Germania redeschide 16 centrale

Într-un mesaj video transmis sâmbătă, cancelarul Olaf Scholz şi-a exprimat regretul faţă de decizia Germaniei de a porni 16 centrale electrice pe bază de combustibili fosili aflate în stare de conservare şi de a prelungi autorizaţia de funcţionare pentru alte 11 centrale, potrivit AP.

„Faptul că, din cauza atacului brutal al Rusiei asupra Ucrainei, acum trebuie să folosim temporar unele centrale electrice pe care le scosesem deja din funcţiune este amar”, a spus el. „Dar este doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp”.

Scholz a insistat asupra faptului că Germania îşi menţine angajamentul de a pune capăt emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2045, mai devreme faţă de orice naţiune puternic industrializată, şi a menţionat un pachet recent de măsuri aprobat de parlament pentru a stimula implementarea energiei regenerabile.

„Vrem să facem tot ce putem pentru a combate criza climatică”, a spus el.

Dar ecologiştii spun că guvernul ar putea face mult mai mult, inclusiv prin impunerea unei limite generale de viteză şi restricţionarea unor zboruri interne pentru a economisi combustibil. De asemenea, militanţii pentru climă au blocat recent drumuri importante din Berlin şi din împrejurimi în semn de protest faţă de planurile pentru noi proiecte de petrol şi gaze în Marea Nordului.

Scholz şi ministrul german al energiei, Robert Habeck, au exclus prelungirea duratei de funcţionare a celor trei centrale nucleare rămase în Germania dincolo de acest an, argumentând că acest lucru nu ar rezolva nevoile energetice ale Germaniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Ai nostri de ce fac pe invers? Nu inteleg de ce avem cei mai prosti presedinti si prim ministri, ministri din Europa. Nu inteleg de ce platim hoarda asta imensa de bugetari.

  2. Ati vazut ticaloasa Germanie? A inchis termocentrale pe carbune , adat afara nemti de ai lor,in favoarea Rusiei , ca sa utilizeze gazul rusesc, mai ieftin,ambele resurse fosile finite !Si aveau filtre la termocentrale,dar politica idioata a verzilor si ale madamei Merkel le-a inchis
    De azi nu mai „plang” pe nimeni,gazul rusesc era aranjamentul lui Merkel cu Putin de a crea impresia ca Rusia are export, ca ce era sa importe Germania din Rusia,tehnologie?:))) sa fim seriosi

  3. Minciuni, minciuni sfruntate și ecologeală. (după B Disraeli)
    Producția pe stoc nu este bună dacă-i vorba de industrie ceaușistă dar e verde, coșer, dacă-i vorba de eoliene și solare; aceștia sînt plătiți regește, prețuri fixe preferențiale pe 20 de ani, pentru tot curentul vărsat în rețea fie că-i nevoie de el fie că nu.
    https://kaltesonne.de/die-energiewende-kann-so-nicht-funktionieren-ein-strategiewechsel-ist-dringend-erforderlich/ (traduceți online)

  4. Vai ce plang futinoizii de grija Germaniei.
    Vedeti bai acolo la voi in mujichistan.

  5. Nevoia de curent electric trebuie să fie mult sub jumate din cît se ardea înainte de rasul industriei (Europa de Est) și mutatul manufacturilor în China (Occident).
    Susțin că surplusul de curent este consumat, dump load, de centralele nucleare și eoliene. Orice generator poate merge și-n regim de motor, adică consumă, iar moderatorii sau/și bările de combustibil nuclear pot fi rezistențe electrice ce încălzesc apa.
    Chiar acum, în timp real, după saitul Transelectrica se exportă curent spre Kozlodui.

  6. Ce proști germanii să le țină în conservare spre a putea fi re pornite la nevoie. Noi le-am pe metoda cu industria le-am inchis, părăsit, romii cu firmele de fier vechi au demolat tot ce a fost metal, și Grecia, Turcia, Tiraspol produc oțel de calitate. Noi la sparanghel și căpșuni îngrijit neputincioșii din UE.

  7. Paulian Ionescu – iar ai aparut Editat aici ? De ce nu te semnezi Editat cu numele tau adevarat si folosesti alt nume care nu iti apartine ? De data asta o sa sesizez ziarul ca sa te blocheze !

  8. Haha
    În aceeași zi – astăzi, 17 iulie, articol pe această platformă despre ecologism (văzut ca „noul comunism etc).. și tot astăzi, acest articol cum că nemții deschid „bombele cu fum”!

    Lumea nici nu mai are habar, că funcționează cu susul în jos!.. LMAO
    (Dar tot e bine, că încă mai funcționează).

  9. ‘ Uniunea inegală ‘, ‘vârfurile’ își permit orice, restul … nu, perlamentele colonizate votează orice li se impune.

  10. Ce vor face Grete si Ursula daca clima se va modifica si dupa ce atingem zero emisii de Carbon ? Pregatim de pe acum doua tzepe ?

  11. @Paulian – ideea era sa inchida termocentralele in favoarea celor pe gaz care sunt mai eficiente si mai putin poluante, dar nemtii au si sunt atat de cretini incat le inchid si pe cele nucleare. Acum vreo 10 ani la o conferinta pe teme energetice era remarcat acest fapt, pana si Putin a vorbit despre lipsa de logica din a inchide centralele nucleare in contextul reducerilor emisiilor. Nemtii si UE in general e sabotata din interior, in timp ce in SUA au construit centrale pe gaz si inca mai fac proiectele nucleare… in timp ce discursul pentru ziare si fraierii din extern e ca trebuie inchise si oprita constructia.

  12. @falsului Paulian Ionescu: cu cine te certi, pocitanie ruseasca?

  13. inchiderea se face usor
    apesi pe 1 buton.
    re-pornirea e mai grea……

  14. Gazul rusesc șaise, combustibilul nuclear rusesc (de acolo zic că-l aduc) ya, ya, gut und yammy. Nici o nedumerire?
    Faptul că vor centrale electrice pe gaz este deoarece acestea pot fi pornite mult mai repede decît cele pe cărbune ca să umble golurile lăsate de capricioasele eoliene și solare.
    (da, susțin că nu este combustibil nuclear cum ne spun oficial, în cel mai bun caz îmbogățirea uraniului arde mai mult curent decît s-ar putea face încălzind apa)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.