(VIDEO) Senzațional: Sorana Cîrstea, victorie categorică cu Kvitova!

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în noaptea de luni spre marți  în turul secund al Australian Open, după ce a învins-o categoric pe favorita numărul 20, sportiva cehă Petra Kvitova, dublă câștigătoare de Grand Slam.

După ce în urmă cu un an Sorana Cîrstea (38 WTA) furniza surpriza la Melbourne, elimininând-o în turul doi pe Kvitova, românca a repetat isprava și la ediția de anul acesta, în turul inaugural, de data aceasta într-o manieră categorică și entuziasmantă.

Astfel, Soranei Cîrstea i-au fost necesare doar o oră și 12 minute ca să se înscrie pe lista eliminatoarelor de capi de serie, impunându-se cu un surprinzător 6-2, 6-2 în fața fostului număr 2 mondial.

După un debut de meci cu un game câștigat de Kvitova la zero și cu Cîrstea nevoită să salveze o minge de break în game-ul doi, meciul a luat o turnură neașteptată.

Românca s-a impus prima dată pe serviciul cehei, pentru un 2-1 ce putea fi considerat accidental, mai ales că în game-ul 6, la 3-2 Cîrstea a mai fost pusă o dată în situația de a salva minge de break.

Ceea ce părea accidental, a fost întărit de al doilea break al româncei, care a dus scorul la 5-2 și mai apoi a câștigat cu 6-2, un prim set în care Kvitova a fost lipsită de concentrare la serviciu, unde a făcut 4 duble greșeli și a avut un procentaj neverosimil de 36% reușite pe primul serviciu.

Setul secund s-a desfășurat aproape la fel, cu diferența că favorita 20 și-a îmbunătățit serviciul, însă în fața unei Sorana Cîrstea cu un avantaj de moral ce a făcut diferența.

Românca a făcut două break-uri consecutive, pentru 2-1 și 4-1, urmând ca la 5-2 să rateze două mingi de meci pe serviciul cehei, șanse de a închide meciul fructificate apoi din a treia încercare în game-ul imediat următor.

„Nu cred că am prea multe de spus”, a declarat Kvitova, citată de Reuters. „Nu prea mi-a mers bine toată luna. Așa sunt lucrurile. Este un sport și trebuie doar să lupt și să fiu mai bună.”

„Nu am jucat multe meciuri la începutul acestui an”, a adăugat ea

În turul următor Sorana Cîrstea va avea parte de o adversară ceva mai accesibilă, din punct de vedere al clasării în topul mondial, ea urmând să se confrunte cu slovaca Kristina Kucova, o sportivă tot de 31 de ani, aflată pe locul 96. Aceasta a trecut în primul tur de japoneza Misaki Doi (75 WTA).

Cele două s-au mai întâlnit în 2017, la Shenzen, în China, Sorana Cîrstea impunându-se atunci cu 2-1 (6-3, 4-6, 6-4).

Pentru prezența în turul doi al Australian Open, Sorana Cîrstea va primi un premiu în bani de 102.200 dolari, precum și 70 de puncte WTA.

Și Irina Begu s-a calificat în turul 2 după ce a câștigat în mod dramatic partida cu franceza Oceane Dodin (85 WTA). Românca a fost condusă cu 1-0 la seturi și a a salvat 3 mingi de meci, înainte de a reveni și a se califica în faza următoare la Melbourne.

Irina Begu a avut nevoie de 2 ore și 37 de minute pentru a se impune cu 2-6, 7-5, 6-3, cu o excepționaă revenire pe finalul setului secund, când a fost condusă cu 5-4 și 40-15.

Begu (64 WTA) a început greu, cedându-și serviciul de trei ori consecutiv, în debutul meciului, fapt care a dus la pierderea cu 2-6 a primului set, în care românca a servit 3 ași și i-a intrat mai bine primul serviciu decât adversarei sale, dar în care a făcut și 18 erori neforțate.

Franceza a continuat să domine și în primul game al setului secund, pe care l-a câștigat pe serviciul româncei. Begu a revenit însă cu alte două break-uri, desprinzându-se la 3-1.

Din păcate, imediat după acea, franceza a refăcut diferența, ducându-se la 5-3, după ce a salvat două mingi de break.

Momentul cheie al meciului a fost la 5-4 și 40-15 pentru Dodin, pe propriul serviciu, când Irina Begu a salvat 3 mingi de meci consecutive, egalând cu un break la 5-5.

Următoarul game a fost câștigat la zero de româncă, după care, în game-ul 12, la 6-5 a avut 4 mingi de set, reușind să o valorifice pe ultima și să ducă meciul în set decisiv.

Begu a început din nou setul cedându-și primul game pe propriul serviciu, dar a făcut imediat rebreak-ul, după care cele două au mers cap la cap până la 4-3, valorificându-și avantajul serviciului.

A fost momentul în care românca a făcut break-ul decisiv, cu care s-a desprins la 5-3, închizâd apoi meciul cu 6-3

În turul secund, Irina Begu are parte de o nouă adversară dificilă, belgianca Elise Mertens (26 WTA), cap de serie numărul 19, care a învins-o în primul tur pe rusoaica Vera Zvonareva (91 WTA).

Pentru prezența în turul doi al Australian Open, Irina Begu va fi recompensată cu 70 de puncte WTA și cu un premiu în bani de 102.200 dolari.

În turul secund de la Melbourne s-au mai calificat până la ora redactării acestui material și Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. Bravo ei, se vede ca o stimuleaza Tiriac. On schimb, Simona o cam freaca degeaba cu frech

  2. B O I C O T ! SCLAVETZII NOII ORANDUIRI GLOBALE NU MERITA NICI O ATENTIE. daca oamenii erau uniti, australia horror nu ar fi existat in forma distopiana actuala. TRAIM VREMURI FARA VERTICALITATE CU „OAMENI” CARE INCA N-AU COBORAT DIN COPAC, ACCEPAND ORICE COMPROMIS PENTRU A CASTIGA BANI! SE VA SEPARA GRAUL DE NEGHINA…..

  3. Nu cumva o fi facut si Kvitova ce a facut Serena Williams cand a batut-o Simona?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.