Serviciile olandeze: rușii ar putea sabota eolienele din Marea Nordului

Serviciile olandeze de informații generale și militare și de securitate (AVID și MVID) au trimis o scrisoare guvernului batav, împreună cu o actualizare a celor mai recente informații colectate privind activitățile desfășurate în secret de Rusia, inclusiv cele care ar putea fi desfășurate pentru pregătirea sabotajului infrastructurii energetice olandeze din Marea Nordului, relatează offshore-energy.biz

La 20 februarie, MVID și AVID au avertizat că dețin informații privind cartografierea de către Rusia a infrastructurii olandeze din Marea Nordului, inclusiv a conductelor de gaz, a parcurilor eoliene offshore și a cablurilor de internet.
Într-o publicație transmisă guvernului, serviciile de informații olandeze afirmă că activitățile pe care Rusia le întreprinde în ceea ce privește sistemul energetic și de telecomunicații offshore indică spionaj și lucrări pregătitoare pentru perturbare și sabotaj. O astfel de amenințare fizică la adresa altor sectoare vitale, cum ar fi aprovizionarea cu apă potabilă și energie, este, de asemenea, imaginabilă, atâta timp cât astfel de atacuri pot fi desfășurate pe ascuns, potrivit MVID și AVID, care au făcut apel la organizațiile responsabile de organizarea și punerea în aplicare a măsurilor de securitate pentru a spori rezistența sistemelor vitale din Țările de Jos.
Agențiile de informații aflate în subordinea Ministerului olandez al Apărării au remarcat, de asemenea, efortul Rusiei de a perturba piața energetică europeană prin limitarea furnizării de gaze către Europa, prin creșterea penuriei pe piața europeană și prin creșterea prețurilor la gaze.
„Pentru Moscova, aprovizionarea cu energie este un mijloc de atingere a obiectivelor politice. De când a început războiul din Ucraina, Moscova a pus interesele sale politice mai presus de interesul economic implicat în exporturile sale de gaze. Gazprom, compania de stat rusă responsabilă cu exportul de gaz rusesc în Europa, pune scăderea ofertei pe seama sancțiunilor și a închiderii gazoductului Nord Stream. Cu toate acestea, este puțin probabil ca reducerea ofertei să aibă doar o astfel de cauză practică”, afirmă MVID și AVID. Agențiile au declarat că Rusia urmărește o strategie deliberată pentru a exercita o presiune maximă asupra Europei prin dependența de gaz, cu scopul final de a convinge Europa să pună capăt sprijinului acordat Ucrainei și să înceteze sancțiunile împotriva Rusiei.
Cu toate acestea, Rusia consideră că poziția sa ca putere energetică este fragilă pe termen lung și, prin întreruperea aprovizionării cu energie, încearcă să îngenuncheze Europa înainte ca UE să poată să se debaraseze definitiv de Rusia ca furnizor de energie, afirmă serviciile secrete de stat olandeze. Ca urmare a strategiei rusești pentru Olanda, facturile la energie și inflația vor crește în 2022, parțial din această cauză, potrivit MVID și AVID.
Anul trecut, conducta de gaze North Stream 2, care era menită să aducă gaze din Rusia către industria germană, a fost aruncată în aer, sabotajul rămânând cu autori necunoscuți, până în ziua de azi. Rușii, care au acuzat deja aruncarea în aer a NS2 ca „act terorist” intenționează să-și sigileze și să-și pună la păstrare conducta, urmând a decide ulterior ce să facă cu ea.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1084 Articole
Author

18 Comentarii

  1. Bai da ai dracu sunt rusii astia, pe de o parte ii bat ucrainienii de ii casapesc si sunt in punctul de a incercui Moscova, pe de alta parte soldatii rusi nu mai au gloante si bocanci, in timp ce se intampla toate aste ei au timp si resurse sa intervina in alegerile din SUA dupa cum zicea Biden, sa faca propaganda in toate tarile europene prin canalele lor de televiziune care au fost complet eliminate din toate grilele de televiziune. Dar ca sa fie colac peste pupaza acuma vor sa arunce in aer si eolienele olandezilor. Nu stii ce sa mai crezi din minciunile astora.

  2. Domnule Soare, iti ia o ora, hai doua de investigatii pe internet, punand intrebarile potrivite, ca sa intelegi cine sunt autorii sabotajului North Stream 2. Debarcarea povestii pe malul cu ,,mistere inexplicabile” este hazlie, cel putin.

  3. Absolut corect, toate trebuie sa aiba un echilibru. Dați-le jos, spor la treabă!

  4. Atata timp cat SATAN USA au aruncat in aer conductele de gaze rusesti impreuna cu norvegienii au si rusii dreptul sa le distruga occidentalilor eolienele respective din Marea Nordului. Iar dupa distrugerea acestora, rusii ar trebui sa faca o evaluare a pagubelor si daca acestea sunt mai mici decat paguba lor cu conductele disturse de occidnetali, rusii sa mai distruga si alte facilitati economice occidentale pana cand balanta distrugerilor reciproce se va echilibra.

  5. Toate „serviciili” trebuie sa produca diverse scenarii pentru a-si justifica existenta si salariile grase. Evident, nici cele batave nu fac exceptie…

  6. AN = Autori Necunoscuți !? …In majoritatea cazurilor de dosare penale din colonia de Est se termina fie cu AN sau ” cercetarea penală ” durează până la PRESCRIPTIA FAPTELOR ! Așa – i ordinul de la licuriciul ” democratic ” ! … Cu eolienele și alte gazoducte expuse ” vântului” și ” valurilor ” !? Talmudul are o singura lege : ochi pentru ochi !!! S- auzim de …bine !!!

  7. Și Serviciile noastre ce au zis de sabotarea Deltei Dunării prin adâncirea Canalului Bîstroe ?
    NIMIC ! Dar salariile le iau…

  8. @Canalul…: SIE zice ca a zis! Daca este adevarat sau nu, asta nu am de unde sa stiu…

  9. Așa ar fi corect.
    Nicio faptă „bună” americană nu trebuie rămasă nepedepsită.

  10. Foarte corect din partea Rusiei ce au de gind sa faca ,daca stirea asta venita din partea olandezilor este adevarata.Pai ce pot unii sa faca, cred ca pot si ceilalti ,asa ca ,hai jos cu toate eolienele din Marea Nordului si la fel cu ce au mai reclamat olandezii, ca au de gind sa faca rusii !

  11. Au rusii vreun motiv sa faca asta? Apoi serviciile olandeze, daneze, suedeze, germane n-au stiut ca va fi sabotata NS1 si NS2?
    Vai, vai, ce selectivi sunt prietenii nostrii occidentali.
    Pai sa nu iubesti haita asta de talhari numita NATO si UE?
    p.s. nu ca rusii ar fi mai breji…

  12. Păziți-le și nu vă mai văicăriti . Și în al doilea război ați fost printre ultimii și acum nici măcar nu-i război.

  13. Sunt cabluri electrice intre Europe main land si aia care dubleaza numarul de tancuri pt.ukr ce pot fi sabotate oricand. Si asa ramane insula fara curent sa ii instruiasca pe marii comandanti de tancuri Ukr.
    Sau…tevi de gaz si petrol ce fac din Olanda, Belgia, Franta, victime sigure.
    Belgia tremura cand prinde un submarin rusesc prin preajma pt ca stie ca rusii le scaneaza tot.
    Sa vorbim de sateliti pe orbita joasa?

  14. Evident ca toti se spioneaza intre ei. In cazul unui conflict militar conductele, termocentralele , hidrocentralele si porturile cu gaze lichefiate sunt printre primele tinte. Dar ce nu facem noi pentru fosta republica sovietica Ucraina unde ucrainenii nu sunt rusi, nooo ei sunt de fapt olandezo-suedezi! Asa ca merita riscul sa ne lase rusii in bezna, frig si cu orasele devastate, care e problema?

  15. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! Cam asa trebuie sa gandeasca europenii! Dar ei, slugi la amerloci, executa intocmai si la timp ordinele unchiului Sam! Nu stiu daca conductele si alte instalatii olandeze vor fi in „atentia” rusilor, dar cele norvegiene, sigur!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.