FDGR-ul lui Iohannis, înfrânt în instanță de Cotidianul

Cotidianul.ro a avut dreptate. Lupta dusă în justiție de Cornel Nistorescu pentru a dovedi că articolele scrise pentru cititorii noștri pe subiectul FDGR sunt reale s-a terminat. Procesul deschis de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) contra cotidianul.ro pe motiv de încălcarea dreptului la propria imagine s-a terminat în defavoarea reclamantului. Este pentru prima dată când un complet ia o astfel de decizie în această speță. Și este pentru prima dată, dar capital, când FDGR pierde pe acest subiect.

Lupta în instanță a început după ce istoricul Ion Scurtu, Cornel Nistorescu, Radu Golban, Silviu Mănăstire și alții au scris sau au prezentat emisiuni care au avut ca subiect legătura dintre Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) condus o vreme de actualul președinte al României, Klaus Iohannis, și Grupul Etnic German, o organizație nazistă din timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

FDGR şi FDGS – entităţi distincte care moştenesc ilegal „Grupul Etnic German” (I)

Părțile din proces au fost FDGR (reclamant) și GOLBAN RADU EUGEN, NISTORESCU CORNEL și MĂNĂSTIRE SILVIU (Pârâți).

Dintre cei trei intimați pârâți, doar Cornel Nistorescu, directorul cotidianul, a rămas să continue lupta în justiție.

Procesul a durat nu mai putin de patru ani, întârzieri cauzate de greve sau de proteste din justiție sau de pandemie, dar și de câteva răsturnări de situație. Numeroasele ședințe de judecată au avut ca soluții: amânări, stări de urgență (!), schimbat în parte etc.

În 2020, Cornel Nistorescu și Radu Golban au fost obligați să plătească daune morale FDGR de câte 25.000 de lei, fiecare, după seria de articole în care ar fi calomniat organizația.

”Tribunalul Bucureşti, în calitate de instanţă de apel, a hotărât în 11 iunie obligarea pârâților Cornel NISTORESCU şi Radu GOLBAN la  repararea prejudiciului de imagine cauzat Forumului Democrat al Germanilor din România prin articole de presă denigratoare, respectiv la publicarea în ziarul Cotidianul, pe cheltuială proprie, pe prima pagină, în trei numere consecutive, a dispozitivului hotărârii judecătoreşti, cu aceleaşi caractere utilizate pentru prima pagină în ediţia din data de 15.02.2017, dată când au apărut articolele prejudiciatoare. Nistorescu şi Golban urmează de asemenea să plătească fiecare către FDGR suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale, la care se adaugă cheltuielile de judecată, constând în taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat”, se arată în sentință.

Golban și noi contra FDGR și Klaus Iohannis

FDGR afirma atunci printr-un comunicat de presă:

Cei doi jurnaliști ”acreditau ideile neadevărate că FDGR este continuatorul ideologic al organizaţiei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Grupul Etnic German, beneficiind în această calitate şi în urma unui proces ilegal de retrocedare de bunuri în valoare de miliarde de euro. În urma acestor retrocedări ilegale, statul român ar plăti la acest moment chirii exorbitante pentru ca instituţii ale sale să funcţioneze în imobilele retrocedate”

Cei doi jurnaliști nu s-au lăsat și au încercat să-și dovedească nevinovăția. La trei ani și câteva luni de la decizia din 2020, Curtea de Apel a stabilit astăzi:

Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German

Culmea, tot pentru că a scris despre acest subiect, reputatul istoric român Ioan Scurtu a fost  târât prin tribunale, la 76 de ani, pentru că și-a exprimat public opiniile la care a ajuns în urma studiilor sale. În fapt, Forumul Democrat al Germanilor din România, al cărui preşedinte a fost Klaus Iohannis, se simte lezat de realitatea istorică și-l acuză pe Scurtu că i-ar fi stricat imaginea, scria cotidianul.ro în 2017.

Articolul incriminat este „Schimbarea la față a Grupului Etnic German“, publicat de Cotidianul pe 15 februarie, iar FDGR vrea daune morale de 75.000 lei, deoarece pârâtul ar fi folosit cu „rea-credință dreptul la liberă exprimare“ și ar fi mințit în legătură cu trecutul Grupului Etnic German, al cărui continuator este, imobiliar cel puțin, FDGR. În fapt, articolul profesorului universitar doctor Ioan Scurtu pleacă de la analiza unor documente din anii ‚40 care au dus la constituirea GEG și care arată legăturile unora dintre membrii acestei organizații cu Partidul Muncitoresc Național Socialist și cu Germania lui Hitler.

IOAN SCURTU VS FDGR

Sentinta Judecatoriei Sectorului 6 prin care istoricul Ioan Scurtu a fost obligat sa plateasca daune morale de 6.000 de lei catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania: „Paratul a afirmat ca entitatea reclamanta apara valori straine unei societati democratice, respectiv principii fasciste… A acreditat ideea ca hotararea care sta la baza retrocedarii bunurilor catre reclamant nu ar fi una legala pronuntata de un judecator impartial, ci de unul influentat politic

 Prin Sentinta civila nr. 10451 din 15 decembrie 2017pronuntata in dosarul nr. 9871/303/2017, Judecatoria Sectorului 6 l-a obligat pe istoricul Ioan Scurtu la plata unor daune morale in suma de 6.000 de lei catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania pentru articolul „Schimbarea la fata a Grupului Etnic German din Romania”, publicat in ziarul Cotidianul si pe pagina de Internet www.cotidianul.ro, privind legatura dintre GEG si Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Sentinta civila nr. 10451/15.12.2017. Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti

Obiectul dosarului: actiune in constatare

Judecator: Vlad Ionut Severincu

Minuta Judecatoriei Sectorului 6:

Admite in parte cererea formulata de reclamantul Forumul Democrat al Germanilor din Romania, cu sediul in judetul Sibiu, (…) in contradictoriu cu paratul Scurtu Ioan, cu domiciliul in Bucuresti, sect. 6, (…). Constata incalcarea de catre parat a drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului la imagine si prestigiu, prin formularea, acreditarea si raspandirea in mass-media a unor afirmatii si acuzatii denigratoare/defaimatoare prin publicarea articolului ‘Schimbarea la fata a Grupului Etnic German din Romania’ in ziarul Cotidianul din 15.02.2017 si pe blogul personal al paratului http://ioanscurtu.ro/schimbarea-la-fata-a-grupului-etnic-german-din-Romania/. Obliga paratul la incetarea incalcarilor drepturilor nepatrimoniale anterior aratate ale reclamantului. Obliga paratul sa indeparteze din mediul virtual, respectiv de pe blogul sau, articolul ‘Schimbarea la fata a Grupului Etnic German din Romania’ si interzice pe viitor paratului sa faca afirmatii care aduc atingere drepturilor nepatrimoniale anterior aratate ale reclamantului. Obliga paratul sa publice in ziarul Cotidianul, pe cheltuiala paratului, intr-un singur numar, dispozitivul acestei hotarari. Obliga paratul sa plateasca reclamantului suma de 6000 lei cu titlu de daune morale. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 15.12.2017.

Chiar dacă decizia dată pe 10 noiembrie de Curtea de Apel București e definitivă și dovedește faptul că acuzațiile aduse de FGDR erau incorecte, subiectul FDGR REZISTĂ. El nu poate fi ignorat, așa că vă reamintim câteva aspecte:

Prin Sentința civilă nr 2790/2007 a Judecătoriei Sibiu, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu a fost declarat succesorul de drept al fostei organizații hitleriste Grupul Etnic German, devenind proprietarul bunurilor deținute de acesta pe raza municipiului. Acțiunea în instanță a fost depusă de șeful pe Sibiu al FDRG (Klaus Iohannis fiind președintele pe țară al FDGR) împotriva Primăriei Sibiu, condusă de primarul Klaus Iohannis. FDGR a solicitat instanței, citez, „să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”. Iar instanța sibiană a consfințit acest lucru: „Întrucât, prin statutul său, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu s-a declarat continuatorul tuturor persoanelor juridice fără scop patrimonial ce au aparținut minorității germane, rezultă că este și continuatorul Grupului Etnic German”, se arată în sentință. Acest verdict a deschis calea unui matrapazlâc imobiliar prin care FDGR a intrat în posesia unei importante averi ce aparținuse GEG.

Sentința care a făcut din FDGR un succesor în drepturi de organizație fascistă

Sentinţa respectivă a rămas definitivă pentru că nu a fost atacată de nimeni, deoarece procesul s-a judecat între o parte și ea însăși. FDGR era şi reclamant, dar şi pârât, întrucât Klaus Iohannis era atât preşedintele reclamantei FDGR, cât și reprezentantul pârâtei Primăria Sibiu.

Aşa că, în mod oficial, Forumul Democrat al Germanilor din România a fost declarat succesorul unei organizaţii naziste înfiinţate sub presiunea Germaniei hitleriste. Despre ravagiile făcute în țară de Grupul Etnic German există o întreagă literatură

Prin convenții internaționale semnate de România imediat după război, organizația a fost interzisă și cu toate bunurile confiscate de Statul Român prin Decret Regal, semnat de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României.

Culmea, din dorința sa de a câștiga acest proces cu orice preț, avocatul apărării a încercat chiar să convingă instanța că toate confiscările bunurilor GEG au fost ilegale!!

Schimbarea la față a Grupului Etnic German din România

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 43

42 de Comentarii

 1. Zboara din functie Iohannis mincinos si PSD-ul pe care il acopera in crime.
  Ponta e pe faras cu restul calicilor manevristi, ucigasi de neveste.
  BRAVO Dle. Nistorescu si jurnalistilor asociati! Ma bucur ca sunteti inlocuitorul meu, nu stiu cum altfel sa rostesc mai bine adevarul. Bravo! Bravissimo!
  Ati demontat o imensa tradare a neamului suita pana sus de tot care dadea cu sutul in fund oricarui/a care indraznea sa spuna ceva. Noi suntem cu noi, umili, unii cu altii si nu vanduti intereselor caci
  „IUBIREA DE MOSIE E UN ZID CARE NU SE-INFIOARA DE-A TA FAIMA, BAIAZID” –
  Auzi Terminatorule Ciolanis? Ti-ai luat femeie din ceata Secu pentru ca ne urasti. Esti meschin si prefacut. Eu te-am ajutat sa castigi dezbaterea, dar nu meritai caci iata Dl. Nistorescu & all te dau de gol pentru ce esti. Esti un MINCINOS ajuns pe functie! Ai mintit sub juramant, ai irosit banii romanilor pe arme inutile sa-ti apere doar tie curu, intr-atat esti de impotriva si tradator. E acelasi sut in fund romanilor dar la scara foarte mare, la nivel de tara tradand oamenii simpli, poporul.

  2.
  „PE-AL NOSTRU STEAG E SCRIS UNIRE,
  UNIRE-N CUGET SI SIMTIRI.
  SI SUB MAREATA LUI UMBRIRE
  VOM INFRUNTA ORICE LOVIRE”

  De Ziua Veteranilor, traiasca dulcea Romanie!

  Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată (I Corinteni 13, 4-8) …

 2. Adevarul istoric, vs. ,,prejudiciul de imagine” ! Scandalos. Cozile de topor din justitie si-au dat din nou arama pe fata. Din partea lui Iohannis, nici o surpriza. ,,Maurul” isi face in continuare datoria !

 3. Pe când „dreptate până la capăt” ?. Dacă instanța a stabilit că cele afirmate de „reclamați„ sunt reale, înseamnă că și însușirea bunurilor de către FDGR- Iohannis au fost ilegale, așa cum prevede Decretul regal, prin urmare aceste bunuri trebuie să se întoarcă la proprietarii de drept, poporul român/statul Român. Sau se aplică aceeași rețetă ca și în cazul „6 Case Iohannis”, unde, tot o instanță a stabilit, prin hotărâre definitivă că unele dintre ele au fost obținute fraudulos, dar nici după ani de zile, nu au fost cedate proprietarului de drept. În această situație prevederile constituţionale care ne spun clar și răspicat că „nimeni nu este mai presus de lege” și „ declară egalitate deplină a tuturor cetățenilor români în fața legii” nu sunt decât amăgiri pentru căței. Dulăii au dreptatea lor, bazată pe putere și bogăție.

 4. felicitări! dacă cei care controlează justiția au permis așa ceva înseamnă că urmează niște schimbări.

 5. Si acum, pe cand returnarea bunurilor ? Mai trebuie inca un proces ? Dar despagubiri pentru suferinta morala a domnului profesor Scurtu ?

 6. Nu stiu daca Nea Cornel s-a folosit si de argumentatia mea in afara de a PROFESORULUI Scurtu in proces… Insasi actionarea in justitie a susnumitilor E O DOVADA A CONTINUITATII GEG-FDGr!!! In ce-l priveste pe Manastire se vede ca NU E DUS LA BISERICA!!!
  O mare parte a PATRIMONIULUI fusese luata cu JAPCA prin SANTAJ si AMENINTARI de la etnicii NENAZIFICATI si de la EVREi, inclusiv
  cu acte oficiale de presiune semnate de ILEGALUL Antonescu!!! In rest, PROPRIETATI DONATE la INSCRIEREA in Waffen-SS, Gestapo si Sectia romana a NDSAP!!! Dna Colgiu, puteati fi mai clara, sentinta a considerat articolele NEDEFAIMATOARE sau A CONFIRMAT ILEGALITATEA TRANSFERULUI PATRIMONIULUI NAZIST care FUSESE CONFISCAT prin DECRET REGAL, al Regelui Mihai I, ACTUAL REGELE MIHAI I DE Romania, in conformitate cu DISPOZITIILE TRATATELOR DE PACE!!! Alogenu NU E NAZIST, ci COMINTERNIST ca si TAC-su, fapt care e confirmat si de LIPSA DE REACTIE a Organizatiei Evreilor din Romania si a conducatorilor de atunci ai STATULUI SUVERAN Israel!!!
  Il felicit pe Nea Cornel si sper sa FOLOSEASCA SENTINTA pentru ATACAREA in instanta a TRANSFERULUI ILEGAL, pentru ca in principal NU E DEMONSTRAREA CONTINUITATII NAZISTE, ci NOUL RAPT la care a fost supusa ROMANIA de INSASI justitia Romaniei!!!

 7. Articolul este total gresit si ilogic. Autoarea este cu pluta si nu stie sa se documenteze pe juridic. Corect era ca prin Hotarârea 655/2021 02.07.2021 CAB a admis apelul formulat de Nistorescu si a dispus casarea sentintei si trimiterea cauzei spre rejudecare. In rejudecarea cauzei prin Hotarârea 2421/2022 din 04.10.2022 a admis apelul formulat de apelantul pârât CORNEL NISTORESCU împotriva sentinţei civile nr. 1743/28.03.2019 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în dosar nr. 12397/299/2018. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâtul CORNEL NISTORESCU, ca neîntemeiată. Si in recurs CAB prin Decizia din 10.11.2023 instanta anulează recursul formulat de FDGR ca nemotivat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 10.11.2023.
  Tanti mai pune mana si citeste. Nu strica!

 8. mai apare cite o raza pe ici colo… felicitari!

  aceasta sentinta definitiva insa va trebui, precum intr-un joc de domino, sa determine si alte caderi de hotariri judecatoresti mai ales cea cu privire la patrimoniul GEG insusit de catre niste derbedei cocolositi cu indulgente si care ar trebui judecati, in frunte cu cel mai cheltuitor turist al tarii…

 9. ce nu se spune si este escuns sub 7 lacate este faptul ca germanii din romania au luptat in WW2 incadrati in batalioanele Waffen SS ale armatei germane.
  de aceea au fost eliberati din prizonieriatul din URSS debia prin anii 1950
  au fost considerati fascisti…
  nu au fost militari ai fortelor armate romane…
  informatiile le gasiti la arhivele militare de la Pitesti
  spuneti fratzilor adevarurile decit sa le mermelitzi atita

 10. @de Jescu:
  Scuteste-ne! N-avem ochi, nu putem citi.
  N-avem maini, nu putem deschide calculatorul.
  Oricum il dam la sacrificiu pentru tara.
  Vrei sfara de la mamaliga? Ia-o si valea!

 11. Adică FDGR este moștenitorul DVGR, dar numai pe parte patrimonială? Păi, stimați fedegeriști, moștenirile se iau cu titlu de inventar, nu doar ce ne convine!

 12. Mă scuzați că insist… și totuși, cum a fost pedepsit principalul vinovat? Ce s-a întâmplat cu uriașa avere a FDGR moștenită de la grupul german fascist care a jefuit România? Bag de seamă că NIMIC, ca de obicei cu afacerile în care este vârât Ohannis! Nici nu-i pasă boului, rumegă și înaintează domol.

 13. Cine va plateste , Distinse Domn „Florin Jescu consilier juridic at asigurari” sa aruncati cu LATURI in OAMENII de valoare ai acestei TARI? DISTINSUL PRESEDINTE va plateste? FDRG-ul? _____________Mama Distinsei dumneavoastra fiinte stie? Aproba? _______________IN NUMELE CUI ATACATI?__ Ps. Tot la „FACULTATEA DIN GARAJ” ati „absolvit” DREPTUL? De la „autovehicule rutiere” pana la DENIGRAREA Doamnei Magda Colgiu-David este O CALE foarte lunga, Distinse Domn! _____________Cat despre sintagma:___”apelul formulat de Nistorescu”, distanta dintre Pamant si Alte Galaxii, cu siguranta, VĂ excede!________Cand ” banul nu va mai fi ochiul dracului” doar atunci veti putea intelege cat de mult RAU ati facut ROMANIEI.______________Va puteti privi in oglinda, in lumna diminetii MAINE? Aveti familie? Copiii DUMNEAVOASTRA sunt mandri, de toate falsurile acestei seri? Aveti MAMA?

 14. Trebuie a fi făcută o Precizare: comentariul de la 11 NOV. 2023 LA 2:56 , nu a fost sponsorizat! Este doar o fărâmă de revoltă, vis a vis de stupizenia celor atât de neșcoliți= cei părăsitori ai literei scrise. Doamnă Magda Colgiu David , vă mulțumesc că existați!

 15. Cenzura de stat și media plătită și controlată de CNA din acest motiv nu prea mai ai surse de informare credibile autohtone cu puține exceptii

 16. Oameni buni, vă entuziasmați degeaba! Ce nu ați înțeles?! România este o colonie și, mai grav, o colonie împărțită economic de Germania, Austria și Franța și militar sub comanda SUA. Adică n-avem nici măcar „șansa” să pupăm fundul unui singur stăpân! Așa că, victoria dlui Nistorescu (cu toată inima, felicitări!), nu poate schimba nimic în sistemul descris. Ne aflăm astăzi în cea mai neagră perioadă din istoria noastră, în ceea ce privește independența și demnitatea națională! Similară a mai fost doar epoca fanariotă însă chiar și atunci, domnitorii Fanarului dădeau socoteală doar unui singur jupân, Sultanul!

 17. Citez „Dintre cei trei intimați pârâți, doar Cornel Nistorescu, directorul cotidianul, a rămas să continue lupta în justiție.
  Radu Golban a depus recurs mai târziu decât termenul legal, iar Silviu Mănăstire a ieșit din cauză.”
  Din toți: batustuta s-a retras pentru că a îmbrățișat pnl-iohanis, Golban cel care a trăit ani buni în Elveția a dormit pe acte și Nistorescu, trează pe metereze până la final! Felicitări pentru tărie și rezistența lucidă! Cât despre sentința, a durat 4, ani, oameni buni, e greu și dificil sa rezisti atâția ani cu un proces în judecătorii și tribunale in Romania! Acum, după acest proces final, nu cumva ar trebui recuperat tot ce au dat guvernanții din Romania acestei entități? Totul pare că e ilegal și trebuie adus la starea inițială! Asta e încă o mostra de practica pe nerespectarea legislației din Romania de către Plavanul de lux, este mostra de instigare la nerespectarea Constitutiei și a suveranității naționale a României. Cică, pestele de la cap se impute, dar neaga tocmai capul de peste.

 18. Constat din nou cum comentatorii abordeaza orice chestiune prin prisma pozitionarii politice fatza de ARIPILE SECURITATII si nu neutral, strict axat pe fondul problemei, pentru ca ADEVARUL nu are culoare politica…Patrimoniul GEG asa cum am tot spus in anii din urma cand s-a pus pe tapet MONSTRUOZITATEA juridica si am rementionat mai sus, s-a constituit din DONATII ale ETNICILOR care s-au NAZIFICAT, fiind rasplatiti respectivii cu FUNCTII si promisiunea unei BUCATI din „spatiul vital” cotropit in Est, prin SANTAJ si AMENINTARI de la ETNICII NENAZIFICATI si prin ASASINATE, respectiv „FORTZAREA CU PISTOLUL LA TAMPLA” sa se semneze acte fictive de „donatie sau vanzare-cumparare”!!! Procedura fiind supervizata de ambasada nazista, oficinile NSDAP, SS-Gestapo si de REGIMUL NAZIST Antonescu!!! Taticul Huidumei nefiind scolit a fost repartizat la Waffen-SS intrucat avea experienta MACELULUI BOLSEVIC INTERNATIONALIST din Spania… Unitatile Waffen-SS, batalioane-regimente-divizii-corpuri de armata NU ERAU INCADRATE IN Wehrmacht cum sustin descrierat unii pentru A CULPABILIZA ARMATA GERMANA, OPERAND INDEPENDENT, INTRE UNITATILE Wehrmacht sau in spatele lor!!! Armata germana inainta in tromba conform „razboiului fulger” si Waffen-SS venea din urma decimand populatia slava civila!!!

 19. Felicitări!Eu nu pot să uit câtă răutate și ură se revărsau de pe chipul și din cuvintele „pastorului”Paul Philipi după „revoluție”,în interviul dat-cui credeți?-emisiunii în limba maghiară a TVR…au trecut decenii de atunci,dar oricând aud de FDGR îmi revine în fața ochilor chipul nazistului „denazificat”,”europenizat”pe care se citea o ură care,în sfârșit,se putea revărsa și care nu prevestea nimic bun-și acesta a fost mentorul FDGR…încă o dată:FELICITĂRI!

 20. O rază de lumină !
  Dar mai e MULT până NE LUĂM ȚARA ÎNAPOI, împreună cu teritoriile vremelnic furate de dușmani !
  Până când alungăm Caracatița masono-se🌈ice aflată la butoanele Coloniei Eșuate.
  FELICITĂRI D-le Nistorescu, Dumnezeu să vă dea sănătate !

 21. Discurs prezidențial!

  Dragi rumani,cu toții am aflat ce se întâmplă în centru Sibiului,unde trei indivizi pe nume Horia,Closca și Crișan ,care nu au alta treabă,se aduna in fiecare seara,langa statuia străbunicului meu Samuel von Bruchenthal.
  Cum ajung se uită chiorâș la statuie și zic ,scrâșnind din dinți,
  „perit-ar foaita”,apoi se dezbracă de bonde ,le pun sub cur și încep să mănânce slănină afumată cu ceapa din traista, beau bere la pet și după bere știți ce urmează!.Într-un târziu adorm, după ce adorm sforăie de cade găinațul de porumbei de pe statuie.Strabunicul nu mai suporta mirosul de ceapă ,urină și…
  Pe mine această situație mă nemulțumește profund și am adus-o în atenția guvernului!
  Împreună cu d-ul Ciuca ,general cu patru stele și cu doctorat in astfel de întâmplări cu care s-a mai întâlnit și în Afganistan ,am hotărât:
  Se interzice vânzarea de slănină afumată în Sibiu și marginimi!
  Ne-am gândit că dacă nu au slănină afumată nu au nevoie nici de ceapă și logic nici de bere.
  Nu am luat măsuri mai dure deoarece cei trei sunt membrii Peee Seee Deee și partenerii noștri de guvernare,nici să ne facem că nu vedem nu era o soluție ,deoarece cei trei sunt cunoscuți până la Viena !
  Va mulțumesc dragi rumani!

 22. LA PUSCARIE SI CU EXCURSIONISTUL DE LUX DE LA COTROCENI !IMPREUNA CU „LEANA”,CEA CARE TREBUIA SA FIE DEMULT IN PUSCARIE PENTRU CASELE DOBANDITE ILEGAL IN SIBIU !!

 23. @parere:
  Si ce vrei de la altii cu citatul tau?
  Daca propui, executi singur si fara sa deranjezi. Sau iti pare ca ai fi prea pretios si ai servitori?
  Nu ti-e nimeni obligat. Nici macar cel pe langa care cauti sa te ingratiezi.
  De-ajuns cu exclamativele si demonstrativele! Nu suntem prostii tai! Da-ti coada jos de unde te-ai urcat!

 24. Romania nu va obtine nimic fiindca dupa 1990 a revenit nazismul la putere…Cand esti oficial dusmanul Risiei invingatoare a nazismului, esti implicit nazist. Nu poti fi in doua luntri si sa mai si castigi. E zbatere in zadar…

 25. Majoritatea PRIZONIERILOR DE RAZBOI/MACEL BOLSEVIC MONDIAL din TARILE AXEI, MILIOANE si MILIOANE, detinuti de Stalin in Siberia, de unde provine Marele urs IREDENTIST cernowitzean tomlian, maxtorian(sucombat!)Ti Cacalos, au inceput sa fie eliberati incepand cu 1955 si e vorba de cateva ZECI DE MII, restul fiind ASASINATI in detentie!!! Daca nu murea Stalin nu mai revenea NIMENI!!!

  Tema articolului a fost RAPTUL PATRIMONIULUI ROMANIEI GENERICE!!! De catre odraslele COMINTERNISTILOR ETNICI GERMANI legendati ca „nazisti”!!! Nu „nazistii” si-au luat inapoi PROPRIETATILE luate prin RAPT de catre justitia securist-bolsevica, ci ODRASLELE BOLSEVICILOR COMINTERNISTI legendati ca „nazisti”, fiind astfel CONSFINTITA CONTINUITATEA!!! Cine mai vorbeste de „revolutie” si azi, ori e tantalau, ori un securist de joasa speta care mistifica, vezi „dan”…

 26. Va rog sa nu-l uitati pe raposatul dl Marinescu,de la Justitiarul.ro,site inchis azi,cel care a dezvaluit in premiera multe si nevrute(de Klaus si FDGR).

 27. realizarea, trebuie sa fie recuperat bunurile care au fost retrocedate ilegal si sa revina in patrimoniul national, atunci ceea ce a inceput Cotidianul va fi cu adevarat o victorie cand adevarul va triumfa

 28. @charlie…iar esti in plin delir de aburire …baushi ceva pentru weekend ?
  Bolshevicii sint Internationalisti COMINTERNIST —alesi intre alesi
  NASDAP-ul se traduce NATIONAL SOCIALISTISHE ARBEITER PARTEI
  DECI UNII SINT UNII SI ALTZII SINT ALTZII
  CINE SINT ASTA INTERNATZIONALISTI..GLOBALISTI–PROGRESISTI SI LGBTISTI se vede din Avion
  Tzaranusii din diaspora germana ine evropaa de est incadrati in Waffen SS, s-au bucurat si ei ca ii baga germanii in seama si le trimit pachet de 100DM pe luna…pina dupa 1990
  aveau uniforma noua, vorbeau limbi straine, aveau lame de ras…deh..mai civilizati decit amaritzii din tzrile unde vietuiau…feels good to be the king

 29. @ Charlie…Ai muci in cap???…Retrocedarile de dupa lovitura de Stat din 1989 au fost produse de Anticomunism, de Restauratia Capitalista dictata de Occident….Daca intre beneficiari sunt fii de comunisti sau securisti, acesti beneficiari au devenit Capitalisti. Nu comunisti…Ai fi avut dreptate doar daca inainte de 1989 Statul comunist ar fi daruit acele Proprietati unor Stabi securisti, comunisti…adica Statul comunist improprietarea particulari cu bunurile Statului, intra – adevar pe drept nationalizate prin decret pro comunist semnat de regele Mihai….Esti total pe langa…WW 2 a fost in primul rand razboi impotriva Comunismului…Deci a fost Razboi Anticomunist. Nu bolsevic cum aberezi matale.

 30. @Charlie:dacă nu ați fi așa ocupat să faceți spume,ați vedea că am pus cuvântul între ghilimele-rolul lui era doar să indice un interval de timp…

 31. @jescu florin
  ce studii ai fedegheristule?esti la genunchiul broastei, ca nu stii carte, nici istorie, nici drept si legislatie.mizeria umană din tine te face mIc, mic de tot bun de ne BĂGAT LA ORIGINI ȘI TROACA-N CARE TE SCALZI PUPAND PĂRTILE MOI SI PLINE DE RAHAT. MARS ÎN COPAC.MI-E MILĂ DE TINE.

 32. Sclavetii SOVIETICI au in mod cert o calitate, se prezinta la apel incolonati, fapt ce le tradeaza epoletii de sub SUMANE… Nu face exceptie „dan” care constientizandu-si mediocritatea s-a adresat cu DUMNEAVOASTRA…Totusi, nu a inteles ca punerea intre ghilimele a DIVERSIUNII „revolutiei” fara a mentiona ce a fost de fapt, Lovitura de STAT KGB/GRU/Comintern, reprezinta CONTRIBUTIE COMLICE la DIVERSIUNEA BOLSEVICA a AGENTILOR SOVIETICI!!!

  Dez axon natul rollasonat zis gigel nu e numai tufa de Venetia, dar mai face si pe prostul!!! O nulitate se trezeste sa-mi dea „lectii de cominternism nazist”…

 33. @ Charlie…Eu sunt doar axon. Atat….Tu esti un decerebrat care amesteci comunistii cu anticomunistii ca sa produci confuzie, bulibaseala…. Sau bulibaseala e in capul tau si o descrii cu majuscule. …Baga la cap, analfabetule! Comintern este Internationala Comunista….Comintern avea ca adversari pe nazisti, fascisti, zona in care intra burghezia….Comintern avea aliat in Germania Partidul Comunist Germam…Atat…Armistitiul Ribentrop – Molotov cu care vrei tu sa imbarligi necunoscatorii a fost impus de Geografie, Hitler nu putea ataca URSS fara a intra in Polonia…Iar Polonia era garantata de Anglia. Deci Hitler eta obligat sa atace mai intai Anglia. Pentru asta a facut armistitiu cu Stalin ca sa isi asigure spatele. Stalin a acceptat ca nu era prost, avea nevoie de timp in vederea pregatirii Bataliei cu Hitler. Care a urmat.

 34. Dez axon natii nu pot pricepe cu unicul neuron din dotare ca Internationala COMUNISTA ce trebuia fondata TERORISTUL Marx care COMPILASE inaintea REBELIUNILOR MARXIST-TERORISTE de la 1848 „MANIFESTUL PARTIDULUI COMUNIST, a fost constituita de Lenin, discipolul lui Marx!!! Lenin fiind intemeietorul BOLSEVISMULUI…Constient ca purtand stindardul COMUNISMULUI ar fi ramas fara prozeliti Marx ce predestinase PROLETZII cu INSTAURAREA MONDIALA A COMUNISMULUI si-a numit INTERNATIONALA-Asociatia internationala a muncitorilor, finantand anterior CREAREA DE SINDICATE care ulterior s-au „asociat” la nivel mondial, Marx si Engels din umbra monitorizand FACATURA nereprezentativa intrucat „proletariatul” nu se ridica in plan mondial la mai mult de 5% din populatie, in tarile occidentale atingand 10%!!! DOCTRINA MARXISTA a promovat RAZBOIUL ca INSTRUMENT DE DESTABILIZARE
  a SOCIETATII UMANE, in spetza RAZBOIUL MONDIAL prin care SA FIE INARMATI PROLETARII TUTUROR TARILOR LUMII, dupa care ACESTIA SA INTOARCA ARMELE CONTRA BURGHEZIILOR NATIONALE pentru PRELUAREA PUTERII!!! Doar un gigel dez axon nat nu poate pricepe ca pentru
  provocarea de MACELURI MARXIST/BOLSEVICE MONDIALE sunt NECESARE DOUA BLOCURI care sa se confrunte imperialist, vezi PRIMUL MACEL BOLSEVIC MONDIAL, BLOCURI IDEOLOGICE in AL DOILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL!!!

 35. Este un subiect tabu sau este prea devreme, dar nu am gasit aceasta stire in alte publicatii de presa?
  Cred ca nu a fost usor sa fiti singur (nu ma refer la avocat) intr-un proces cu o miza materiala si simbolica importanta.
  Cu atit mai mult, ati bucurat multi oameni.
  Felicitari si succes in continuare, (pas cu pas)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.