Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a formulat recurs împotriva deciziei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii de respingere a acţiunii exercitate în legătură cu dialogul pe care Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM, l-a purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.
Contestaţia va fi judecată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Pe 8 noiembrie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară privindu-l pe Daniel Horodniceanu.
În data de 27 iunie, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Daniel Horodniceanu pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.
Potrivit unui comunicat, inspectorii judiciari au reţinut ca abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 raportat la art. 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare, comportamentul procurorului, care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat.
De asemenea, inspectorii au reţinut că procurorul, în cadrul interacţiunii cu agenţii de poliţie, şi-a declinat şi afirmat repetat calitatea, a ameninţat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenţilor de poliţie, sugerând că ar avea relaţii sau influenţă cu scopul de a primi un tratament favorabil şi de a-şi rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toţi cetăţenii, ceea ce constituie abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea 303/2022.
Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire. Conform unei înregistrări video apărute în spaţiul public, el i-a întrebat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor. În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.
După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a susţinut că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.
Incă unul care are (încă) acces la butoanele falsificării probelor din anchetă. Fără să fie CURATATA justiția de astfel de indivizi, nu avem șansă de vindecare !
Bey, dar voi stiti cine este asta, cum va permiteti ? Pana acum am crezut ca, doar, profi care predau filosofeala de la UBB sunt de neatins, zeitati fara icoane, viitoare moaste plimbate pe la tara (Iasi, Cluj, Bucuresti) !
in atentia Inspecţiei Judiciare, va intra in contradictoriu,
doamna Corina poate fi in completul ala:
-are o mica agenda,
la prima frustrare noteaza o amenda!
MAFIA il hartuieste pe unul dintre Sefii anti-mafia pina -n pinzele albe …
HORODNICEANU = Iata un OM de care are nevoie Republika Putreda Romania .
Poliţiştii au greşit grav.Trebuia săi aplice legea ca la carte.Când a început să mârâie trebuia pus la pământ şi încătuşat ca orice individ care nu se supune somaţiei.Şi atunci aveau pentru ce să fie şicanaţi.Individu trebuia făcut să ştie ce este a fi umilit.
Nemernicul acesta va scapa in final, cu complicitatea mafiotilor din justitia(j) rromaneasca……[Rumburak]
Muntele asta de osânza are în sânge comportamentul de porkuror-sekurist cum ca ei esențialii nu pot păți nimic niciodata. A fost o grava actiune de intimidare a politiei de catre un reprezentant al „statului de drept”.
Din pacate cam 90% dintre procurori sunt ca Hodorniceanu, se cred Dumnezei, dar luati la bani marunti au mentalitate de militean, sunt putini care sunt stiutori de carte si cu bun simt. Sper ca ICCJ sa-l puna la colt si sa-i bage mintile in cap acestui „Dumnezeu de Procuror”.
Baiatului i se falfaie indiferent ce decizie vor da cei cinci. Proba este pentru acestia, vom vedea daca protocolul securist dintre SRI-Coldea si ICCJ mai functioneaza.
@Maximilian
-era pe liveleak:
o procuroare din SUA a facut aceeasi chestie,
le falfaia politzailor ca-l cunoaste pe primar
(acolo primaru e cu banii politzailor,aia de stat)
Chipul fin, rasat precum si distinctia domnului din poza sunt o alegorie a statului construit in ultimii 30 de ani. Viitorul suna din ce in ce mai bine…
Oare acest munte de osanza este din rasa MANGALITA?
Acest mesagel este scris pe visinata, deci nu are calitate legala ci doar calitate de NOTITA INFORMATIVA SOCIALA-
Cum se face ca toti baietii mari ajung la un momnent dat investigati oare?
Si ca purcelusii (le spun asa pentru ca dorm pe ei cu legile NEREFORMATE SI SECURISTE PE VECHI) mai micuti sunt investigati mai greu?
Ma refer de exemplu la ionut oltean, un baiat agent de politie la penitenciarul Focsani, care nu intelege ca nu e ok sa asanaezi nici detinutii si nici oamenii de pe strada impreuna cu crima organziata si cu handicapati de prieteni din parchetul militar? Ca ei mai fac probabil o mie de euro si pe comenzi chiar nu intereseazape nimeni pentru ca daca baietii sunt asumati in mintea lor ca au mare protectie am impresia ca se cam inseala in multe cazuri. Ca esentele tari se tin in sticlute mici, si ei vor afla in curand cum vor da cu subsemnatul …
Polițiștii au încercat să-și facă datoria…Neșansa lor a fost ca au întâlnit un munte de nesemtire și osânză numit Horodniceanu. Un polițist avea 61,3 kg, iar celălalt doar 53,4 kg. Horodniceanu are 275,4 kg. În mod normal trebuia u să-l incatuseze pe animal…Polițiștii și-au dat repede seama de diferența enormă de categorie și au renunțat…
ICCJ a lasat liberi tortionari, nu il lasa pe interlopul asta… ce naiba sperante aveti…