Un stat american renunță la testarea cunoștințelor de citit, scris și aritmetică

Ca să nu lezeze sentimentele liceenilor de culoare, stat american renunță la testarea cunoștințelor de citit, scris și aritmetică la absolvire.

Elevii de liceu din Oregon nu vor mai trebui să dovedească că știu să citească, să scrie sau să stăpânească matematicia de bază pentru a absolvi liceul ,cel puțin până în 2029, a decis joia trecută, în unanimitate, Consiliul de Educație al statului, prelungind astfel pauza privind controversata cerință de absolvire care a început în 2020. Oregon says students don’t need to prove mastery of writing, math to graduate, citing harm to students of color.

Votul a fost împotriva dorințelor a zeci de locuitori din Oregon care au prezentat comentarii publice insistând asupra faptului că standardele ar trebui să fie reintroduse. Reacțiile împotriva standardului redus au întârziat deja votul, programat inițial să aibă loc în septembrie.

Opozanții au susținut că oprirea cerinței devalorizează o diplomă din Oregon. Oferirea elevilor cu abilități academice scăzute de instruire suplimentară în scris și matematică, ceea ce majoritatea liceelor au făcut ca răspuns la regulile de absolvire, i-a ajutat, au susținut ei.

Dar liderii de la Departamentul de Educație din Oregon și membrii consiliului școlar de stat au declarat că solicitarea ca toți elevii să treacă unul dintre mai multe teste standardizate sau să creeze o temă aprofundată pe care profesorul lor a considerat că îndeplinește standardele de stat a fost un obstacol dăunător pentru elevii marginalizați din punct de vedere istoric, o utilizare abuzivă a testelor de stat și nu s-a tradus prin îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește succesul elevilor după terminarea liceului. Un număr mai mare de elevi de culoare, de elevi care învață limba engleză ca a doua limbă și de elevi cu dizabilități au ajuns să fie nevoiți să urmeze cursuri intensive de scriere și matematică în ultimul an de liceu pentru a dovedi că merită o diplomă. Acest lucru le-a refuzat acestor elevi oportunitatea de a lua un curs opțional, în ciuda lipsei de dovezi că munca academică suplimentară i-a ajutat la locul de muncă sau la facultate, au spus ei.

Membrii consiliului au subliniat că testele standardizate impuse de stat vor fi în continuare administrate majorității elevilor de liceu din Oregon – doar că nu vor fi folosite pentru a determina dacă un elev are abilitățile necesare pentru a absolvi.

„Nu am suspendat niciun fel de evaluări”, a declarat Vicky López Sánchez, membru al consiliului de stat, decan la Portland Community College, în timpul ședinței de joi.”Singurul lucru pe care îl suspendăm este utilizarea necorespunzătoare a modului în care au fost folosite aceste evaluări. Cred că acest lucru este într-adevăr în interesul elevilor din Oregon”.Cu toate acestea, legislatorii din Oregon au impus ca familiile să fie informate în fiecare an că pot opta ca elevul lor să nu participe la testele de stat – iar o treime dintre elevii de liceu nu au luat testele în primăvara anului trecut, ceea ce înseamnă că ei și familiile lor nu știu neapărat cum se situează față de standardele academice la nivel de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Mihai Soare 1085 Articole
Author

28 de Comentarii

  1. Are sens. Numai așa se poate ajunge la egalitate. Adica toți debili. Cam așa a abolit și comunismul antagonismul de clasa: producând o masa de săraci.

  2. Cu siguranta un (poate chiar mai multi !) viitor(i) presedinte (presedinti) ai USA va (vor) proveni din Oregon ! Succesuri, cum spunea „desteapta lu’ tata” !

  3. In viitorii ani, nu mai e nevoie decat sa stii sa vorbesti si daca nu e card obligatoriu cu plata online, sa numeri banii! Pentru razboi saucu carne de tun, nu trebuie carte😏.

  4. Uite o idee bună!…Păcat că Mutul n-a prins-o în programul românia normală și educată !…

  5. A fost haos pe un grup de WhatsApp, după un banal exercițiu de matematică. Părinții unor copii de clasa a patra s-au certat din cauza …
    O problemă de matematică simplă, pentru elevii de clasa a patra, a pus în mare dificultate un grup de părinţi. Așadar, cât fac 2+2×2-2×2?…

    -Nu auziţi că nevastă mea e cu calculatorul de pe telefon în faţă!
    Tata 5: Am facut muultă matematică, sunt inginer.
    Mama 1: Ce inginer vă …

    -tutele din grup l-au dat afara pe singurul care stia, un inginer; tata5 a fost rejectat!
    nu e frumoas in ziua de azi sa apreciem in privinta capabilitatilor dpdv rasial dar
    SCOALA NU E PENTRU TOTI!
    -scoala OBLIGATORIE, sa intelegem bine!

  6. Calitatile nu se dovedeasc asa, ci la spargerea vitrinelor magazinelor de firma.

  7. @Profesor Q
    -SELECTIE NEGATIVA,
    asta e conceptul bolshevic!
    (cu diploma in buzunar ala face ca racheta scapata de sub control
    si ajunge general de 5 stele)

  8. @ Profesor Q….Esti profesor de balta…Comunismul in Romania a preluat o masa majoritara de opincari analfabetiti si in 20 ani a produs o masa care a fost in stare sa faca o Industrie nationala si in stare sa lucreze in orice tara dezvoltata cultural….Invatamantul in Comunism era cu 10 clase peste cel din capitalismul romanesc…Asa zisele elite distruse de Comunisti erau majoritar formate din Criminali de razboi si partial din oameni capabili care au contribuit la cresterea Tarii si in comunism…

  9. Carte MULTA NU se mkai cere. Suntetzi PreaDestulde Multzi si oricum :

    NU atzi avut,
    NU avetzi,
    NU vatzi avea

    NICICAND,
    NICIUNDE,
    NICICUM

    Puterea !

  10. Li se rupe amerlocilor de negri….Examenul de 7..8 clase nu are rost cand admiterea la Liceu se face prin concurs…. Nici examenul de Bac nu mai are rost de vreo 40 de ani daca admiterea in facultati se face asa cum e logic, prin concurs.

  11. „Ca să nu lezeze sentimentele liceenilor de culoare, stat american renunță”
    „să stăpânească matematicia”
    Alo, Cotidianul, aveti un redactor-sef, un cap-limpede, care sa citeasca articolele inainte de publicare? Nu va e rusine sa iesiti pe piata cu mizerii ca articolul asta? Pe Mihai Soare si Andrei Stefan i-ati angajat de mila, asta pot sa inteleg, dar de ce ii lasati sa publice asemenea traduceri inepte?

  12. Las ca avem efuri 35 de 6,5 miliarde de la americani, ne-a pus Dzeu mana in cap, ne-am scos, ne-am blindat. daca vreti sa vedeti cum suntem debitori si creditori, cam in acelasi timp, morti si vii cam tot asa, cautati informatii despre legea britanica din 1666 cunoscuta ca ,,Cestui Vei Que Trust”

  13. Si noi avem ” de culoare „. Si nici aia nu stiu sa scrie si sa citeasca. Il au in schimb pe ” sociologul ” Dumninca, care cere mereu programe de integrare.

  14. Cel mai mare procent de analfabeti functionali îl au americanii .28 % din cei sub 17 ani nu ințeleg ce citesc.Cel mai mulți studenți internaționali îl au chinezii.Cuba are cei mai mulți medici pe cap de locuitor .Comunismul a educat populația si a dezvoltat învățământul.Doar in țarile nordice e uj invățamânt egalitarist,dar tinerii lor nici nu fac școală.Capitalismul a importat inginerii și profesorii invățăți pe gratis din fostele țari comuniste.

  15. In viitor nici sa socotesti nu mai trebuie, face cardul asta pentru tine.

  16. Imi aduc aminte ca acum cativa ani era mare scandal in presa si in societatea rromaneasca, ca niste analfabeti participau la examenul de conducatori auto. Dupa care a fost mult mai putina revolta cu „doctorii” falsi de stomatologie si de operatii estetice.

  17. Din America vine ora exacta ! Doar si Ciolacu e dusman cu diploma, pentru romani ! Statuia de la Cotroceni are hartii de fizica ! Milogul de Bolos patrafir de popa ! ………

  18. @axon – ce-am spus eu și ce-ai înțeles matale. Dar ma rog n-am pretenții, mă mir doar că mai sunt apologeți ai regimului trecut.

  19. Păi Nicu Bâlbâitu’ a ajuns general DOCTOR cu 4 stele și URMAȘ al Brătienilor ! ăăă…îîî…ăăă…măRog…🤮

  20. se intampla de cand cu covrigu’, v-am si trimis comentariu despre asta si m-ati cenzurat – prin 2021, parca. deh, nu era sursa „oficiala” – adica stiri de propaganda oficiale…politik lu’ k_k_rect…

  21. @Profesor> Coministii au perfectionat in Romania invatamantul vocational unde se asigura gratuitati pentru cazarea si masa elevilor, masura care a permis instruirea profesionala a unei mari mase de tineri, absolventi care dupa 1989 au migrat in lumea larga. Prin desfiintarea acestei forme educationale (utilizata in majoritatea tarilor europene) acum in Romania nu mai gasesti personal calificat pentru industrie, constructii sau agricultura dar, in acelasi timp s-a umplut tara cu absolventi de studii universitare la universitati obscure, absolventi care nu mai sunt angajati nici macar la aprozar.
    Peste tot in Romania se discuta ca nu mai gasesti un electrician, un tamplar, un croitor sau un mecanic auto calificati mai tineri de 50-70 se ani.

  22. Inca un stat(in afara de Romania) in care vor foarte multi idioti…

  23. Ai trecut de la Adevarul la Cotidianul insa repeti in continuare aceleasi aberatii. Ad nauseam!!! Asa ti s-a ordonat sau o faci din proprie convingere?

    Ti-as spune mai multe dar ma cenzureaza moderatorul…

  24. Cred ca Bideu și Kamala provin din Oregon in realitate 😁

  25. “ Ah ce frumos
    Viitorul luminos
    li se-arata celor idioti
    Deci fii supus
    fata de cel mai sus pus
    Nu uita ca tara te vrea prost!.” Sarmalele Reci.

  26. dah, si Sarmalele Reci erau cenzurate atunci – Tara te vrea prost….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.