FAZ: Germania riscă să se confrunte cu o criză de electricitate

Germania riscă se confrunte cu o criză de electricitate în contextul planului Guvernului Olaf Scholz de reducere a consumului de gaze şi de asigurare a încălzirii prin sisteme electrice, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul Economiei de la Berlin, Robert Habeck, a semnalat în mai multe rânduri că Germania va trece de la sistemele de încălzire cu gaze şi petrol la aparate electrice.

Deocamdată, nu există statistici oficiale ale Guvernului de la Berlin, dar cifrele din industria de profil, mai precis un studiu elaborat de reţeaua Hornbach, arată că, în primul semestru din 2022, numărul sistemelor electrice de încălzire s-a dublat. Iar, din iulie, cererea pentru astfel de aparate s-a amplificat. „Dacă lucrurile merg în această direcţie, până la sfârşitul lunii vom înregistra o creştere cu 500% comparativ cu luna iulie a anului trecut”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Experţii în energie privesc cu îngrijorare actuala situaţie. „Dacă aparatele de încălzire pe bază de electricitate vor fi pornite de milioane de oameni în serile friguroase de iarnă, acest lucru ar putea genera riscuri pentru reţelele de electricitate. Dacă doar 10% din sistemele casnice de încălzire vor deveni electrice, reţeaua va fi suprasolicitată”, avertizează Marco Wünsch, şeful Diviziei electrice a Institutului de analize Prognos.

Ministerul german al Economiei a anunţat săptămâna trecută că va iniţia o serie de teste pentru verificarea capacităţii de rezistenţă a reţelelor electrice.

În plus, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, situaţie care a generat riscuri privind alimentarea cu gaze, Guvernul Olaf Scholz a semnalat că ar putea să prelungească funcţionarea centralelor nucleare pentru asigurarea necesarului de electricitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Crizele economice şi de resurse energetice se datorează în primul rând incompetenţei conducătorilor şi a lipsei de specialişti adevăraţi.

  2. Au inceput milogii bogati sa se planga, sa cerseasca! De la ei incepe pestele sa se imputa, sper ca tot la ei sa de dezintegreze, sa nu se imprastie spre romanica! Dar cum plavanul cu mincinile, manipularile si luxul in gat este etnic, ne asteptam la orice in numele cetatenilor din Romania, deh, premisa pe care merg mincinosii politicieni e clara: „cetatenii vor, doresc, sunt deacord”, cand de fapt, cetatenii care traiesc in Romania habar nu au ce semneaza cretinii cu luxul si minciunile la purtator.

  3. Stiti ce va rog, urmariti actiunile in forta ale rusicai si veti constata ce scriu de ceva timp privind complicitatea celorlalti in totul global! Acum e cu santaj la shengen si vor urma destule!

  4. Nu-i nimic.Vine Ursul și ne cere sa reducem noi consumul cu 30-40% ca sa-i ajutăm pe nemți.

  5. ce de imbarligaturi…”crizele” sefilor de colonie se rasfrang direct pe colonizatii bogati dar din pacate servili si mari iubitori de pidosnici straini. „NOI NU RENUNTAM LA PRIVILEGIILE NOASTRE, ASA CA DATI-NE MAI REPEDE TOT CE AVETI, S CLA VI SI IUBITORI DE STRAINI CE SUNTETI!” bate saua sa priceapa iapa. avem ce meritam.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.