Temperaturile ne topesc și creierul

Valul de vipie care pârjolește Europa de câteva zile îi face pe oameni să vorbească despre temperaturi record.

Clima – o chestiune ”de viață și de moarte” pentru corporații și guverne

Presa se dă peste cap să prezinte urmările caniculei, iar activiștii de mediu și-au înăsprit mesajele ecologiste. Toți dau vina pe industrie pentru poluarea excesivă, afirmând sus și tare că de vină sunt fabricile, uzinele, traficul sau centralele care funcționează pe combustibili fosili. Nu contestă nimeni influența lor.

Mintia sau unde ne-au dus capetele de lemn?

Dar, unii uită sau ignoră cu bună știință că astfel de temperaturi s-au mai înregistrat în Europa și secolul trecut, când amprenta de carbon individuală, fermele de animale sau benzina și motorina nu cauzau schimbări climatice. Iată câteva exemple de temperaturi peste care au trecut europenii.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Oamenii se vaita desi mai au unii si instalatii de racire. Acum 2500 de ani istoricii antici ne realateza de obiceiul getilor de a trage cu sageti spre cer pt a aduce ploaia. Si atunci era seceta chiar daca defrisarile nu erau pustiitoare ca azi, dar oameni erau curajosi capabili sa reziste vicisitudinilor fara a se jeli ca niste bocitoare, ba acum peste 30 de ani femeile fierbeau dulceata si peltea vara, lucruri uitate de lumea nascuta in avioane si masini de lux…

  2. Pe vremea aceea Ieoropa era condusă de oameni normali care între timp au trecut în lumea celor drepți. În zilele noastre cea mai grea sarcină este să găsești pe cineva normal la bibilică. Pasiunea unora mai bogați în a se vrea dumnezei și încă moderni este feroce și sălbatică până la nebunie. Unii dintre ei deja se cred dumnezei în ciuda faptului că se știu totuși muritori și mai ales conștientizează faptul că sunt de o lașitate scârboasă. Sunt foarte conștienți deasemenea de faptul că fac numai rău, altfel ar ieși în lume fără gărzi de corp, la vederea tuturor.

  3. vad ca unii au creierii topiti de prin 1989….asa se explica cum am ajuns condusi de slugile spionajului strain infiltrat in Romania intru distrugere si depopulare.

  4. Mai vezi rași în cap fără pălărie vara sau căciulă iarna. Cum poți să te lași în acel hal prostit?
    Părul este pt a feri capul de căldură și frig, tampon termic, nici măcar podoabă capilară.
    Barba la fel, te apără și de frig și de arșița soarelui.
    Că vorbim de păr, cum se face că moda la tuns bărbați, de cîțiva zeci de ani, este scurt sau ras pe lături și pe ceafă și mult pe creștet? Bărbaților li se rărește părul sau le cade tocmai pe creștet și le rămâne mai mult în rest. Bătaie de joc? Campanie din partea cosmeticelor și chirurgiei inestetice? Țina să fie băieții?

  5. Știrea nu e se aplica navetistului, maciucii, ciolanului ciolos și ciolacului cu gat golaș de Buzau precum și tuturor celor din latura lgbtiqista a securității, adică USR și Justiție. Lor le fierbe borhodul și iasă alcool dublu rafinat cu gust de licurici și miros de co-vid de putere, vorba unei doamne adresata unuia care zicea ca el e # rezist si când colo rezistenta s-a inmuiat din cauza caniculei, ba mai rău zise doamna, s-a topit și a-nceput să curgă în canalizare.

  6. „Timp de unsprezece luni, practic nu a plouat, „temperaturile au fost cu 5–7 °C peste valorile normale pentru secolul al XX-lea, în multe locuri temperaturile de vară ar fi depășit 40 °C. Multe păduri din Europa au luat foc, fumul sufocat a întunecat soarele (…). Apa era deja rară în mai, fântânile și izvoarele se secau, morile nu mai functionau, oamenii au murit de foame, animalele au fost sacrificate”. „Se estimează că în 1540 o jumătate de milion de oameni au murit, mai ales din cauza bolilor diareice.
    Totul a început în nordul Italiei, cu o iarnă care se simțea ca în iulie. Nici o picătură nu a căzut din octombrie 1539 până la începutul lui aprilie 1540. Apoi seceta a înaintat spre nord. Iulie a adus o astfel de „căldură ca de jar, încât bisericile făceau rugăciuni în timp ce Rinul, Elba și Sena puteau fi traversate pe alocuri cu piciorul. Acolo unde încă mai era apă, bulionul cald a căpătat o culoare verde, peștele mort plutea cu burta în sus. Curând, apa de la suprafață s-a evaporat complet, solul s-a rupt, unele crăpături uscate erau atât de largi încât un picior s-ar încadra în ele.”

    Cauza acestui fenomen : in 1540 inca nu se nascuse Greta Thunberg, plus ca inconstientii aia nu foloseau masini electrice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.