Mircea Radu. Când intru în(pe) post nu mă mai tentează nimic

Mircea Radu este creștin ortodox și este foarte activ în mediul online atunci când vine vorba de apărarea credinței. 

Bine, nu crezi în Dumnezeu, am înțeles. E dreptul tău. Am înțeles și că nu avem spitale pentru că biserici și catedrale – eu nu cred asta, dar dacă tu zici, te las să zici. Dar să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc e grav. E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine. Care crede. Știu o expresie care ți se potrivește – da, e veche, desuetă și, în timpurile astea, poate fără valoare; probabil că vei zâmbi superior când ți-o voi spune: Să îți fie rușine, omule…”, a scris Mircea Radu pe Facebook.

Mircea Radu ține toate posturile de aproape 20 de ani

Ca orice om credincios, Mircea Radu  ține toate posturile cu multă strictețe, dar fără efort, pentru că, spune el, nu simte foame și nici  nu poftește.  Recent, acesta a avut un mesaj de apărare a Catedralei Mântuirii Neamului: „Să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc e grav. E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine”.

De la 17 ani, Mircea Radu  ține toate posturile și așa, spune el, se simte mai aproape de Dumnezeu 

Țin post din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana “Din dragoste”, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paștelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roșii uscate și masline. O bunătate! Nu mi-este greu să țin postul deloc. Și îți mai zic ceva. Eu, care sunt un mare gurmand și mâncator de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poți mânca lânga mine cea mai minunată păstramioară din lume. Nu ma interesează absolut deloc”, a declarat Mircea Radu, în urmă cu ceva timp.

Impresionat de filmul inspirat din viața Sf. Nectarie

”La cinema, în mall, sală arhiplină și nicio reclamă înainte de începerea proiecției – nu mă așteptam. Deci nicio corporație din cele ce promit fericirea, sănătatea și belșugul n-a vrut să fie văzută în preajma filmului “Omul lui Dumnezeu” – ghinion; marea majoritate era target comercial, segmentul 18-35 era în sală cu ochii în ecran.

Filmul nu are efecte care să taie respirația (dacă mă gândesc mai bine, n-are niciun efect), imaginile sunt corecte,dar atât, actorii-s greci care vorbesc engleză (acel “s” specific se aude în fiecare propoziție, e peste tot) deci un ateu târât la acest film va continua să creadă că viața asta e tot.

Și-atunci, de ce merită văzut “Omul lui Dumnezeu”?…Pentru actorul principal – Aris Servetalis nu îl joacă pe Sfântul Nectarie, este Sfântul Nectarie. Modul în care vorbește cu Divinitatea e la fel de profund, de direct și de cinstit ca “Eli, Eli, lama sabahtani” șoptit de Robert Powell în “Iisus din Nazareth” (știți filmul, îl tot dau ăștia la televizor, e un fel de “Singur Acasă” al Sărbătorilor de Paști). Iar scena în care se roagă la Maica Domnului, felul in care vorbește cu Ea, m-a făcut să tresar. Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat.

E de rămas în scaun și după cadrul de final. Urmează recunoașterea, târzie și rușinoasă, meritelor acestui om chinuit în viață de semenii lui. Ajută asta la ceva? La absolut nimic. E doar o aducere aminte a unui adevăr fundamental și vechi de când lumea că oamenii atunci când întâlnesc pe alții mai buni întâi ridică mâna și dau cu piatra”, a scris Mircea Radu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

9 Comentarii

  1. De ce cred unii că sunt mai credincioși ca alții ?? E cumva măsurabilă doza de credință ?/ Sau e după cât ort dai popii ? Ortodoxia e religie fundamentalistă și bigotă. Se pare că o demonstrează și acest mircea radu.

  2. Spiritualitatea se practica in liniste intre patru pereti , nu interesesza pe nimeni! De aceea atatea conflicte: a mea ( religie)e mai dreapta, al meu (zeu)e mai bun etc! Nu ne mai linistim!

  3. @Marele Urs: Ortodoxia nu e religie, e însăși viața. Religii sunt altele. Dar n-ai cum să pricepi tu asta, având creierul alterat de teoriile antihristice de proveniență occidentală.

  4. E clar, hater homofob. Se vede că n-a apfrofundat spusele unor minți luminate gen Oana Lasconi.

  5. … ceva companii pana iti platesti ratele.In rest, ghiolan ai fost, ghiolan ramai (daca vrei mai pun un („i”)!

  6. Teologia Bisericii Ortodoxe, a celor șapte sinoade are la bază dragostea, căci „Dumnezeu este iubire” (I Ioan 4:8).
    Numele de Ortodoxie vine din limba greacă, de la ορθο (ortho – drept, corect) și δοξα (doxa – slăvire/opinie).

    CRESTINISMUL (de tip primar si popular) pe acest TARAM (al GETO-DACILOR/50 AD, al DACO-ROMANILOR/325 AD si al ROMÂNILOR/610 AD), NOUA/ROMÂNILOR ne vine DIRECT de la Sf. Ap. Andrei/50 AD: „Numele lui Hristos ajunsese să fie cunoscut în vremea sa inclusiv „popoarelor din Galia, Marea Britanie, sarmaților, DACILOR, germanilor și scitilor” (Tertulian/150-220 AD), Adversus Judaeos, 7).
    CRESTINISM care a fost TOLERAT de catre Imparatul Roman Galerius DACUL/311 AD si OFICIALIZAT, ca ORTODOXIE, de catre Imparatul Bizantin Constantin DACUL/325 AD.

    Unde erau OARE … si ce religii aveau OARE … alte popoare in acele vremuri de inceput (50-325 AD) a paleocrestinismului si a crestinismului ortodox de pe TARAMUL cel STRAVECHI al NOASTRU/ale GETO-DACILOR si ROMÂNILOR ?

  7. @ Voxi ..Exact la fel zice și islamistul imigrant ilegal in europa, ca românu in Transilvania, care evident trăiește și vrea totul după sharia..

  8. Postul este sanatos. Daca postesti 17 ore (poti incerca si fara apa), organismul se „reseteaza”; celulele se regenereaza total. Daca suferi de boli grave, te poti vindeca. Lipsa apetitului in cazul cancerului, este o forma a organismului de a se salva…organismul uman este facut sa se vindece singur, daca ii acorzi putina atentie si timp si rabdare… credinta nu are legatura cu postul. insa prin infometare si prin regenerarea celulara masiva, se „deschid” niste canale de „comunicare” spirituala. Dumnezeu te aude „mai bine”…

  9. CNCD sa se sesizeze din oficiu in legatura cu aceste declaratii fundamentaliste, demne de Sharia. Cum se poate asa ceva intr-o tara europeana civilizata? Auzi, sa-i ataci cu marsavie pe cei care, cu blandete scatofaga, nu sunt de acord cu catedrala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.