O genă dublează riscul de îmbolnăvire gravă de COVID

Oamenii de știință polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a îmbolnăvire gravă de COVID-19, o descoperire care, speră ei, ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de a se suferi de această boală, relatează Reuters.

Cercetătorii speră că identificarea celor care prezintă cel mai mare risc îi va încuraja să se vaccineze și le va oferi acces la opțiuni de tratament intensiv în cazul unei infecții.

„După mai mult de un an și jumătate de muncă a fost posibilă identificarea unei gene responsabile de predispoziția de a ne îmbolnăvi grav (de coronavirus)”, a declarat ministrul Sănătății, Adam Niedzielski.

„Acest lucru înseamnă că în viitor vom putea identifica persoanele cu o predispoziție de a suferi grav de COVID.”

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok au descoperit că gena este al patrulea cel mai important factor care determină cât de grav suferă o persoană de COVID-19, după vârstă, greutate și sex.

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populația poloneză, în comparație cu 8-9% în întreaga Europă și 27% în India, a declarat Marcin Moniuszko, profesorul responsabil de proiect.

În noiembrie, oamenii de știință britanici au declarat că au identificat o versiune a unei gene care poate fi asociată cu un risc dublu de insuficiență pulmonară cauzată de COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Am intrebat ce contine vaccinul si unii idioti din conducerea tarii au zis ca contine sa mergi la terasa.
    Dar ei nu stiu ca in Romania nu exista microscop care sa mareasca nano adica 10 la puterea 9. Majoriratea micoscoapelor maresc maxim pana la 2 mii. Asa ca virusil genetic poate fi o arma care omoara anumite rase umane. Polonezii si rusii au codul genetic I 2. Si se vede mortalitatea maxima la polonezi si rusi. Grupa ovreilir e Ji. Nu sunt afectati. Suntem in primul RAZBOI GENETIC.

  2. Am intrebat ce contine vaccinul si unii idioti din conducerea tarii au zis ca contine sa mergi la terasa.
    Dar ei nu stiu ca in Romania nu exista microscop care sa mareasca nano adica 10 la puterea 9. Majoriratea micoscoapelor maresc maxim pana la 2 mii. Asa ca virusul genetic poate fi o arma care omoara anumite rase umane. Polonezii si rusii au codul genetic I 2. si se vede mortalitatea maxima la polonezi si rusi. Grupa ovreilor e Ji. Nu sunt afectati. Suntem in primul RAZBOI GENETIC. Si noi condusi de prosti si hotzi.

  3. Până acum am avut vaccin pentru covid, nu anticovid. Mai facem un vaccin în contra genei buclucașe și îi vaccinăm pe proprietarii acestei gene. Sau vaccinul va fi ca și cele de până acum, adică pentru genă?

  4. Totusi ramane intrebarea: Cine a fost intai, oul sau gaina? Este valabila ipoteaza ca virusul a fost creat in laborator? Intai a fost descoperita gena si apoi virusul sau invers? Cum de stiu polonezii ca 14% o au si 27% dintre indieni? Parca situatia grea in Pandemie o au polonezii nu indienii 2684 decese/milion in Polonia, iar India 346 decese/milion. Nu prea tine teoria ca gena „slaba” este de doua ori mai numeroasa la indieni decat la polonezi.

  5. Nu cumva gena vinovata este „teroarea afaceristo-politica globala” a cetatenilor pentru cresterea uriasa a cifrei de afaceri? Asta au demonstrat toti caposii vorbitori de cand cu vaccinarea!

  6. De ce să mergi pe povești cu ”gene” ?? De să nu fi vaccinat și să nu ai insomnii de ai sau nu genele in regulă ?? Nu e mai bine să mergi la sigur ??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.