Imperiul financiar britanic şi influenţa sa asupra lumii

Postul B1 TV va difuza în această seara, de la ora 23, documentarul „Imperiul financiar britanic”.

Filmul prezintă modul în care Marea Britanie şi-a transformat imperiul colonial în unul financiar, cel mai important din prezent.

Documentarul scoate în evidență importanța City of London şi felul în care această entitate controlează mare parte din finanțele lumii prin intermediul paradisurilor fiscale. Insulele Cayman şi Jersey sunt printre cele mai cunoscute teritorii britanice care desfăşoară astfel de activități.

Interviuri cu persoane din interiorul reţelei

Paradisurile fiscale găzduiesc zecii de mii de companii şi păstrează în anonimat afaceri ilegale, averi obținute din trafic de droguri sau de armament.

Documentarul conține o serie de interviuri cu persoane care au lucrat în interiorul rețelei şi care dezvăluie cum Marea Britanie influențează lumea prin intermediul noului imperiu.

Filmul ”Imperiul financiar britanic”, vineri, ora 23:00, pe B1 TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

9 Comentarii

  1. Poate ar trebui adaugat: imperiul mafiot financiar britanic.

  2. Alta propaganda de a muta centrul european de afaceri la Frankfurt, adica aceeasi Marie. Nemtii sunt disperati ca finantele au ajuns inafara controlului lor, adica UE. Brexit-ul i-a lovit in bot pe toti betivii din UE.

  3. Stupidity Unlimited : Marea Britanie pune in circulatie (ca tot e vorba de sistemul financiar britanic) moneda de 50 pence cu mecla lui Harry Potter ! Va urma, speram, si bancnota de o lira cu chipul lui Liz Truss … Muuuhaaaahaaaaahaaa !

  4. „Peste 400 de societăți financiare din Marea Britanie au transferat activități, personal și active în valoare totală de o mie de miliarde de lire sterline (1.400 miliarde dolari) spre hub-uri din Uniunea Europeană, din cauza Brexitului,” arată un studiu al think tank-ului New Financial, publicat in 2022 și citat de Reuters(aprilie 2022)
    Covidul a franat relocarea ,dar acum merge inainte, Luxembourgul e cel mai castigat
    Despre ce vorbim,postul B1TV in afara de Nadia Ciurlin nu prea mai are ce sa ne arate

  5. Ce ați pățit bre ??/ Cum puii mei de nu văd și nu aud cum că Putin e de vină, că spionajul rus, sau măcar hackerii ruși și-au vârât coada de ”imperiul” se prăbușește,.Am impresia că nu prea mai are rost să-ți dai copilu la ”școală engleză” cu scopul evident de a emigra..Te omoară islamismul occidental in curând..

  6. Nu uitati, aurul romanesc este inca la Londra, desi avem o hotarare a Parlamentului de repatriere!!

  7. Nu știm cum arată documentarul ce tentă vor să dea pozitivă sau negativă ….pentru că există și părți bune și rele indiferent de câte rele au făcut asemenea impreriului Roman au lăsat totuși în urma puțină ordine căreia ii putem spune civilizație …. numai susținerea lui Ghandi au dat dovadă de o impresionantă inteligență care a dus la unitatea Indiei ….din păcate nu putem vorbi de civilizație fără crime …..maturitatea unui om vine din suferință lui (consider că atunci când suferim ne moare prostia ) când vorbim de suferința unui popor vorbim de crime pe care le transformam in jerfe care se impregnează in memoria colectivă după care ne intră in ADN -ul nostru

  8. Am vazut doar citeva portiuni din el si pare foarte interesant. Are cumva cineva un link unde sar putea revedea intreg documentarul „Imperiul financiar britanic” care a fost dat pe B1 tv?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.