Caz incredibil: Româncă testată pozitiv la un spital și negativ, la altul

O femeie de 64 de ani a fost plimbată cu ambulanţa, marţi, între două spitale din judeţ după ce a ieşit pozitiv la testarea pentru COVID-19 la Spitalul Municipal Adjud şi negativ la aceeaşi testare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani.

În cele din urmă, femeia a fost internată la secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani, într-o rezervă, aşteptarea rezultatului la testul RT-PCR.

„Pacienta a fost internată în secţia de Boli Interne a spitalului nostru în data de 19 aprilie, prin Unitatea de Primiri Urgenţe, cu diagnosticul de ‘şoc septic cu punct de plecare pulmonar’. Pe data de 2 mai a fost externată, cu stare generală ameliorată, cu tratament la domiciliu şi cu recomandarea de a se duce într-un centru pentru îngrijiri speciale şi recuperare, datorită faptului că în luna martie aceasta suferise o intervenţie chirurgicală la şold. Pacienta a fost testată în timpul internării în spitalul Focşani, atât cu test rapid, cât şi cu test PCR, ambele ieşind negative. Am înţeles că miercuri pacienta s-a prezentat la centrul de recuperare de la spitalul Adjud, unde, la internare, testul rapid pentru COVID-19 a ieşit pozitiv şi a fost trimisă la secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani. Aici, medicul infecţionist a repetat testarea COVID-19 tot cu test rapid, conform protocolului, care a ieşit negativ şi, negăsind alte simptome pentru a interna pacienta, au trimis-o să îşi continue recuperarea medicală la spitalul Adjud. Spitalul Adjud a refuzat internarea pacientei şi au retrimis-o la Focşani, unde medicii, pentru a nu mai plimba pacienta, au oprit-o într-o rezervă şi au recoltat un test RT-PCR, al cărui rezultat urmează să sosească în cursul zilei de astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Focşani, Alina Cosma.

Reprezentatul SJU Focşani susţine că această situaţie neplăcută pentru pacientă ar fi putut fi evitată.

„Pentru a fi evitată toată această situaţie, spitalul Adjud avea posibilitatea de a opri pacienta, de a recolta test RT-PCR, iar dacă rezultatul era pozitiv atunci pacienta, în funcţie de starea de sănătate, putea apela la serviciile secţiei de Boli Infecţioase a SJU Focşani sau putea contacta medicul de familie, urmând tratamentul la domiciliu”, a precizat Alina Cosma.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Adjud, Nicoleta Ivaşcu, pacienta nu ar fi putut fi internată la Adjud, pozitivă fiind, deoarece spitalul nu mai tratează pacienţi COVID din luna martie.

„Noi am respectat toate procedurile. Nu aveam cum să internăm un pacient depistat pozitiv la testarea COVID-19. Pacienta a fost testată când s-a prezentat prima oară la noi cu test rapid COVID, care a ieşit pozitiv. A fost testată chiar de două ori, de fiecare dată rezultatul fiind pozitiv. În mod normal, noi, nefiind spital COVID din data de 21 martie, procedura spune că trebuie să trimitem pacienţii la secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani. Noi am respectat procedura. Am înţeles că acolo a fost testată şi a ieşit negativ. Eu consider că în momentul în care acolo apare negativ, iar de la noi pleacă cu testul pozitiv, trebuia să i se facă un PCR. La noi nu se fac teste PCR. Pacienta a fost retrimisă la noi doar cu testul rapid negativ. La noi, din nou i s-a făcut testul rapid şi a ieşit din nou pozitiv. În momentul în care pacientul este pozitiv, noi nu putem să-l internăm, pentru că nu suntem spital COVID”, a spus Nicoleta Ivaşcu.

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea va cere la rândul său o anchetă pentru a stabili ce anume s-a întâmplat şi cine se face vinovat de disconfortul creat pacientei aflată în această situaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. n-avem spitale, n-avem doctori dar avem covid si vaxine de platit,tomlin o fi bine?

  2. Si normal, nu incredibil. RT-PCR este inutil, la fel si kiturile rapide. Frauduloase si inexacte pentru scopul urmarit. Am mai acoperit de zeci de ori subiectul, dar exista o rezistenta uriasa care acopera frauda criminala efectuata cu aceste teste. OMS si CDC, cele doua organizatii la care se raporteaza orice gugustiuc din cultul covidului pot sa va lamureasca despre problema, pe langa o bogata literatura stiintifica. Nu mai vorbesc de inventatorul testului RT-PCR.

  3. Astia sunt eroii declarati politic, eroii fara nicio realizare profesionala de ultima ora! Umflati cu pompa ca baloanele cu spuma din sapun, pocnesc zilnic si se dezgolesc profesional! Sunt eroii declarati de arafat si politicieni in frune cu plavanul de lux.

  4. testata cu „ce” si pentru ce? am fost otraviti de securicii tradatori si criminali din aer. OTRAVA PULVERIZATA pentru a crea #isterie.

  5. Terminati dracului cu testarea! Toate testele sunt fake ca si „pandemia”. Fara testare nu exista pandemie,trebuie vazut cine insista cu testarea ca sa vedem cine vrea sa existe „pandemie”.
    Nu va mai lasati testati!!!

  6. Îmi aduc aminte de o fază reală: unul la spital, prioritatea „0” testarea. Asistenta întreabă: Sunteți vaccinat? Pacientul: Nu! Asistenta: Atunci aveți covid! Pacientul: Cum e posibil doamnă, nici măcar nu m-ați testat! Ii bagă batu-n nas și îi spune după 5 minute fără măcar să se uite la băț: Aveți Covid! Acesta a fost „profesionalismul” „specialiștilor” plandemici din prima linie! Da, speranța de viață în România a scăzut. Voit din păcate!

  7. Nu e nimic incredibil, așa am pățit și eu cu fiică-mea anul trecut. Testele rapide pozitive, pcr-urile negative. In final s-a dovedit corect rapidu’, la analizele de sânge pentru anticorpi. Bine că porcăriile astea nu mai contează.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.