Concluzia FMI

Millennials vor fi mai săraci decât părinții lor

În ultimii 10 ani nu s-au produs schimbări semnificative privitoare la decalajul veniturilor în țările din UE, ceea ce poate crea o impresie de stabilitate, după cum arată un studiu al Fondului Monetar Internațional. Cu toate astea, concluziile raportului nu sunt îmbucurătoare.

Veniturile tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani s-au redus din 2007 încoace, cauza principală fiind șomajul. „Pentru a reduce riscul ca tinerii să devină săraci şi să sufere o pierdere a veniturilor, facilitarea integrării lor pe piaţa muncii este esenţială.”, se arată în raportul FMI.

La polul opus sunt situează veniturile persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, care au crescut cu 10%, motivul fiind cuantumul mare al pensiilor.

Integrarea tinerilor pe piața muncii și scutirea de plata CAS

În timp ce guvernul de la București mărește contribuțiile sociale, Fondul Monetar Internațional consideră că reducerea taxelor ar putea fi o soluție pentru a ajuta generațiile viitoare să aibă o viață mai bună.

Fondul Monetar Internațional oferă și soluții pentru reabilitarea financiară a tinerilor, referindu-se la măsuri care să stimuleze angajarea acestora, micșoararea impozitelor cotizațiilor sociale și a impozitelor pentru veniturile mici. „Dacă nu acţionăm, o întreagă generaţie ar putea să nu îşi mai revină. Construirea unei economii care funcţionează pentru tineri creează condiţii mai solide pentru toată lumea. Iar reducerea inegalităţilor între generaţii merge mână în mână cu o creştere durabilă şi cu o încredere crescută în rândul societăţii” spune directorul general al FMI, Christine Lagarde, citat de AFP.

În susținerea afirmațiilor sale, șeful FMI dă exemplu programele de pregătire pentru integrarea tinerilor pe piața muncii în Germania și scutirea la plata contribuțiilor sociale a tinerilor în primii 3 ani de la angajare, în Portugalia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Rareori mi-a fost dat sa citesc un articol mai fara cap si fara coada, mai confuz si din care, da fapt, nu te lamuresti de absolut nimic, ca acesta! Pare o traducere proasta a unui articol si mai prost din presa straina!

  2. Se stie de mult timp, taxele si impozitele mari duc la amplificarea coruptiei(alti factori sunt birocratia, incompetenta, favoritismele, legislatia stufoasa si interpretabila,lipsa transparentei…). Pe de alta parte, castigurile politicienilor sunt prea mari, iar la acest fapt se adauga si cheltuielile exagerate cu un aparat bugetar supradimensionat. Daca multe din firmele mari listate la bursa si alte firme care produc ceva nu fac profit, cum si de unde altundeva decat din taxele platite de contribuabilii amarati isi maresc politicienii castigurile cand au chef?

  3. Constat tarziu si cu regret, comentariul meu de ieri, publicat la ora 20:10, a aparut in mod gresit aici! El se referea la articolul „Millenials, perioada prelungita de adolescenta” al dnei. Karina Bradut! Ii cer scuze, din pacate tardiv, dnei Giulia Anghel! Daca ar putea fi sters si mutat la articolul just ar fi bine, insa nu stiu daca e posibil. Din nefericire, dupa ce trimitem comentariile, ele nu mai pot fi sterse sau modificate! Inca o data mii de scuze pt. aceasta confuzie!

  4. Sunt mai prosti de aia! Scoala facuta de cap-de-feisbuci astia e de rahat fata de ce-au facut parintii lor. Tot ce stiu e numai like, nu sunt in stare sa se concentreze 5 minute pe ceva si majoritatea timpului si-l irosesc pe propaganda sculelor lui sorosh.partea proasta pentru ei e ca locurile de munca pentru necalificati gen stoker la walmart sau vanzator la mcdeath se cam umplu de roboti :)))) Au inceput sa le dea liber la marihuana si alte droguri gen opioide doar doar mai tine prostu in letargie sa nu se revolte ca-i rupt in koor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.