Corul Madrigal porneşte de Drumul Crăciunului

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță turneul național „Pe drumul Crăciunului” în perioada 4 – 19 decembrie și desfășurarea a 9 spectacole extraordinare în 7 orașe: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. 

 

De aproape 60 de ani, pentru români, sunetul Craciunului este vocea Madrigalului.

Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm Crăciunul cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale noastre. „Pe drumul Crăciunului” face parte din seria de evenimente speciale pe care le-am lansat în ultimii ani, care alătură sunetul aparte al Corului Madrigal unor texte dramatice relevante pentru emoția sărbătorilor de iarnă. Dacă madrigaliștii au fost supranumiți de public Îngerii Crăciunului, atunci pentru noi este esențial să reclădim această magie în fiecare an. Dar această ediție a sărbătorilor de iarnă mai are o însemnătate aparte pentru noi, pentru că dă startul proiectului aniversar Madrigal 60. Vom marca începând de acum, prin intermediul a peste 30 de evenimente, cele 6 decenii de când Madrigalul reprezintă un punct esențial al culturii românești, al diplomației culturale și patrimoniului sonor universal. – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizor al spectacolului.

Calendarul turneului național „Pe drumul Crăciunului”:

Cluj-Napoca, Opera Națională Română – 4 și 5 decembrie

Târgu Mureș, Teatrul Național – 7 decembrie 2022

Timișoara, Teatrul Național „Mihai Eminescu” – 10 decembrie 2022

Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu” – 11 decembrie 2022

Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” – 14 decembrie 2022

Iași, Opera Națională Română – 15 decembrie 2022

București, Opera Națională București – 19 și 20 decembrie 2022.

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Cezar Verlan, dirijorul secund, au pregătit pentru cele 9 spectacole din turneu un program menit să creeze o legătură organică între dramatism și speranță, între clasic și modern, între tradiția colindelor românești și a celor internaționale.

Firul ideatic surprins în spectacolul-concept „Pe drumul Crăciunului” vorbește despre familie și conexiunile ei atât de complexe. Istorisește în sunet și cuvinte despre bucuria ne-idealizată, cea a vieții reale, în care perturbările sociale sau disonanțele istorice sunt încercări inevitabile care șlefuiesc și consolidează ceea ce este fundamental și imuabil într-o familie – iubirea. Este o istorie în sunet și lumină a celor înstrăinați, alungați de istorie, dar care păstrează speranța regăsirii prin simbolul luminos al Crăciunului – care devine acel timp magic al familiei, „căminul” esențial în care ne regăsim cu toții.

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar „Pe drumul Crăciunului” sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturică. Selecția textelor dramatice a fost realizată de Mădălin Guruianu și va purta spectatorii printr-o succesiune emoțională dinamică, pornind de „Cântarea Cântărilor”, până la poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga și Costache Ioanid și texte semnate de Khaled Hosseini, Sfânta Tereza de Avila și Paulo Coelho.

 

Biletele la spectacolele extraordinare „Pe drumul Crăciunului” sunt disponibile online pe platforma Bilete.ro – https://www.bilete.ro/madrigal-pe-drumul-craciunului/

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.