Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că principiul de bază care a fost stabilit în şedinţa coaliţiei de guvernare pentru noua lege a pensiilor este „pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale” şi a anunţat că pensiile vor creşte de două ori anul viitor.
„Pensiile vor creşte de două ori anul viitor!
La 1 ianuarie cu 13,8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile.
Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în coaliţie pentru noua lege a pensiilor”, a scris Ciolacu, pe Facebook.
Sa crească Pensiile ! Ca sa am bani si eu de-un covrig ! Ca am plătit Intretzinerea la Bloc si pe luna Decebrie 2023 iar pentru 7 zile trebuie sa cheltuiesc 5 lei pe zi ! De-un Strudel cu Ciuperci si o Franzela ! Ca mai am de Mâncare la Frigider pe 7 zile !
Băăăăăăăă guvernanţilor băăăăăăăăă, terminaţi-o cu prostiile că n-au pensiile de unde sa crescă! – DE UNDE SĂ CREASCĂ BĂ?
Daca 1 septembrie e dupa Alegeri….nici noua Lege a pensiilor nu se va aplica…indexarea din ianuarie este dupa legea veche……Acu, cred ca totul depinde de pozitia Armatei ruse la 23 August 2024…Daca Armata rusa nu a trecut Niprul la 23 august NU se aplica nici noua Lege a pensiilor, guvernl nu e obligat sa o aplice..
De două ori vor crește: odată da și altădată ba. Important e să fie mobilizat pensionarul să vină la vot. Dacă ieșim noi la alegeri pensiile vor crește sigur. Dacă ies ei, nu se știe dacă vor respecta legea gândită de noi. E bine măcar că 7% din populație încă mai crede în politicieni. Politica = minciună străvezie + slugărnicie de sclav în fața decidenților care nu se văd.
da Ciolacu banii voștri, reținuți, în 35-40 de ani de munca?
Cine a folosit acești bani?
Ursare, a trecut luna septembrie a lui 2023 și nicio mărire la pensii! Lasă dracului minciunile, septembrie 2024 e după alegeri și va doare la coccis de pensionari după alegeri!
totul e sa crezi ….daca alegeti psd pensiile vor creste …cind ai 44 la suta din populatie analfabeta si ciolacu si johansky mor de grija ucrainei nu-i niciun dubiu ca vor creste pensiile…
Dacă nici nu știe să mintă, cum vrea să fie președinte? Una este indexarea, altceva e mărirea. Ăsta-i ca și Analena Baerbock, geniul german al Pădurii Negre, tipa aia de zicea de schimbare la 360 de grade. Bine că nu curge Dunărea pe la Buzău, dar niciodată nu se știe… Oricum, Johannis a intrat în anale.
ce vor vinde (tzara toata?) ca sa se introduca (dupa 7 ani de amagiri) studiile in pensii ??!
Întreb și eu:
– Ce caută Consiliul fiscal în problema pensiilor? Vor sa fiscalizeze, adică, sa mai stoarcă si pensiile, sau, e zidul care se opune creșterii pensiilor celor care au contribuit o viață de munca?
La 1 ianuarie pensiile NU CRESC , isi mentin doar aceeasi putere de cumparare .
Crestere ar fi doar ceea ce ar depasi inflatia.
Cit despre 1 septembrie…e cale lunga pina acolo !
@eugen raduca, de acord cu tine dar am o intrebare care ar fi alternativa la psd? ca noi suntem analfabeti! hai mai baga una si trecu pe la caserie!!
Gasiti pagina de internet a Consiliului Fiscal, Institutie infiintata DUPA aderarea Romaniei la UE:
„Consiliul Fiscal din România reprezintă o transpunere instituțională și o adaptare a NORMELOR fiscale EUROPENE în legislația autohtonă. Deși este o instituție relativ nouă pe plan european și național, Consiliul Fiscal are o misiune importantă în contextul românesc, din mai multe considerente. Astfel:
– Temeiul legislației fiscale europene – întruchipată și de legislația românească (în special de Legea nr. 69/2010 republicată) – are origine și în lecțiile Marii Recesiuni. Țări cu vulnerabilități accentuate de politici fiscale pro-ciclice, deficite externe și creșterea îndatorării ce au fost alimentate de mișcarea neîngrădită a capitalurilor (specifică Pieței Unice) și de insuficiența mijloacelor macroprudențiale, au suferit corecții dureroase după 2009. Această realitate reclamă prudență și cumpătare în politicile economice, manifestate, în domeniul fiscal-bugetar, prin acumularea de spațiu fiscal. Chiar dacă legislația europeană va suferi simplificări și, poate, extinderi – printr-o „capacitate fiscală” europeană – România este bine să onoreze litera și, mai ales, spiritul exprimate de Legea Responsabilității Fiscale. Acest spirit implică transparență, predictibilitate și comprehensivitate în construcția și execuția bugetelor publice, un regim fiscal echitabil.”
Cititi restul!!!