarele X ar fi vax pe langa un astfel de film.
    Vad ca si @Ileana Rollason 19:36, cunoaste bine acest dosar si este de acord cu suspendarea executarii, fapt care ma uimeste total deoarece o cunosc inca de cand postam amandoi pe forumul EvZ, iar dansa era basista 1000% si de acord cu cu toate porcariile facute de DNA pe vremea aceea. Cu siguranta ca este clona, nu venerabila originala……[Rumburak]

  16. Nu e clar cât a recuperat statul din umflătura expertului DNA de 60 milioane, dar e foarte clar că pe profesorul Gheorghe Mencinicopschi, singurul specialist care se preocupa de o alimentație sănătoasă a românilor, l-au băgat în mormânt. Camelia, judecătoarea nemulțumită că pedeapsa pedeapsa maximă era 10 ani, când ea voia să le dea dublu respectiv 20 și 16 ani zburdă în pensia specială, căinată periodic de doamna Mungiu cu al ei eficient SRL de România Curată.

  17. Acest băbălău , pușcăriaș și flatulent cu ifose de intelectual nu.i decât un oportunist răutăcios și perfid progenitura nkvd.ista

  18. @Paulian Ionescu: banii din conturile PCR-UTC sunt în buzunarele lui Isarescu Mugur, Nastase Adrian si complicii, nu în ale lui Voiculescu.

  19. @ @@ multi din prostalăii
    -ICA neICA
    hai sa-ti spunem de „institutul cantacuzino”
    ala cu vaccinu:
    Editat Editat Editat Editat
    Editat Editat Editat Editat,
    Editat Editat Editat Editat
    in concluzie s-a ales praful SLAVA DOMNULUI!

  20. @ @@ multi din prostalăii
    -la Institutul de Cercetari Alimentare
    se studia salamul cu soia si iodul in sare de bucatarie,
    margarina si nechezolu
    mah prăpăditule,
    praf ai creierii!!!

    Domnul e mare
    l-a facut si p-ala praf si pulbere!

  21. @ Traian Băsescu făcu treabă,
    Cu oi pe dealuri
    Și-alții l@bă,
    Când ”Bucovina” cu oi a scris,
    Ciobanilor li s-a promis
    Că vor fi primii la coit
    Să nu se lase de-oierit ?

  22. Fraiere, nu are nici o treaba cu PSD-ul. Antena 3 a fost practic confiscata de noua securitate dupa ce Varanul a dat de greu. Tot noii stapani au pus-o la dispozitia CNN.De ce va mirati?

  23. Abia acum m-am dumirit si eu: in tara asta nu s-a furat nimic, asa ne-am nascut noi, saraci.
    Saraci cu duhul.

  24. l-ati fugarit pe don’ Profesor iobagilor si l-ati strigat VARANUL ,si i-ati spart ochelarii?
    adunatura de iobagi nu atingeti seful securitatii,care conduce Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.