Nominalizările la Oscar: Iată favoriții

Premiile Oscar 2022: „The Power of the Dog” conduce în topul nominalizărilor

„The Power of the Dog”, de Jane Campion, un western cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, conduce, cu 12, în topul nominalizărilor la Oscar, urmat îndeaproape de „Dune”, care are 10, și de „Belfast” și „West Side Story”, care au câte șapte, relatează BBC.

La categoria cea mai buna actriță sunt nominalizate Olivia Colman – The Lost Daughter, Nicole Kidman – Being the Ricardos, Jessica Chastain – The Eyes of Tammy Faye, Kristen Stewart – Spencer și Penelope Cruz – Parallel Mothers.

Pentru cel mai bun actor au fosst nominalizați Will Smith – King Richard, Benedict Cumberbatch – The Power of the Dog, Andrew Garfield – Tick, Tick… Boom!, Denzel Washington – The Tragedy of Macbeth și Javier Bardem – Being the Ricardos.

Nominalizările pentru regie sunt Jane Campion – The Power of the Dog, Paul Thomas Anderson – Licorice Pizza, Steven Spielberg – West Side Story, Sir Kenneth Branagh – Belfast, Ryusuke Hamaguchi – Drive My Car.

Premiul pentru cel mai bun film este disputat de The Power of the Dog, West Side Story, Belfast, Dune, Licorice Pizza, King Richard, CODA, Don’t Look Up, Drive My Car și Nightmare Alley.

Tracee Ellis Ross și Leslie Jordan au anunțat marți, la Los Angeles, nominalizările.

Există presiuni pentru a face Oscarurile mai populare și mai relevante pentru publicul tânăr, după ce ceremonia restrânsă din 2021 s-a prăbușit în audiențe, în parte din cauza absenței marilor lansări de filme în timpul pandemiei.

Academia a confirmat că ceremonia va avea o gazdă în acest an, dar nu a dezvăluit încă cine va fi aceasta.

Ceremonia nu a mai avut o gazdă din 2018, când a fost prezentată de Jimmy Kimmel. În schimb, o varietate de invitați celebri au prezentat categoriile individuale și au anunțat câștigătorii.

Ceremonia din acest an va avea loc duminică, 27 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Va castiga filmul vietii noastre ceea de toate zilele, adica Co-Vid 1984.

  2. Oscar Romania pentru:
    – Cel mai plavan lened,
    – Cel mai mincinos latrau,
    – Cea mai ordinara formatiune politica,
    – Cel nai eficient clan infractional in guvern! Si pot continua pentru ca in Romania, toate relele si infractorii se premiaza pe banda rulanta.

  3. Fabrica de propaganda, spalare pe creier si programare predictiva isi premiaza lucratorii.
    „Propaganda este pentru democratie ceea ce este teroarea pentru dictatura” zicea Noam Chomsky.
    Adica fara aceasta iluzie de pe sticla, masele s-ar trezi si ar incepe sa-si puna intrebari…

  4. Doar nu-si imagineaza careva ca Oscar se deosebeste prea mult de Eurovision.

  5. „Absolut fabulos: Un regizor roman a reusit sa ia Oscarul. Asta e vestea buna. Vestea nasoala e ca a fost prins si a trebuit sa-l dea inapoi”

  6. Nu am vazut toate filmele nominalizate , insa nu inteleg cum „The Power of Dog” e atat de apreciat de catre „Academie”.Mi se pare un film dezlanat, cu un scanariu confuz si cu actori bezmetici.Doar imaginea e buna si , poate Jesse Plemons intr-un rol secundar..Cu tote astea, prevad ca Benedict Cumberbatch va lua Oscar.Tick-tick-boom e o prostioara hastag, cu Andrew Garfield chinuindu-se degeaba..O alta tampenie e filmul cu Olivia Colman- „A doua fiica”..Din ce am vazut, „Dune” mi se pare cel mai bun – poveste, scenografie, imagine.E un fel de „Game of Thrones” Sci-fi, dar foarte bine facut!

  7. Neamul ” ales ” are doua sarbatori importante: Purim-ul si Oscar-ul. Nu degeaba cultiva ei poame la Hollywood.

  8. „The Power of the Dog” e, cum se putea altfel?, The Power of the Gay, cu un Cumberbatch spulberindu-si mitul de actor rasat dupa ce filmeaza nud, spre bucuria homosexualilor de pretutindeni. Hollywoodul ne indeasa in fata ochilor minoritatile sexuale, povestile tesute in jurul acestora, pseudofilosofia si „dramele” pe teme LGBTQ (si ce-or mai fi), cu aerul ca reprezinta invataturi supreme ale civilizatiei umane. Incet, dar sigur, cinematografia nordica, central europeana si chiar ruseasca sau chineza isi fac loc in constiintele amatorilor de film, obositi de „retetele” promovate de-a lungul timpului de de-alde Weinstein si ceilalti speculanti de box office.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.